Queche ?

Queche ? | Autor: khristin

Link direct la acest mesaj

Care fete ma ajuta si pe mine cu o reteta buna de queche? Mie mi-a placut tare mult si as vrea sa o incerc si acasa ca sotul meu e inebunit dupa experiente de astea. Astept ajutorul vostru,

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Uite cum o fac eu:
cumpar aluat gata facut( pate brisée sau aluat fraged pe romaneste),il derulez si il pun intr-o tava rotunda,il intep cu furculita iar deasupra pun bucatele de piept de porc afumat( poti inlocui cu sunca)ciuperci,cascaval ras iar apoi bat doua oua cu putin lapte si le torn deasupra.O coc la foc potrivit pina se rumeneste deasupra.
Pofta buna!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Initial creeata de khristin

Care fete ma ajuta si pe mine cu o reteta buna de queche? Mie mi-a placut tare mult si as vrea sa o incerc si acasa ca sotul meu e inebunit dupa experiente de astea. Astept ajutorul vostru,

Cristina



Deja salivez Corina...ma duc sa vad de unde achizitionez aluatul cu pricina. Merci.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mai gasesti o reteta aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11368&whichpage=3

Mai este, la acelasi subiect, o reteta asemanatoare scrisa de jan gabari, dar trebuie sa te straduiesti sa o intelegi (se face in forme mici da tarta):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11368

Initial postat de she wolf

Quiche Lorraine

Aluat: 250 g faina, 125 g unt, 1 ou, 2-3 linguri de lapte, sare, pesmet.
Umplutura: 2 cepe potrivite, 150 g bacon, 250 g cascaval moale, 200 g smantana, 4 oua, ulei, sare, piper, alte condimente si verdeata (ce-ti place).
Se amesteca faina cu putina sare si se framanta rapid un aluat din faina, bucatele de unt rece, ou si lapte. Se face o bila care se infasoara in folie si se lasa la rece cca. 30 minute.
In timpul asta se calesc ceapa si baconul in putin ulei si se condimenteaza. Cascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina se intinde bine aluatul, se ridica o margine, se inteapa in cateva locuri cu furculita si se presara pesmet. Pe aluat se pune cascavalul si peste el amestecul de ceapa si bacon. Se bate smantana cu oua, sare, piper, verdeata si se toarna deasupra. Se coace in cuptorul incins la 200 C cca. 40 minute (pana se rumeneste).

Ai de unde alege (daca nu te-am zapacit de tot)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Quiche cu legume:
Derulezi aluatul asa cum a zis Corina, apoi iei vreo 4 rosii si doua buchetele de broccoli (se pot inlocui cu un ardei verde), rosiile le tai felii, iar broccoli in buchetele (ardeiul in fisiute), si le pui pe aluatul uns cu putin mustar.Poti pune si cubulete de kaizer printre ele, daca vrei. Bati ouale cu lapte (sau jumatate lapte jumatate smintina), poti pune si niste nucsoara daca ai,sare, piper si o lingurita de mustar, apoi torni totul peste aluat&legume. Coci la foc potrivit pina se rumeneste.
Pofta mare !

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Uite aici si specilaitatea lu' barbatu-miu:

Quiche cu spanac & creveti
Cantitatile sunt pt doua portii dat fiind ca noua ne palce mult.

-2 pie crust (le gasesti la raionul de produse inghetate)
-6 oua
-1 pachet de spanac de la alea inghetate iarasi
-1/2 ceasca smantana (sour cream)
-1/3 ceasca de lapte
-200 g creveti de salata(mici) se gasesc la punga inghetati gata decojiti si gatiti
-1 ceapa medie taiata marunt
-1 pumn, doi de branza cheddar rasa( e tare masuratoarea pe care ti-am dat-o aici)

1.Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei. Se pune de-o parte.
2.Spanacul dezghetat se amesteca cu crevetii, ouale, smantana, laptele si putina sare si piper dupa gust.
3.Se adauga branza si ceapa calita. Se amesteca bine toata compozitia si se toarna in crustele de tarta.
4.Se coace la 375 grade F pt 45 minute.

Se serveste cald.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

Aluat 200 g faina 100 g unt 1/2 pahar de apa 1 galbenus de ou 1 praf de sare Garnitura : 150 g smīntīna groasa 150 g emmenthal (schweitzer) ras (facultativ) 3 oua 200 g costita afumata piper, nucsoara Aluat : Se taie untul īn bucatele, se amesteca īn faina, se face o gramajoara īn care se scobeste un crater īn care se varsa galbenusul batut cu apa si cu sare. Se framīnta pīna cind aluatul devine elastic. Se presara cu faina si se īntinde cu facaletul pīna ajunge la o grosime de 4-5 mm. Se captuseste o forma de tarta de 24cm de diametru cu foaia de aluat, se īnteapa cu furculita pe fund (au, au, au) si se da la cuptor th7 10min. Se taie costita īn bucatele (lardons), care se rumenesc usor īntr-o tigaie antiadeziva, fara corp gras, se scot, se scurg si se lasa sa se racoreasca. Se scoate tarta din cuptor. Alsacienii presara fundul tartei cu emmenthal ras, lorenii nu (sau daca o fac, zic ca e quiche alsaciana ). Se distribuie regulat bucatelele de costita pe fundul tartei. Se bat viguros ouale cu smīntīna, se pipereaza (atentie la sare, nu se pune deoarece costita are deja ce trebuie) se da un praf de piper si unul de nucsoara. Se toarna ouale batute peste bucatile de costita, se scade cuptorul la th5 si se coace pīna cīnd suprafata e rumena si un vīrf de cutit cu care se īnteapa umplutura iese curat (la nevoie, daca tarta s-a rumenit dar umplutura nu s-a patruns destul, se acopera forma cu foaie de aluminiu si se continua coacerea).reteta asta am facut-o eu azi......e foarte buna...incercati-o.don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am facut pentru simbata Quiche cu spanac, dar simpla, fara creveti.
spanacul l-am calit cu o ceapa tocata marunt, am adaugat smintina, cascaval ras, 3 oua, sare si piper, iar deasupra am turnat deasupra 2 oua batute cu jumatate de cutie de smintina, alt cascaval ras si...la cuptor cam 50 de minute. a iesti o minune, s-au batut invitatii pe ea.....
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by Milia


Mai am o reteta salvata de pe forum, dar n-o mai gasesc la nici un topic. Nu mai stiu cine este autorul, ca sa respectam legea copyright-ului . Daca isi mai aminteste cineva (sau daca autoarea trece pe aici), sa-mi scrie ca sa completam:



Eu sunt autoarea si chiar am revazut de curand reteta pe aici, dar nu mai stiu nici eu pe unde.
Am mancat acum cateva luni, cumparata insa, o quiche cu branza si chives (seamana cu ceapa verde, dar are gust mai puternic). Cred ca se amesteca branza (sarata) cu chives, se aseaza peste aluat, iar apoi se toarna amestecul de oua, smantana si condimente. Este bunuta, mi-a placut. Dar tot Lorraine este in top.

Claudia si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by she_wolf

quote:
Originally posted by Milia


Mai am o reteta salvata de pe forum, dar n-o mai gasesc la nici un topic. Nu mai stiu cine este autorul, ca sa respectam legea copyright-ului . Daca isi mai aminteste cineva (sau daca autoarea trece pe aici), sa-mi scrie ca sa completam:



Eu sunt autoarea si chiar am revazut de curand reteta pe aici, dar nu mai stiu nici eu pe unde.
Claudia si Cristi



Gata, am rectificat! S-a facut dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Ce-i aia?

Mergi la inceput