in asteptarea berzei

in asteptarea berzei | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

stie cineva cat trebuie asteptat dupa o operatie laparoscopica de fibrom uterin pana cand voi putea sa raman insarcinata ? unii doctori spun 1 an, altii doar 4-6 luni. simt ca la cei 34 ani ceasul biologic ticaie din ce in ce mai tare.
multumesc,
maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna Maria!
Si eu am fost operata de fibrom ,dar nu laparascopic (clasicul cutit)
D-nul dc. mi-a zis ca dupa 6 luni pot ramane insarcinata.
Cel mai bine intreaba medicul care te-a operat.Mi-e imi era rusine sa-l intreb cand pot sa reiau viata sexuala.Am asteptat...
am asteptat..si pana la urma am intrebat ca altfel asteptam si acum .
In legatura cu ceasul biologic....eu am 35 de ani si tot mai sper pana la ....45 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Fetelor, si eu am facut acum aproximativ 3 ani operatie de fibrom (nu laparoscopica), iar acum am un bb de 1 an si 4 luni. Nu mai tin minte dupa cat timp ai voie sa ramai insarcinata, eu dupa un an de la operatie, am mai avut o mica interventie, din cauza careia nu reuseam sa ma un bb.
Nu ai specificat daca ti-a fost si uterul taiat, la mine fibromul se afla pe uter, nu inauntru. Daca uterul a fost taiat, trebuie asteptat 1 an.
Oricum va doresc succes in continuare.
Sa auzim de bine!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Fetelor, eu am 36 si un fibrom neoperat si incerc sa am bebe dar in zadar. Voi de ce v-ati operat, era mare fibromul sau sangera? Fiindca mie doctorul mi-a zis sa nu fac nimic, sa incerc sa raman asa, si sa-l operez doar cand va fi prea mare sau sangereaza.

Astept sa-mi spuneti si mie, sunt tare nedumerita...

Gabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Buna fetelor,
Mie mi-a gasit fibromul cand am facut monitorizarea ptr. ovulatie
acum 2 ani si doc. mi-a spus sa il las acolo ca nu incurca cu nimic, dar el se inflamase si ma durea ingrozitor de nu puteam sa stau nici pe scaun.Deci el stagneaza si dintr-o data incepe a fie "activ".
La mine se rezolvase prob. cu ovulatia, urma sa fac inseminare si ...STOP.. operatie URGENT. Si iar a mai trecut un an....
Fibromul era in afara uterului pe peretele posterior si de fapt il mai chema si Miom.Stiu ca daca se taie uterul perioada de refacere este mai mare.
Gabela , la eco. vaginal mi-a spus ca am :-fibrom posterior 29mm care a crescut la 34mm.Aveam dureri mari, mari, mari,si sangerari f,f, abundente, nu mai faceam fata cu clasicele absorbante si foloseam plastic(pungi) pus pe chilot....era un chin.
Doina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Multumesc fetelor ca mi-ati raspuns, aici si pe pm. Din fericire pentru mine, deocamdata, nu imi provoaca dureri si nici sangerari. Asa ca sper sa am un bebe pana apuca sa creasca! Eu am tot facut tratamente cu plante ca sa-l tin sub control, sa nu creasca, bai de coada calului si tratament homeopatic. Slava Domnului, il am (sau ii am, unii spun ca sunt doi) de trei ani si sta cuminte.

Gabela

Mergi la inceput