Remedii pentru febra mare si voma!!!!!!!!

Remedii pentru febra mare si voma!!!!!!!! | Autor: anisia

Link direct la acest mesaj

Am ajuns aseara cu Rares la urgente la Alexandrescu...avea febra 39,9,i-a facut un algocalmin injectabil ,i-a dar reteta si acasa..cu diagnostic rinofaringita acuta!De aseara ne tot zbatem...suntem marait rau,vomitam in continuare..febra scade foarte putin si revine..e tot mare am reusit cu chiu cu vai sa papam niste supica si ceai(lui ii e foame si sete dar vomita)pe care le-a digerat stomacelul dar acum i-am dat ceai si iar l-a varsat...Il dor toate cele..vrea numai in brate si arde oameni buni..Nu stiu ce sa mai fac...Tratamentul abia il incepem(s-a dus tati sa-l ia-dar daca imi vomita si nu-si face nici ala efectul?)Ce-i de facut?Ati trecut prin asa ceva?
La noi e prima raceala...poate de aia sunt si asa speriata...dar mi-e groza de vreo convulsie sau alte complicatii!
Ajutati-ne cu ce sfaturi puteti!
Va multumim!
Adina si bb Rares

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Ca sa scada febra supozitoare Tylenol sau altceva cu paracetamol... insa asta nu combate si cauza! Apoi faci impachetari la picioruse si pe frunte cu carpe ude la temperatura cu 1 grad mai mic decat febra. Daca are 39 febra umezesti carpa in apa la temp 38 grade...

Hm... dar de ce vomita? De la medicamente? Sa vomite asa de la raceala? Hm...
Ce medicamente i-a dat medicul?

Multa sanatate! Poate primesti sfaturi mai bune ca ale mele... asta e tot ce stiu.
Adela-

~~Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

tot eu.
Am citit pe net ca <simpla raceala> e numita rinofaringita acuta... deci nu e grav. Aici i-ar fi dat siropel (daca tusea), ser pentru desfundat nasucul si atat!
In caz de febra: ceva supozitoare!
Dar cu voma?... nu stiu!

Revin iar. Ia uite ce-am gasit:
http://www.reclama mascata//avertizare/info.asp?id=227

Sanatate!
Adela-

~~Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna anisia,

daca febra este in continuare de peste 38 ii poti da Nurofen si Calpol la interval de 4 ore timp de 3 zile dupa care scoti Nurofenul si continui inca trei zile cu Calpol. Este bine sa aveti in casa si ceva supozitoare cu algocalmin pentru cazul in care aceste doua siropele nu sunt eficiente.

pentru ca este o infectie ce se incadreaza in sfera ORL ii poti administra sinupret (10-15 picaturi dizolvate in putina apa) si corizalya (pastile homeopate produse de boiron; le poti dizolva in apa daca este cazul).

Pentru a-i usura respiratia foloseste unguent pulmex baby sau orice alt unguent mentolat ce poate fi administrat copiilor. De asemenea este bine ca aerul in camera sa nu fie uscat (un vas cu apa pus pe calorifer ajuta).

multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Anisia,
Supozitorul NOVOCALMIN este foarte bun pentru febra mare.
De vomat vomita pentru ca e rosu in git,dar poti sa-i dai Metoclopramid picaturi - sa intrebi medicul sau la farmacie cantitatea exacta.Il ajuta foarte bine,iar ca si fii si mai linistita daca in timpul noptii febra trece de 38,5 pui imediat un supozitor cu algocalmin si il invelesti pina la burtica(nu-i scoti pampersul) cu un cersaf ud cu apa rece si un pic de otet.

..daca vomita,e bine sa-i dai putin de tot sa pape,incepi treptat cu ceai..dar putin..cite 2-3 linguritze din jumate in jumate de ora(asta pina trece starea de voma),plus sa mai iei de la farmacie solutie de rehidratare orala..in caz ca refuza sa bea ceiuc.

MULTA SANATATE RARES!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Pentru prevenirea convulsiilor se da cite o pastilutza (d-aia mica de 15) de Fenobarbital. Nu uita de asta: consecintele convulsiilor sint mult prea grave si iremediabile.

Pentru febra mare, asa cum mi-a facut si Clara zilele astea:
Nurofen, sosetutze inmuiate in apa la temperatura camerei, stropite cu otzet, tot timpul in picioare. Cind se usuca o iei de la capat.
Si la febra foarte mare, impachetari, atentie cum spuneau fetele si mai sus, de la burtica in jos, tot asa, cu cearsaf udat la temperatura camerei, stropit cu otzet. Otzet de mere nu alte dracovenii chimice.

Mare atentie la hidratarea bebelusului: ii dai cu siringa cite UN STROP in coltzul gurii, permanent cite ceva: ceai, supa, apa, ce doreste si primeste mai bine. Asta il va si impiedica sa vomite si-l va hidrata.
Daca cumva ajungi la deshidratare mai mare din cauza febrei, desi se obisnuieste sa se dea doar la asa ceva din cauza diareei, ceri la farmacie, Gesol (Prolyte ii zice mai nou) - 1 pastilutza la 100 ml de apa... tot asa, cu siringa picurat in coltul gurii. Asta daca simti cumva ca incepe sa-i miroasa guritza a acetona sau faci testul cu pielicica ( burtii cel mai bine): "ciupesti" cu doua degete si daca nu revine imediat la loc, si ramine sus ca la batrini de exemplu, ii dai imediat remediu pentru deshidratare...

Numai bine,

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara26 spune:

Anisia eu stiu ca ceaiul de menta este antivomitiv dar trebuie sa-l bea racit nu cald si in inghitituri mici.Cel mai important acum pt bebe e sa bea cat mai multe lichide.Ce alt ceiut i-ai dat?Fa cum te-a sfatuit cineva mai sus cu ceiutul.Pune-i si albastru de metil in gatut.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

sper ca Rares sa se faca bine...ceea ce au zis fetele as fi zis si eu.....sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisia spune:

Multumim mult de sfaturi!
Suntem mai bine,mult mai bine..am prins viata si nu mai ardem..papam usor usor..mai dam afara dar se ineaca sau ii vine sa tuseasca si de aia cred...
Ne-a dat doctora tratament cu Sumetrolim sirop,vibrocil si ibugesic(un inlocuitor al nurofenului)(din pacate a trebuit sa asteptam pana am gasit-o pe doctora sa ne transforme reteta data aseara,pe gratuite ca spitalul nu da gratuit si pe noi ne-a prins in pana!) ..si supozitoare Novocalmin.Am dat prima transa si intr-un sfert de ora deja se vedeau efectele..slava Domnului ca le-a asimilat..le-am dat usor usor cu seringa..Sa speram ca ne vom pune repede pe picioare,ca tare rau i-a fost mititelului..ma speriase groaznic..nu l-am vazut asa nici macar in luna cand a fo la terapie intensiva(atunci era asa moale si nu prea putea arata mititelul ca ii e rau).
Va multumesc inca odata pentru promtitudine cu care mi-ati raspus.Sunteti niste dulci!
Va doresc sanatate maxima voua si la bebei !
Adina si bb Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Ma bucur foarte tare ca s-a rezolvat cit de cit problema.
Aveti grija de voi,

Alssa si Clara (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si alexutza a avut saptamana trecuta 40.3 grade temperatura! i-am dat urgent 6 picaturi de algocalmin si i-am pus supozitor cu paracetamol, apoi i-am facut impachetari in prosoape ude la temperatura camerei, acte 15 min, acoperita cu paturica. am facut 3 impachetari. pana am ajuns al gr alexandrescu, febra scazuse la 38. ca sa nu faca convulsii i-am dat 1/2 pastilutza de fenobarbital, la sfatul medicului. nu am avut probleme, decat ca voma TOT!!! si avea diaree. am reusit pana la urma sa o hidratam si sa ii scadem febra.
acum are diaree si otratam cu supa de morcovi.
sanatate!

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinanunta

Mergi la inceput