Oltenia?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Si eu ma bucur ca ne adunam "la taina"!
Sper ca exista mult mai multi olteni aici si mai trimit un mesaj - ADUNAREA OLTENI!
Va multumesc tuturor si multi pupici la toata lumea
doris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Haideti mai OLTENILOR mai, ca sunt sigura ca suntem mult mai multi!!!

Haideti sa vorbim!!

Alina

http://community.webshots.com/user/alina_constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

iote ca va adunaratzi...ici
geo, stiu si imi este tare ciuda ca nu mai am timp sa stau cu voi pe ciat ziua..offf...da las' ca recuperam aici la clubul nostr'
geo din pacate nu putem sa ne intalnim asa ca fetele de bucuresti, dupa cum vezi suntem oltence (deocamdata, vazui ca oltenii-tati nu venira)dar imprastiate prin alte zari..dar in primavara dau o tura la tg-jiu sa-mi schimb pasaportul ca expira si sigur ne vedem, nu ratez ocazia sa te scot pe bulivard:-)

Doris, te iertam ca in week-end ne lasi balta...pt puiutzul tau..sa-ti traiasca si sa va aduca numai bucurii

karol, sunt sigura ca sunt multe oltence pici pe DC, dar nu vazura subectul nostru..

hai sa va zic o chestie amuzanta care mi se intampla, referitor la dialectul oltenesc.
eu stau in Buc. de 5 ani, dar merg o data pe an acasa(din pacate) si de obicei cu trenul. Chestia interesanta este ca nu vorbesc deloc cu 'fusai, ma dusai, facui etc", dar cand merg acasa la muma si trenul trece de Craiova...muicaa sa ma auziti ce mai vorbesc olteneste..culmea este ca nu-mi dau seama ..parca sunt programata..si la intoarcere la fel...trec de craiova si revin la vocabulerul de bucale

Fetelor mi-am amintit de muntii si dealurile noastre frumoase, cum ar fi Ranca, Sohodol, Tismana, Sacelu, unde mi-am petrecut verile de adolescenta ...Polovragi, Baia de Fier si multe altele la fel de frumoase si cu iz aparte...imi este tare dor de acele locuri dragi ...din pacate nici anul asta nu voi ajunge acasa la muma...unde din curte se vede muntele Paringu plin de zapada ...

va las acum ca m-a lovit melancolia...si am scris fara noima, dar voi ma iertati ca mi-am amintit de tinerete

va tzuc dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Floricele si pupici!

Acum väzui si eu subiectul ... asa cä räspund la apel: olteancä din Tr. Severin. Bine v-am gäsit si bine cä ne-am adunat!
Vä särut si pe curand!

Adia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

fusei si eu nascuta la tirgu jiu, si am acolo multe rude, dovada ca tocami ce am terminat de scris un teanc de felicitari si multe sint pt cei din tirg!
n-am locuit in tirgu jiu ci in brasov dar mama e din tamasestii de sus, comuna balesti, si am acolo aproape tot sufletul meu, vacante frumoase si deja am planuri mari ca la vara sa ne facem vacanta acolo! aah ce oameni grozavi sint oltenii astia ai nostri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f irewall spune:

Hopa hop!
Si io's olteanca, si tzuk toate oltencele.
Pana acum un an am locuit in Craiova.
Ma bucur ca am descoperit topicul asta!
Geo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Si eu sunt tot olteanca. Am radacinile la Turnu Severin. Salmida am vazut ca tot din Severin esti. Poate ne cunoastem...mai stii? Eu am plecat de vreo 5 ani din oras dar sufletul si multi prieteni sunt inca acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo10 spune:

Oltencele mele dragi, ce drag imi e de voi ca va mandriti ca sunteti de prin partea locului.
Spun unii ca oltenii sunt oameni rai dar nu e asa,sunt oameni de isprava
Bunica mea era de prin partile Doljului si reprezenta olteanul veritabil, si la vorba si la port.
Apropo de accentul oltenesc, am stat 5 ani in Timisoara si nu s-a prins de mine gram de accent banatenesc si fiti atente aici, prietenul meu e din Arad, s-a mutat la mine la Tg-jiu si mai nou vorbeste olteneste.
Stiti, se spune ca banatetii sunt fruncea dar oltenii sunt CREIERUL.
Va pupitez dragele mele

georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Usurel, usurel ne adunam!
Mi-ar place si mie sa ne vedem, dar "departarea" nu ne permite.Norocul nostru este sufletul si internetul - astfel sintem mult mai aproape si chiar imi pare interesanta chestia!

Tzuc, imi pare bine ca-mi intelegeti absentele din week-end, dar nu mai dureaza decit anul asta, pentru ca am gasit o doamna care sa aiba grija de Oti cit "muncim" noi in afara casei!anunta-ma si pe mine cind vii la gorjii!

Si eu m-am nascut si am copilarit in tg.jiu si duc de multe ori dorul muntilor, mai ales in caniculele verilor.La Craiova nu vezi nimic interesant prin imprejurimi...cimpie, cimpie, cimpie.Dar ma consolez ca respir aer oltenesc poluat!

Hai ca va las, uite intimplator mai am niste treaba la sf.de program.OOOOFFFFF
va pup, doris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Si eu sunt olteanca!
Dar stau acum printre munteni si sunt casatorita cu un moldovean dragut si muncitor.
Se supara pe mine ca am tendinta sa il conduc si zice ca "de! ca olteanca!" dar se lasa pe mana mea ca este mai usor decat sa isi bata el capu cu "managementul" fondurilor...
Orasul natal, Rm Vilcea, dragut... de cate ori ajung acolo simpt ca respir nu ca la campie, vorba lui Creanga.
Salutari oltenilor de peste tot!
Si sa tineti unul la altul....
ps : Pe aici zic astia ca se mananca ca "oltenii" ... sa le aratam ca nu e adevarat.
Irina

Mergi la inceput