Pateu, cand si cum?!?

Am si eu o nelamurire... asi vrea sa ii dau pateu la baiatul meu de un an si o luna si nu stiu cum... . Este bine pt. el daca are numai un an sa manance pateu?. Daca ii dau cate o bucata mica sa guste ii place si mai casca gura sa ii mai dau. Trebuie sa il amestec cu ceva anume inainte sa il las sa manance asa cum este? Voi cum procedati? Dati-mi si mie o idee va rog.
Gabbriela & Jluian
Raspunsuri

she_wolf spune:
Buna!
Cristi tocmai a implinit un an, dar nu ma grabesc deloc sa-i dau crenvursi, salam, pate etc. Sunt convinsa ca i-ar placea, dar, din cate stiu, mezelurile contin tot felul de aditivi nu tocmai sanatosi.
Ma gandesc ca poti sa-i faci tu o pasta cu ficat de pui, unt, verdeata (trebuie sa fie o reteta pe undeva)...ceva ca un pate, dar cu ingrediente cunoscute si sanatoase. Cred ca este mai bine sa i-l dai sub forma de tartinute.
Sper sa-ti raspunda si mamici experimentate ca sa ma inspir si eu!
Claudia si Cristi (un an implinit pe 16 dec.)


alssa spune:
Eu i-l dau sub forma de tartine. Dar EXCLUSIV din cel facut de mine, nu cumparat. NEVER.
Alssa si Clara (1 an)


amuleta spune:
Eu nu le-am dat mezeluri si nici pateu cumparat pina la 2 ani dar le-am facut pateu din ficat de pui fiert si dat prin robot la care am pus putin unt , apa si sare.


MarikaStefan spune:
Pateu de casa poti da micutului imediat dupa ce a asimilat carnitza si galbenusul de ou. Deci dupa un an cu atat mai mult. Eu nu sunt adepta mezelurilor fie chiar si americane. Pateu de casa poti face din ficatel de pui, sau gaina dar sa nu fie gras (rata, gasca, curca au ficatul mult mai gras, deci se digera greu) eu pun si o juma de piept de pui, le fierb, mai mult pieptul, ficatul se face foarte repede, le toc, sau in mixer, cu verdeata putina, sare si frec cu unt. din aceasta paste fac tarte. mai inmultesc cate-odata si cu galbenus de ou fiert. Este un deliciu. Am manca si noi, parintii...
Se consuma proaspat.
De pateuri cumpartate ma feresc cat pot, din cauza aditivilor, conservanti...
pupice,
Mari



Anina_n spune:
Dupa an i-am dat, si noi, micutei noastre, pateu. Tartine unse cu un amestec de pateu cu margarina. Nu are cum sa-i faca rau. Ficateii de pui, in amestec cu pireul de cartofi, manaca de la 8 luni. Pofta buna !
Sarbatori fericite !!!
Nina & Nina-Cristina (1 an si 11 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina


Marianar spune:
Eu i-am facut lui Vladut - 1 an si 5 luni pateu (sa zicem) din: 2 ficatei maruntiti bine, bine frecati cu 4-5 lingurite de branza Almete. Ii pun pe painica si papa, ii place tare mult.


Laura T spune:
Si fetitel mele Ramona (1 an si 7 luni) ii place f. mult pateul, desi sunt constienta ca nu prea ar trebui sa-i dau la varsta asta. Dar ea pur si simplu il adora, il mananca pe paine. Daca poti, mai degraba incearca sa-i faci in casa din ficatel de pui fiert bine si dat prin masina de tocat, amestecat cu putin unt, sare, sau chiar cu Almette cum zicea cineva. E mai sanatos, desi eu sincer nu am apucat sa incerc sa-i fac!
Laura si bebitele: Bianca (4 ani si 8 luni) si Ramona (1 an si 7 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea


rosa spune:
Eu ii dau. Nu-mi mai amintesc exact cind i-am dat baietelului meu pateu prima data, el de pe la 1 an maninca ce mincam si noi. Dar in ultimele 2-3 luni e pur si simplu indragostit de pateu si daca se termina trebuie sa "cupe mama pateu miine". Il prefera pe cel de gisca. Acum are aproape 2 ani.


anisia spune:
Ii poti da pate facut in casa:
2 cartofi;
3-4 ficatei de pasare;
50 g lapte;
o lingurita de unt;
1/2 lingurita de smântâna;
un vârf de cutit de sare.
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se curata de coaja si se fierb la foc domol pâna devin sfarâmiciosi. Ficateii se curata de pielite, se spala si se fierb sau se frig pe gratar, fara grasime. Când sunt gata, cartofii si ficateii se pun în mixer sau se zdrobesc cu furculita.
Se adauga untul, laptele, smântâna si se mixeaza pâna se obtine o pasta. La sfârsit se adauga sarea.
Se poate oferi ca atare sau pe pâine, sub forma de sandvis.
Pofta buna!
_
eu am facut reteta si te asigur ca daca nu pui cartofi multi nu iese piure de cartofi cu pate..defapt nici nu prea se simte gustul cartofului...eu am facut asa pentru ca asta-i reteta de am gasit-o si se potriveste si lui Rares care nu are decat 8 luni..nu am pus nici condimente nici sare..la bebeii vostri fiind mai mari puteti imbunatati gustul cu putina sare si chiar putin piper!
Tot aceasta reteta se poate face si fara cartofi!
Sotului meu,caruia nu-i plac ficateii i-a placut..chiar m-am mirat mai ales ca nu avea sare si nici pic de condiment!Adevarul este ca a iesit gustos!
O alta reteta ar fi:
Ficateii cu putina ceapa si condimentele preferate-de obicei sare si piper(calita initial in putin ulei-sau unt dupa gust)si apa ochiometric se lasa la innabusit pana se fierb bine,apoi dati prin mixer sau robot si servit pe paine sau paine prajita!
Pofta buna!
_
Adina si bb Rares
