Cum e sa traiesti in Statele Unite ale Americii ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mn spune:

quote:
Originally posted by aida_o

anyway, ideea e ca aici ai ce sa maninci, da' trebuie atentie mare, ca nu-i greu sa te ingrasi. nu degeaba e renumita America pentru obezitate. la asta mai contribuie si hormonii din mincare, oricit s-ar chinui ei, mai nou, sa bata moneda pe meniuri/hrana low carb.

Chiar zilele acestea ascultam la antena1 si spunea ca Ro este pe locul 3 la obezitate...ceea ce ma surprins tare.

America nu este ceea ce credeam noi cind eram in Ro. Multe dintre lucruri sunt exact ca si in tara, exista si aici cersetori, oameni fara casa, exista si aici mizerie, drumuri stricate, coruptie, cred ca america este una din tarile care se poarta cel mai rau cu angajatii, neexistind prea multa protectie sociala .. si multe alte lucruri negative.
Dar sunt si multe chestii frumoase de gen: grija fata de client, nimeni nu asteapta mita pentru as face propriul job-ul pentru care este platit, calmitatea din atmosfera si nu se vede stresul (nu vezi lume incruntata), linistea zile de miine, lucrurile care sunt facute cu cap si sa ajute omul.
Deci si America este o tara a compromisului.
De ce uni spun ca este mai bine in America?!Eu spun ca pentru exact aceeasi meserie/efort in America esti "rasplatit" mai bine ca si in Romania. Am spus "rasplatit" pentru ca rasplata nu este salarul pe care il iei, ci raportul intre salar si consumul zilnic pentru a avea o viata decenta. Pentru ca te simti mai liber si nu asa frustrat ca si in Ro, pentru ca poti sa mergi la un spectacol sau intr-un parc fara sa te gindesti ce vei minca azi samd.
De ce uni spun ca nu este bine in America? Eu spun ca nu au ajuns aici sa faca acelasi meserie ca si in tara sau meseria pe care ii place, sau nu au reusti sa isi faca acte, sau au venit singuri si cei/cele iubti(te) sunt in tara, sau au avut probleme cu limba engleza, sau poate ca nu s-au adaptat la modul de viata occidental.
Poate ca ar fi mai interesant de povestit o zi sau o saptamina din viata unui American sau a oricarui plecat din tara. Si atunci poate o sa iti poti face o imagine mai exacta a ceea ce este ..sau nu este ocidentul.

--
mn..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Incep eu : luni este o zi cumplita.plec de acasa la 7.30 si pina la 9 seara nu ajung acasa. Atunci fac baie lui George (lui Alma ii face doica) si apoi mai citesc ceva de prin reviste medicale si adorm (invariabil pe canapeaua din sufragerie). Marti este ceva mai bine : plec la 9 si ajung la 6, am ceva timp sa fac lectii cu George si sa savurez cit de dulce este Alma. Miercuri plec la 7.30 si sint acasa la 6, joi sint acasa la 7 si vineri (victorie ! ) la 3 deci am timp de piata, curatenie si gatit. Dupa 6 am timp de copii. Simbata sint la cabinet sau la spital pina la 2 dar dupa aceea "mergem la iarba verde cu copiii" iar duminica lucrez numai o data pe luna iar in rest, mergem la biserica. In restul timpului, ma ocup de mine. Am concediu trei saptamini pe an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

-------
Amuleta:
In restul timpului, ma ocup de mine
-------
Mai exista si "restul timpului"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Dar la coafor tot am timp sa ma duc, de trei ori pe an !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

Draga Allya, sunt de acord cu tine.
Dar vezi tu ca aici in Romania tot la inceputuri suntem ptr ca nu mai trecem ele. Ca tot greu este!

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

hai sa zic si eu cum e o zi din viata mea de acum...ma scol dimineata la 6 sa suga copilul, o cafeluta rapid, un spalat rapid si hop in masina cu totii...ajungem la scoala, am de facut o purificare, sefu ii nervos nevoie mare (e si grec cu temperament imposibil) urla la toata lumea...ma rog gaseste pe cineva isi descarca nervii il mustruluieste pe amaratul respectiv, io ma bucur ca uite ca nu am fost eu...vin niste studenti sa facem tutoring, ii programez pe alta data, nu am timp mai incolo peste vreo cateva ore, ma rog cadem de comun acord...incerc sa citesc ceva si nu reusesc mintea imi fuge la cel mic care acum pana se clarifica situatia noastra, ii in biroul laboratorului nostru cu sotul care lucreaza pe calculator, el nu ii experimentalist. Am de predat vreo 4 ore chimie organica...ufff aceeasi chestie anosta, bine ca studentii is simpatici si nu-s infumurati ca-s mai in varsta, mai povestesc cu ei, mai facem si treaba, fug in pauze sa vad ce face experimentul meu, il pup in fuga pe cel mic, opa ii e foame, merg si le zic la stai ca aveti pauza mai lunga acum, si ii dau sa suga in masina la noi jos in parcare ca sa nu deranjam pe nimeni... seara pe la 7 vreau sa plecam dar mai are ceva de lucru sotu-mi-o, grecul urla de data asta de incantare, a descoperit ceva si mai pune de un articol, bietul Alex a adormit in carseat...bine ca e cuminte, asta nu stiu cat o sa-l tina...Bine ca anul asta nu am luat si cursuri ca anul trecut le-am terminat pe cele obligatorii si necesare degree-ului si acum iau numai ce imi place sau vrea sefu'. Plecam acasa, suntem flamanzi, copilul vrea sa suga iara (desi a lichidat 4 borcanele de la Gerber), ii dau si merg sa fac laundry si sotu face mancare, apoi ne relaxam si noi ca a adormit Alex in sfarsit, da nu prea reusim, asa ca eu intru pe forum si sotu merge sa se culce, oricum fiu-mi-o se va scula si la 12 noaptea sa manance si apoi la 3 si apoi la 6... totusi in weekend mai iesim cu prietenii la iarba verde si mai mergem la piscina sau la lac si ne bucuram ca stam intr-o zona f frumoasa ca o statiune si sunt zile in care ne si plimbam seara cu copilasul si e tare frumos. Si eu am avut norocul ca oamenii au fost f intelegatori si am intrerupt munca de cercetare si am facut numai teaching pana acum de cand am nascut! astfel ca am stat practic cu copilul acasa si am lucrat doar cateva ore si am primit si bursa. Caci daca ma apucam de treaba imediat dupa nastere eu personal nu as fi rezistat.
In Romania am lucrat la fel de mult, numai ca nu aveam si copilas si chiar ca nu m-am bucurat de nimic de acolo....aicea macar locuiesc intr-o casa placuta si intr-un loc minunat si suntem fericiti pur si simplu si satisfacuti. Stim ca dupa ce terminam cu studiile va fi mult mai bine din toate punctele de vedere: financiar (si dupa post-doc eventual salar cu muult peste medie) si timp si copil mai mare, asta ne impulsioneaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

a si mai e ceva ce ma impulsioneaza, satisfactia ca fac ceva bun si ca munca imi e recunoscuta (acum ca si student nu financiar, insa da pe alte planuri), si fac ceea ce imi place si mi-am dorit intotdeauna sa fac si in Romania nu puteam sa fac asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Revenind la ce spunea Spin. Intr-adevar de ce se contrazice lumea ca in occident e greu? Nici eu nu inteleg, mai ales din ce citesc pe aici se pare ca nu e chiar asa. Si eu am rude si prieteni care se vaita ce greu o duc ei acolo, cate bills au de platit si altele. Si sunt intelectuali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by franqois

Revenind la ce spunea Spin. Intr-adevar de ce se contrazice lumea ca in occident e greu? Nici eu nu inteleg, mai ales din ce citesc pe aici se pare ca nu e chiar asa. Si eu am rude si prieteni care se vaita ce greu o duc ei acolo, cate bills au de platit si altele. Si sunt intelectuali.

ba, in anumite conditii, poate fi extraordinar de greu. crede-i pe prietenii tai care se "vaita". daca se "vaita" inseamna ca au intr-adevar un buget mai restrans fata de cate billuri au de platit, faptul ca sunt intelectuali nu are legatura cu taxele sau preturile.
-------
amuleta, allya

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

In experienta mea este si greu dar si usor ulterior.

Eu am terminat liceul aici (clasa 11 si 12) si dupa 2 saptamini la sosirea din Romania am avut servici (casiera la supermarket). Deci mergeam la scoala de la 7:30 am-2:45pm dupa care faceam lectiile in tren (1 ora de mers) si mergeam la servici 5 zile pe saptamina (weekendul si 3 zile in cursul saptaminii).

In vacanta dinainte de college am inceput sa fac babysitting pentru o profesoara cu doi baieti. A fost un job indelungat de 3 ani. Mergeam la ei 4 zile pe saptamina. Ii luam de la scoala (dupa cursurile mele) faceam lectiile cu ei, ne jucam si dupa ce ii puneam la culcare imi faceam si eu lectiile mele.

Pe linga jobul asta mai aveam unul de telemarketer, in weekend si serile cind nu eram la babysitting.
In ultimul an de facultate am ramas gravida si am luat un semestru off.

Dupa ce am terminat facultatea, m-am angajat ca researcher la un publishing house. Lucram de la 8:30-5:00 si aveam doar 30min lunch. Salariul era bunicel dar nu spectaculos.

Cind am ramas gravida a doua oara nu le-a convenit foarte mult ("old Boys Club-eram singura femeie) si cind m-am reintors din concediul neplatit de maternitate - 3 luni - am fost downsized.

Urmatorul job este cel pe care il am acum. Mi-am triplat salariul de la inceput, si am avut deja 3 mariri de salariu. Am o ora lunch, platita de ei, lucrez 8:30-4:30 M-F si sint foarte relaxata. Biroul meu cu vedere la Hudson River, liber la zile de boala si personale, 2 saptamini vacanta (la anul viitor am 3).

E greu inceputul, dar rasplata este mare. Esti remunerat pe valoare, nu pe pile.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput