Umidificator
Am luat pentru camera lui bb un umidificator de la Ufesa - pe site la Bebelusultau.
Nu stiu ce m-am gindit, dar sigur nu mi-am inchipuit ca va functiona asa.Scoate o groaza de aburi, deci poate fi sanatos?
Mi-e si teama sa-l folosesc.Voi ce credeti?
Margia
Raspunsuri
bubi spune:
si eu am luat unul (Pouppy, parca) si se facea sauna in camera Marei. Am renuntat sa il mai pun, desi tare imi placea ideea.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
Raluca spune:
In primul rand ai nevoie de un higrometru pentru a masura umiditatea din camera (deala e intre 60-70 parca) pune umidificatorul in functiune si vezi cat se ridica umiditatea raportat cu cea initiala. daca face treaba buna atunci nu conteaza cati aburi scoate si cu cat zgomot-aici depinde de marca, performante. Eu am vrut sa cumpar unul Chicco care tot asa scotea abur ca o locomotiva diesel, am crezut ca e defect si am incercat altul si altul, pana s-a uitat urat vanzatoarea, in final..asa e sistemul lui de functionare.
Cele cu untrasunete sunt mai silentioase dar si mai scumpe.
Raluca mama Ilincai
carrie spune:
si eu ma gandeam sa iau dar daca ziceti ca e asa "aburos" parca ezit...
si atunci ce facem ca sa nu li se mai infunde asa nasucul ca eu am si vas cu apa si carpe ude si dejaba....
Sarbatori Fericite si Un An Nou minunat!!!
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
tutus spune:
Salutare!
Noi am cumparat ceva tare primitiv (comparativ cu ce sisteme descrieti voi), dar suntem multumiti. E o cutie de plastic in care se pune apa si in care e o sugativa. Cutia asta o "spanzuram" de calorifer si nu face zgomot, nu face aburi, ... e ok. Drept e ca noaptea centrala o punem la 19 grade, ca altfel nu ne odhnim bine daca e cald in camera. Voi cam ce temperatura aveti in camera?
Raluca spune:
Noaptea 21 de grade, la noi.
Cristiana, si eu aveam aceeasi senzatie ca in casa e aerul uscat dar cand am masurat umiditatea, surpriza,intre 60 si 70 (in functie de camera)ceea ce e normal...asa ca am ramas la prosoape umede seara pe calorifer.Nasul Ilincai se infunda din alte motive, din pacate.
Raluca mama Ilincai
anna maria spune:
Noi am pus cite un vas cu apa pe calorifer si in dormitor si in sufragerie,si pina acum nu am avut probleme.Mi se par totusi prea scumpe umidificatoarele.
anamaria
Otilia spune:
Aici la noi la TV au zis ca umiditatea normala trebuie sa fie intre 50-55. Deci, inainte de a cumpara un umidificator, trebuie sa fiti siguri ca aerul este prea uscat (umiditatea mai mica de 50), daca nu, n-are nici un rost, un astfel de aparat n-ar face decit sa creasca si mai mult umiditatea in casa, iar umiditatea in exces este foarte nociva: igrasie, ciuperci, pete negre pe pereti, adica, intr-un cuvint, insalubritate, iar pentru oameni asta da: astm, bronsite astmatice sau cronice, rinite cronice si alte neplaceri.
Asa ca, sfatul meu: nu cumparati un umidificator (care de altfel costa mult!) fara sa masurati mai intii umiditatea in camera in care vreti sa-l folositi si fara sa fiti absolut sigure ca aerul din casa voastra este prea uscat!
Otilia&LaAdelita
carrie spune:
Raluca,si cu ce sa masor umiditatea?(multumesc de mesaj, va pupam si noi, si va asteptam la noi intr-o zi)
eu am 25 de grade noaptea in camera la asta mica...e prea mult?e cam greu de reglat pentru ca e ce ne ofera termoficarea...
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Gabbriela spune:
Eu aveam la bb in camera umiditatea de 28% cand l-am adus acasa din spital si l-am trimis pe sotzul fuga fugutza la magazin sa cumpere un umidizator si de atunci umiditatea este in jur de 50% - 55% ... iar temperatura aproximativ 21 -22 C. Daca bb tau s-a obijnuit cu asa temperatura mare nu este bai... dar Julian daca este prea cald la el in camera nu vrea sa doarma shi tzipa toata noaptea.
Putetzi casi aparat de masurat umiditatea peste tot unde gasitzi si termometre de camera... unele termometre de camera arata shi umiditatea... nu shtiu sa va spun exact in Ro de unde le putetzi lua.
Gabbriela & Julian 
Otilia spune:
quote:
Originally posted by carrie
Raluca,si cu ce sa masor umiditatea?(multumesc de mesaj, va pupam si noi, si va asteptam la noi intr-o zi)
eu am 25 de grade noaptea in camera la asta mica...e prea mult?e cam greu de reglat pentru ca e ce ne ofera termoficarea...
Umiditatea se masoara cu un aparat numit hygrometru (asa cum a spus si Raluca mai devreme). Acestea sunt de doua feluri: mecanice (costa cam 10-20$) sau electronice (costa intre 35-60$).
Mai multe info, in franceza:
http://www.cmhc-schl.gc.ca/fr/coreenlo/coprge/insevoma/detyhy/index.cfm
si in engleza:
http://www.cmhc-schl.gc.ca/en/burema/gesein/abhose/tyhy/index.cfm
Daca nu aveti acest aparat, puteti sa va dati seama daca umiditatea este excesiva sau nu la voi in casa dupa anumite semne:
Umiditate excesiva:
Simptome obisnuite:
- condensatie pe ferestre
- pete de umezeala pe pereti sau pe tavan
- mucegai (igrasie)
- reactii alergice
Si, la termen lung: alergii permanente si casa insalubra, intr-o continua degradare.
Umiditate insuficienta:
- pielea sau buzele crapate
- iritatia nasului si a gitului (mai ales dimineata, la sculare)
- formarea electricitatii statice
- probleme de echipament electronic
Si, la termen lung: inconfort constant, mobile degradate, alte probleme de sanatate.
25°C in casa este excesiv, pediatrii recomanda in timpul iernii, pentru bebei o temperatura cuprinsa intre 18-20°C, mai ales pentru a preveni moartea subita a bebelusului. De altfel, somnul este mai bun cind respiram un aer nu foarte cald.
La noi temperatura este reglata, in timpul iernii, la 20°C si este perfect. Intr-adevar, daca termoficarea va "ofera" o caldura de 25°C, singura solutie este aerisirea camerelor (ferestre deschise) sau oprirea caloriferelor...
Otilia&LaAdelita