Intertigo- iritat in jurul gitului si spate-Help!

Intertigo- iritat in jurul gitului si spate-Help! | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Sunt Anto din Sibiu si am un bb. Sebi care azi face 6 luni.Are 8,45o Kg,72cm si doi dinti.E grasut si din aceasta cauza(zice doctorul)transpira f. mult noaptea pe spate si in jurul gitului oricit de subtire ar fi imbracat si acoperit. Problema e ca de vreo trei sapt. i-a aparut o iritatie formata din bubite mici rosii, care apoi se maresc putin si apoi fac coaja si se usuca, mai intii sub barbie unde-l freca snurul de la caciulita si la ceafa, care acum s-a intins de jur imprejurul gitului si pe spate si e f. urita.Doctorul zice ca e intertigo si poate fi din mai multe cauze: transpiratie exesiva, alergie la alimente, sau sucuri, detergenti sau mat. dinc are sunt conf. ahinutele de corp?!Am incercat initial cu unguent de galbenele, ulei de catina(pian am mers la doctor), apoi talc mentolat, apoi crema cu zinc, si de ieri ne-a schimbat iarasi tratametul cu nidoflor...Se usuca fac coaja dar apar altele mici...Se pare ca pe bb. nu-l deranjeaza decit cind ii facem,dar sunt f. urite. Mentionez ca bb. e in tratament cu Deparkine pina in ian. in urma unui cefalhematom -"produs" de asistentele"grijulii" de la maternitate care l-au lovit la cap la 5 zile de la nastere-care a trebuit punctionat de 3 ori, caci a ajuns la convulsii si crize de "spasmul hohotului de plins" la 3 sapt. de la nastere si de atunci pina acum o luna a luat Fenobarbital.
A avut cineva probleme de acest gen?!
Se pot produce alergii de la broccoli, sau suc Tedi(l-am folosit intr-o calatorie de 2 zile unde n-am avut posibilitatea sa-i dau suc natural).
Va dorim sa aveti parte de multa sanatate si fericire impreuna cu cei dragi.
Va Anto si Sebi

ACretoiu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda spune:

edi a avut si el o iritatie urita pe fata, in jurul gatului si chiar pe urechi...cind a facut otita (si nu se stie de la ce). doctorita mi-a recomandat Homeoderm. este o crema homeopata si se gaseste la farmacie. i-a trecut in 3 zile.

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Diana a avut la fel cand avea aproape 4 luni. Era urat de tot... pana la urma ne-a trecut cu albastru de metil si cu un unguent Elocom.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

Buna, fetelor!
Scuza-ma Daniela ca ma bag si eu, dar nu cumva i-ai dat Dianei tale cu violet de gentiana, pentru ca eu asa i-am vindecat pe copii mei? stiam ca albastrul de metil este doar de uz intern?! eu ii spalam bine cu apa si sapun si ii stergeam foarte foarte bine si apoi ii dadeam cu violet de gentiana, care usuca foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Buna!Nu sunt medic da mai cunosc cate ceva de la fetita mea care a trecut prin multe pana acum la un an si 3 luni.Cand tranpira si se irita in timpul verii ii dadeam cu un spray care s.n.OXIMED si un unguent PIVALAT DE FLUMETAZON.Imediat ii trecea insa cand a avut o alergie cu niste bubite pe corp ii dadeam cu 2 unguente:Cutaden si Neobacin.Sunt foarte bune si usuca imediat iritatia.Insa problema e alta.Te-ai intrebat cumva daca copilul are o lipsa de calciu mai mare de transpira atat de rau?De cele mai multe ori asta este cauza tanspiratiei excesive la bebelusi...Si fetita mea la 4 luni avea 7,250kg;Asta nu era o scuza ca sa poata transpira;prin transpiratie excesiva elimina foarte multe saruri.Mergi si fa-i niste analize mai degraba ca nu strica sau vorbeste cu pediatrul.BYE BYE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andutza spune:

Cel mai bun lucru este sa lasi locul descoperit si sa il speli foarte des,cu apa calduta(sa nu fie apa prea calda ca atunci in deranjeaza pt ca la caldura se inflameaza).Incearca sa il speli cu apa in care dizolvi bicarbonat de sodiu,mai ales in apa de clatire,e foarte indicat si preventiv ca sa nu mai faca si alte iritatii."Oricit de subtire ar fi imbracat si acoperit" asa cum zici tu,e o notiune relativa.Trebuie sa il imbraci si mai subtire decat o faci,eventual acopera-l doar cu un scutec sau daca e cald in camera nu il mai acoperi deloc.Noi avem tendinta sa ii infofolim prea tare.Daca transpira inseamna ca ii este cald.Deci ia toate masurile sa nu ii mai fie atat de cald(atentie si la temperatura din camera).Crede-ma ca vorbesc din proprie experienta,ca am trecut de multe ori cu fetita mea prin asa ceva si mereu ar fi fost loc de ceva mai subtire decat consideram eu.Atunci cand nu mai transpira si doarme bine,fara sa aibe nasul sau manutele reci,inseamna ca e imbracat si invelit corespunzator.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Multumesc pt. raspunsuri.Cu pivalat am incercat sapt.trecuta si s-a extins si mai rau, acum incercam cu bicarbonat si alifie de galbenele+Ca. lactic in mincare. Credeti ca ar putea fi vreo alergie. Pediatra mea nu stie ce sa-mi mai zica acum cind a vazut ca nu cedeaza la tratamentul prescris de ea.Doctorita homeopata i-a prescris granule Sulphure pt. 3 zile dar nu se vede nici o ameliorare.Speram sa scapam in curind de ea caci sap. aceasta o sa trebuiasca sa-l vaccineze.
Multa sanatate si fericire tuturor.
Anto si Sebi

ACretoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

draga maska,

sigur e vorba de albastru de metil, mai am si acum sticluta. stiu ca se da si in gat cu el dar noua o pediatra n-i la recomandat atunci si ne-a trecut cu el.

dana

Mergi la inceput

Multumes tuturor.
Aproape ne-a trecut cu alifie Penaten(Germania) si Baneocin (si spalat cu apa si bicarbonat-ustura?!?)in numai 3 zile; dupa o luna de chin(ajunsesem la disperare).Dr. i-a prescris Triderm-f. scump 200000- nu l-am mai cumparat.
Pupici pt. bb. si mamici.

ACretoiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Mai da multe probleme mai aveti! Credeam ca numai noi!
Bine ca sunte-ti bine... cel putin asa am inteles din ultimul tau mesaj!Ce vroiam sa-ti spun....Tridermul nu se da gratis? Eu l-am luat gratis( dar nu acum...)

Mergi la inceput

Tridermul se da gratis, ca orice medicament pt. copii cu conditia ca farmaciile sa elibereze retete gratuite, si cel putin la noi de prin 12 nov. nu mai putem lua nici un medicam. compensat sau gratuit si se zice ca sit. o sa mai dureze pina la anul.Feri Doamne de vro boala mai grea sau "costisitoare"!
Am descoperit in schimb ceva f. bun pt iritatii-tinctura de echinaceea- a curatit locul unde avusese semnele ramase de la iritatii de zici ca nu a avut nimic, i-a apatur ceva cosuri pe fata i-am dat cu ea si i-a trecut in citeva ore, si am testat si pe fata mea(am ten gras, accneic)sa vedeti ce bine arata dupa o sapt. nici nu-mi vine sa cred!
Sanatate multa si Sarbatori Fericite!
Anto&Sebi

ACretoiu

Mergi la inceput