Raspunsuri - Pagina 2
hannen spune:
Acesta este ultimul meu mesaj la acest subiect.
Contrazicerile noastre nu vor aduce nimic bun nimanui,din contra.Alt motiv al fi acela ca,satan se foloseste de noi ,ne intarata la cearta si el sta fericit intr-un colt si rade de ceea ce a provocat.
Iar altora le provocam nervi,deci nu vad rostul discutiilor.
Din punctul meu de vedere aceasta discutie ia sfarsit aici.
Numai bine tuturor ,indiferent de religie si indiferent in ce si cum credeti.
Nicole&Amira
cataghe spune:
Comtemplind la ce s-a ajuns cu subiectul asta nu pot decit sa trag concluzia ca suntem foarte departe de intelepciune, de adevar, de pace. Scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni, ma intreb numai oare de ce nu ce putem detasa un pic cind discutam, oare de ce trebuie sa luam totul ca pe o chestiune personala, oare de ce nu putem da dovada de ceva mai multa toleranta? Oare de ce daca eu intreb o fata musulmana "de ce crezi tu ca cutare lucru e asa" ea nu poate sa imi raspunda clar "pentru ca..." si invers, nimeni sa nu se simta lezat daca cei de alta religie cu a sa explica cum isi inteleg ei religia?
Pacat... eu personal daca ma simt puternica in religia mea pot sa ascult spunindu-se orice despre ea fara sa ma clatin. Ca reactionez, dind uneori explicatii, este un lucru normal care nu ar trebui sa ofenseze pe nimeni.
Numai bine tuturor,
Catalina.
Catalina.
This is the first day of the rest of my life!
crinuta spune:
Da,aceeasi intrebare mi-am pus-o si eu. De ce nu se poate purta o discutie fara sa se incinga spiritele?
S-a vorbit despre dispret. Care dispret? Manifestat de cine? Eu una nu am receptat dispret din nici o parte. Schimburile de pareri, argumente, sunt cat se poate de firesti, si nu sunt menite sa ofenseze pe nimeni, sa converteasca pe nimeni. Asa cum a spus si Catalina, atunci cand credinta este puternica, nimic nu o poate clinti.
Crinuta
Nati spune:
Curios este faptul ca la noi in societate,a face niste observatii,a ajuns sa fie direct raportat la a: "judeca","critica","jigni","a te simti ofensat"...si lista poate continua.
Fetelor de religie islamica,va rog sa va continuati discutia voastra,idei,concepte,sentimente,bucuria religiei voastre,..asa cum si eu voi continua sa caut raspunsuri legate de divinitate.
E credinta voastra,bucuria voastra,si trebuie sa le impartasiti cu cei asemenea voua.
Va doresc multa sanatate si bucurie in suflet!
Sa auzim numai de bine!!!
parpalak spune:
Please accept with no obligation, implied or expressed my best wishes for an environmentally conscious, socially responsible, low stress, non-addictive, gender neutral, celebration of the holiday* of your choice on or about the northern winter solstice, practiced within the most enjoyable traditions of the religious persuasion or secular practices of your choice, with respect for the religious/secular persuasions and/or traditions of others, or their choice not to practice religious or secular traditions at all, and a fiscally successful, personally fulfilling, and medically uncomplicated recognition of the onset of the generally accepted calendar year 2003/2004.
But not without due respect for the calendars of choice of other cultures whose contributions to society have helped to make Canada great (not to imply that Canada is greater than any other country) and without regard to the race, creed, colour, age, physical ability, religious faith or sexual preference of the wishee.
Yours truly,
Notice, Disclaimer and Conditions of Greeting: By accepting this
greeting, you are accepting these terms. This greeting is subject to
clarification or withdrawal. It is freely transferable, provided there is no alteration to the original greeting, and is void where prohibited by law, and is revocable at the sole discretion of the wisher. There is no promise by the wisher, express or implied, to actually implement any of the wishes for her/himself or others.
This wish is warranted to perform as expected within the usual
application of good tidings for a period of one year, or until the
issuance of a subsequent holiday greeting, whichever comes first, and
warranty is limited to replacement of this wish or issuance of a new
wish at the sole discretion of the wisher.
*As used herein, "holiday" is limited to its secular meaning, without
regard to its English language derivation from the words "holy day".
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com
mihaelabebe spune:
Am intrat la subiectul "de ce" din curiozitate.Am citit postarile de aici si apoi am citit primele 6 pagini din "exista si musulmance pe aici".Nu am reusit sa citesc toate postarile ,dar o voi face atunci cand timpul imi va permite ,fiind mamica ca si voi.
Si acum parerea MEA SINCEARA SI PERSONALA:nu am intrat pe acest subiect pt simplu fact ca nu m-a interesat si nu am intrat doar de dragul deschiderii unei polemici(trebuie sa recunosc faptul ca m-au mancat degetele atunci cand am citit cat am reusit din subiectul "Exista si musulmance pe aici"
In al doilea rand; In Ro fiind, am lucrat ca reprezentant vanzari si am avut onoarea sa cunosc o persoana deosebita, o femeie tanara de numai 25 ani, casatorita din dragoste cu un sirian.Trecuse la islam datorita lui, vorbea ca si voi despre acest subiect.Dar ghinionul as spune eu, a nascut o fetita(si nu un baiat).Fericire mare pe capul lor, imi devenisera prieteni, chiar m-au ajutat de cateva ori fara a cere nimic in schimb,pana cand fetita a implinit 5 ani, cand tatal(sirian, repet)a hotarat sa o trimita in Siria pt a fii educata de parintii lui in spiritul islam.Nu cred ca va puteti imagina durerea unei mame despartita de copilul ei, numai daca nu a-ti fost vreodata intr-o situatie asemanatoare.Nu am inteles-o pana cand am nascut. Doar acum realizez ca ceea ce vedeam eu in ochii ei nu era"eh, sunt doar suparata astazi",era "mi-e inima plina de durere, imi vreau copilul inapoi".
Si fara alte cuvinte care nu isi au rostul,va las sa va exprimati despre cat de minunata este religia numita "islam".
P.S. un alt lucru pe care nu il inteleg si care sincer ma deranjeaza:de ce toate expresiile trebuie sa fie in limba araba?De ce nu puteti folosi cuvinte romanesti?
Un alt P.S. daca voi citi toate paginile la "exista si musulmance pe aici" si-mi voi schimba parerea ,voi reveni cu scuzele de rigoare.
Si dupa ce am postat revin,rog moderatotrii sa-mi atraga atentia daca sunt imi perimt prea multe, explicati va rog si cum atunci cand vin alti barbati in vizita in casa voastra nu aveti voie sa-i priviti si nu numai, cum trebuie sa mancati in bucatarie pt ca religia "islam"nu va pemite sa mancati in living impreuna cu sotul si cu oaspetele si despre cum ii serviti cu ochii in pamant.
mihaelaH
hannen spune:
Draga Mihaela,din pacate aceasta religie este prea prost promovata si gresit inteleasa.Si din nefericire multi cei care se numesc musulmani nu au habar de islam nu respecta si nu aplica regulile acestei religii.
Deci nu ii putem baga pe toti in aceasi oala si nu putem caracteriza o religie doar dupa "ideiile si apucaturile"unora.
In ceea ce priveste ,mincatul si privitul in ochi si altele tin de mentalitatile fiecaruia .Uite eu una nu am vazut asa ceva ,nici in familia mea nu se practica si nici in familia sotului meu.
Daca vrei sa intelegi cit de cit ce inseamna islam,numai tu singura iti poti satisface curiozitatea .Nu din auzite si din materiale anti-islamice.Multe sunt departeeee de adevar.
Nicole&Amira
mihaelabebe spune:
Hannen,iti respect credinta si te respect ca persoana, dar de fiecare data cand ma gandesc la Otilia,numele mamei,nu vad decat durerea ei,si abia acum,in postura de mama, o intelg.
Iar in ce priveste ceea ce am postat mai devreme despre dreptul femeii,ea impreuna cu cumnata ei (tot romanca) mi-au spus.
P.S Si sa nu uit,intr-una din discutii(cei doi sirieni, Amal si Obar)imi spunerau despre dreptul musulmanilor de a avea mai multe sotii.Conditia:prima sotie sa nu poata avea copii.In cazul in care sotul isi ia mai mult de o sotie este obligat sa asigure tuturor sotiilor casa separata, in plus,de fiecare data cand cumpara ceva unei sotii(rochie,bijuterii) este obligat sa cumpere si celorlalte.Repet, informatiile le am de la cei doi frati, nascuti si crescuti in Siria,in religia islam.Si va intreb pe voi,a-ti accepta asa ceva?
mihaelaH
hannen spune:
Eu una sincer ,nu.Nu as accepta asa ceva.Dar totusi bine remarcat faptul ca cel care se casatoreste cu mai multe sotii are obligatia sa le asigure acelasi mod de viata.Adica daca cumpara ceva uneia,trebuie sa-i cumpere si celeilate.
De obicei numai cei cu situatie financiara nu buna,ff buna isi permit sa-si ia mai mult de o sotie.
Totusi poligamia,nu este o practica asa dupa ureche.Are regulile ei,si numai in anumite conditii se poate practica.
Nicole&Amira