Ce intelege un BB la un an si doua luni?

Ce intelege un BB la un an si doua luni? | Autor: Manuc

Link direct la acest mesaj

Asta e problema mea, cum sa-i explic unui BB care nu intelege, ca e prea mic. Adica:
Nu trebuie sa traga de cablul din priza: el da din cap ca NU, zice NU, NU si se duce si trage. Il iau de acolo frumos, mergem de manuta sa ne jucam sa uitam de cablu si cum il scap din mana se duce glont la priza si trage de cablu. Si rade in hohote de ce gluma buna mi-a facut!
La fel si cu trasul de jaluzele, si de galeata de gunoi etc.
Nu sta sa-l imbrac sau sa-l dezbrac, sa-i schimb pampers-ul oricat l-as ruga.
Dar daca ii spun "Costine, hai la baita", incepe sa sara de bucurie, isi trage singur hainutele si nu zice nimic ca-l dezbrac. Asta cum intelege?
Are un fel de masina in care are loc sa se urce dar nu e pentru asa ceva, asa ca de fiecare data ii zic Nu, NU, sa nu se urce, dar bineinteles ca nu intelege. Char daca s-a rasturnat de cateva ori cu ea, tot acolo se duce. Duminica a venit la el o fetita de 3 ani care incape si ea in masina si care bineinteles ca trebuia s-o incerce. Cine tipa cat il tinea gura NU, NU si a venit repede sa ma ia de mana sa ma duca sa-mi arate ca nu e voie sa se suie fetita in masinuta? Costin, ca iar intelege.

Manuela si bb Costin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Noi l-am dezvatat pe Andrei (1 an si 3 luni) de umblatul la prize de cand a inceput sa mearga, adica pe la 10 luni si un pic. Trebuie sa asociezi cuvantul "nu", cu ceva care ii displace lui. Noi cand ii spuneam "nu e voie acolo" iar el nu pleca, il puneam in tzarcul lui imediat. Si nu prea ii facea placere sa stea acolo, normal ca se punea pe urlat, dar nimeni nu-l baga in seama pret de cateva minute. Azi asa, maine asa, omuletul a invatat ca la "nu", i se intampla ceva care nu ii place.
Si exemplele pentru metode de "convingere" ar putea continua.
Spor la treaba! Pupici!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Hai sa iti spun cand si cum am convins-o pe Carina ca nu are voie la priza, aragaz, fier de calcat. Avea 7 sau 8 luni cand m-am apucat intr-o zi sa calc si ea se tot tara sa ajunga pe patura de calcat sa puna mana pe fier. I-am tot repetat ca nu are voi, ca nu si nu dar ea nimic vroia sa puna mana. Atunci am calcat cu fierul haina pe care o calcam atat cat sa se incalzeasca binisor si i-am luat mana si am pus-o acolo si i-am spus ca ala e uf-uf. A ramas blocata, nu a plans dar din ziua aia (are 1 an si 3 luni) orice i se spune ca e uf-uf il ocoleste si spune tuturor sa nu puna mana. In mod normal se spune ca incepand cu 7-8 luni copiii inteleg ce inseamna NU dar parintii trebuie sa le tot repete pana la nesfarsit NU-ul in legatura cu tot ce nu au voie si sa nu cedeze niciodata. Chiar daca plansetele sunt sfasietoare trebuie sa continui sa spui NU. Cam asa sta treaba. Daca imi mai amintesc vreun exemplu iti scriu.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

La noi nu a mers nici una dintre metodele descrise mai sus. Singurul lucru bun este ca a inceptut sa nu-l mai intereseze asa mult prizele si celelate. Dar asta nu inseamna ca le-a uitat, cert este totusi ca apartamentul este mult prea mic pentru el, asa ca s-a cam plictisit de aceleasi cunoscute curiozitati.

Am speranta ca incet incet vom pune la punct toate problemele.

Va doresc la fel si sa fim fericiti si sanatatosi cu totii.

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Nici la noi nu merg metodele astea, ca intelege, dar nu vrea. E atat de smecher...
Niciodata nu l-am culcat cu noi in pat. Asta noapte s-a dat singur jos din patutul lui (ne auzea vorbind) si a venit la noi in camera si s-a suit intre noi in pat. L-am luat in brate, sa-i cant, nimic, el vroia in pat, intre noi, unde nu l-am pus niciodata. Cand zic ca a adormit, incerc sa-l iau usor in brate si cum ajung la usa incepe sa urle. Schimb directia, spre pat, tace, iar o iau spre usa, iar urla. La 2 noaptea ... parca eram la cascadorii rasului. L-am lasat o ora, sa adoarma bine sa pot sa-l mut.
Eu zic ca intelege cat de cat ce se intampla in jurul lui si ne specleaza... sau isi pune aceleasi probleme ca si noi: cum sa ne faca odata sa intelegem ce vrea el?

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Intelege tot! :))) Si daca se duce la priza dupa ce i-ai ezplikat ca nu e voie...se duce satz facan ciuda. Asha ne facea si noua Alex, cand vedea ca te crizezi ca a pus mana pe ceva sau a bagat nuj ce in gura....le facea si se uita asha la noi sa vada ce zicem. Sau....se ducea la opriza..intindea mana si se uita sa vada daca suntem atenti la ce face el. :)))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Si fie-mea are aceasi varsta un an si o luna si intelege tot....noroc ca mai gasim rezolvari la probleme de genul prize....exista anumite capacele pe care le cumperi si acopera priza....ea se duce si normal le verifica, dar nu e nici un pericol....la fel si cu colturile ascutite ....prinde viteza si se arunca direct in ele, asa ca le-am aranjat si pe astea....oricum o observ ca atunci cand vorbesc cu a treia persoane este extrem de atenta si uneori ma priveste cu coada okiului si toate astea la numai un anisor si o luna.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by khristin

Si fie-mea are aceasi varsta un an si o luna si intelege tot....noroc ca mai gasim rezolvari la probleme de genul prize....exista anumite capacele pe care le cumperi si acopera priza....ea se duce si normal le verifica, dar nu e nici un pericol....la fel si cu colturile ascutite ....prinde viteza si se arunca direct in ele, asa ca le-am aranjat si pe astea....
Cristina

Khris, cum se numesc si de unde le-ai cumparat?

Mercic,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Capace pentru priza... doar sa nu bage ceva metalic .... ca degetele oricum nu ii intra sa fie un pericol. Mie mi-ar trebui o priza din care sa nu iasa stecherul, ca de el trage, sau de cablu, dar tot aia e. Nu stiu sa existe asa ceva.

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Prichindelul isi testeaza si mai ales ITI testeaza limitele. Si e normal. La fel de normal este si ca se impotriveste. In felul asta isi exprima el deocamdata nevoile si dorintele (si foarte probabil mult timp de-acum incolo). Totusi, securizarea locurilor periculoase din casa e responsabilitatea voastra. Subscriu la aparatorile de priza si incearca sa-i blochezi cumva accesul la stecherul buclucas, eventual rearanjeaza-ti mobila prin casa, foloseste prelungitoare bine ascunse pe sub covoare etc. Nu-i vorba, raman altele de explorat (fii-mea la varsta lui Costin se urca in chiuvete de ex).
Nu ceda la chestiile periculoase sau la care tii tu. Vrea cu voi in pat. Daca te-ai asigurat ca nu ii e teama sa doarma singur (ca mai au perioade), ca are tot ce ii trebuie in camera, ca ii e somn, ca ai urmat tot ritualul de culcare (povesti, mangaiat, adormit, ma rog, ce faceti voi de obicei), incearca sa ramai pe pozitie. Altfel, creezi un precedent care o sa te cam usture. (vorbesc si eu din tenebroasa mea experienta in care am asistat la crize de tipul "Exorcistul", nu alta). Cand piciul se prinde ca sunt degeaba, va renunta la ele.
Sa-ti traiasca nazdravanul!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput