Nasterea unui fulg de nea
N-as fi indraznit sa scriu, pentru ca nu am talent de narator, dar astazi este ziua lui iar ninsoarea de afara imi aduce aminte de ziua in care l-am nascut.
Cand am aflat ca sunt insarcinata , mi-au dat lacrimile de bucurie, eram emotionata, speriata, extrem de fericita. Prima oara cand l-am vazut la ecograf era un punct mic si scump, a doua oara era ca o inima.
Cu el in burtica am facut foarte multe: am amenajat apartamentul, am facut o nunta superba , unde mireasa a dansat si-a topait de parca nu era in 5 luni, mi-am dat ultimele examene de la facultate , mi-am luat Diploma Profesionala In Management ( noroc ca aveau robele desfacute in fata ca altfel nu incapeam amandoi in ea).
Mergeam la control si de fiecare data aveam un alt termen pentru nastere: ba , la inceputul lui decembrie , ba la sfarsit, ba in ianuarie. Eu voiam sa nasc pana de Craciun, pentru a fi acasa de Sarbatori.
Le spuneam tuturor ca eu am sa nasc intr-o zi frumoasa de decembrie, o zi cu fulgi mari de zapada. Si-a venit si acea zi.M-am trezit,nu aveam nici o contractie, doar o emotie inexplicabila, afara ningea si mi-am zis – asta e ziua . Eram programata la control, asa ca m-am echipat si-i tot spuneam sotului ca eu voi naste , ca vom avea dubla aniversare : era si ziua in care noi sarbatoream 2 ani de la prima intalnire. El , saracu nu spunea nimic, doar ca voi naste cand va fi sorocul.
Cand doctorita mi-a spus ca raman , ca-mi induce nasterea pentru ca mai aveam fff. putin am chiuit de fericire. Am iesit victorioasa pe sala si i-am zis : ti-am zis eu, raman sa nasc. El – pai n-ai contractii , n-ar fi mai bine sa astepti? Raspuns de 10 puncte: pai nu ninge afara , la ce sa mai astept ?
N-are sens sa va mai povestesc ca a urmat sala de travaliu, durere si frica. Dar, parca imi treceau toate cand ma uitam pe geam si vedeam cum ninge,cata pace si liniste era, si-ii povesteam si puiului cat de frumos e afara . Din cand in cand ma mai suna taticul speriat ,sa ma intrebe ce fac, cum ma simt .
Seara , la ora 20 deja nu mai aveam rabdare. Dupa un travaliu de 11 ore , cu varsaturi, cu dureri , ma dureau si piciorele de cat ma plimbasem, nu mai aveam stare. Mi-au facut anestezie peridurala si dupa un sfert de ora totul a inceput sa se linisteasca.Saream doar ca mingea, aveam frisoane . Iarasi calmante si la 21.30 mi-am anuntat sotul ca ma urca pe masa. Totul s-a petrecut foarte repede, mi-au zis : ACUM , m-a apasat pe burta si mi-am vazut minunea. Fulgul nostru de nea avea 3.600 kg si 53 cm si era tare galagios (scor Apgar 10). L-am luat in brate si nu-mi venea sa cred ca am putut sa fac asa ceva, era perfect.
A urmat apoi epiziotomia si m-au scos pe sala unde ma astepta sotul .N-am sa-i uit niciodata privirea, era un amestec de emotie ,de fericire, de multumire , de lacrimi.
Deja facuse cunostinta cu puiul nostru , il fotogafiase, era tare mandru ca-i seamana leit.
A urmat apoi o perioada de acomodare in trei , cu chiote de fericire ca cel mic a facut cacuta (dupa 2 ore de plans si diverse incercari) cu lacrimi de oboseala , dar mereu cand ne uitam la puiutul nostru ne umplem de fericire si linistea din ziua nasterii ne coboara in suflet. El e fulgul nostru, e puritatea din noi, e bucuria si speranta noastra.
A trecut un an, urmeaza sa-I taiem motul si mereu ma minunez cat s-a schimbat Vladut pe parcursul acestui an, cand a trecut timpul . Sa ne traiesti Vladut!!!
Afara ninge !!!!!!!! Sa stiti ca de acum inainte pe 16 decembrie va ninge afara, pentru ca e ziua noastra, iar fulgii de nea vin sa petreaca cu noi si sa ne spuna LA MULTI ANI!!!
Raspunsuri
anemona spune:
La multi ani, Vladut! Sa fii sanatos, sa cresti mare si frumos si sa aduci numai bucurii lui mami si lui tati tau.
ruxi spune:
La multi ani, Vladut! Sa cresti mare, frumos si sanatos, si sa le aduci parintilot multe bucurii!
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
ad_risnov spune:
Foarte frumoasa povestea voastra! Sa va traiasca "fulgutzul de nea", sa fie sanatos si norocos!
La Multi Ani, Vladutz!
Adrianain 32 de saptamani
alina constantin spune:
Mai Mazarica, ai facut sa-mi dea lacrimile! Sa va traiasca Vladut, micul vostru fulg de nea, sa fie sanatos, alaturi de voi!
(Sa-ti spun un secret: si eu imi doresc ca atunci cand o sa fiu sa nasc intr-o zi cu fulgi de zapada!!)
La multi ani, Vladut!
Cu drag, Alina
http://community.webshots.com/user/alina_constantin
tumpi spune:
[La Multi Ani Vladut, sa te faci mare si frumos si sa le luminezi viata parintilor tai.Felicitari maza, m-ai emotionat pana la lacrimi cu povestea ta.
Petrecere frumoasa.
Ioana
lorelei_19 spune:
La multi ani fulguletz de nea frumos si pur! Sa aduci parintilor tai numai bucurii si tu sa cresti mare si sanatos!
Frumoasa poveste, m-a emotionat
Lorelei & Family
Mazarica spune:
Va multumesc tare mult pentru urari si ca sunteti alaturi de noi. E o zi speciala pentru noi. Poate n-am reusit sa transmit toate emotiile prin care am trecut si bucuria pe care o am in suflet, dar am vrut sa va fac partasi la un eveniment tare scump inimii mele.
Va multumesc ca existati!
cl spune:
Mazarica, sa va traiasca Fuguletul de Nea! Asteptam poze de la taierea motului si sa ne spui ce a luat de pe tavita. Petrecere frumoasa!
Claudia