Stare de voma/dureri de burtica

Stare de voma/dureri de burtica | Autor: lexi

Link direct la acest mesaj

Juniorul are 4 anisori si 10 luni si n-a avut niciodata probleme cu burtica, n-a fost constipat sau diareic, mananca bine pentru varsta lui, variat, cu unele exceptii, carne mai putin, lapte foarte mult, fara junk food, sucuri si alte zaharuri.
Joi a fost prima zi in care a vomat, in drum dinspre gradinita. Dimineata nu bause decat o cana cu lapte. Toata ziua s-a simtit rau, stand mai mult prin pat, fiind singura pozitie in care avea un oarecare confort. De la doctor n-am primit decat o lingurita cu apa la fiecare 5 minute si niste covrigei de ros, dar mai spre seara, cand stomacelul se va fi odihnit destul.
Vineri, sambata si duminica a fost ok, chiar a mancat si si-a reluat activitatile.
Astazi, luni, e iar in starea de joi, n-a vomat pana acum, dar prezinta aceleasi simptome.

Daca ati patit cu copiii ce-am patit noi, astept ceva sfaturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Sa nu fi facut vreo enterocolita saa altceva de la lapte, desi ar fi trebuit sa aiba si diaree daca era asa.
Eu zic sa-i faci o analiza la kaka chiar daca nu ti-a prescris medicul.
Multa sanatate ii doresc puiutului tau. Stiu ce inseamna sa ai copilul bolnavior.

(5 ani si 9 luni)

Vroiam sa-ti spun ca-s grozavi si haiosi puiutii tai in poza de la profil. Sunt tare frumusei imbracati la fel. Si ce bine le sta...cel mic in bratele celui mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Mirela, multam frumos de raspuns. Te-ai lovit de asa ceva cu baietelul tau? A trecut in timp rezonabil? Si l-ai ajutat si cu medicamente, sau trece de la sine?
Da, o sa incerc sa-i fac o analiza, dar asta doar la cererea mea expresa, pentru ca el, cel putin astazi de dimineata, e ca nou, nici urma de starea de ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Lexi, fuguta la doctor cu coprocultura / parazitologie.

Cand fii-mea a facut asa avea o enterocolita super...

Sanatate!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Asa, Roxana, ce bine ca te-am prins!
Si cum s-a rezolvat cu enterocolita, ce se da in cazurile astea, in cat timp a trecut? Stiu ca sunt cazuri si cazuri, s-ar putea sa nu semene deloc, dar intreb si eu, ca n-am patit pana acum si nici n-am citit, daca nu m-a afectat.

Mergi la inceput

Incearca sa-l treci pe un regim ca la diaree , fara chestii care pot fermenta, ca la mama acasa ( adica aici, in Romania ). Vorbeste cu el sa-ti descrie durerea. Tu ai avut vreodata colita / enterocolita?

Incearca sa-i scoti laptele. Momentan. Stiu ca sunt copii care nu tolereaza lactoza bine.

Lexi, ce sa-ti spun... Eu cand am patit-o aveam instructajul bine facut vde pediatra... adica coprocultura instant! Nici nu sta la discutie. Eventual si proba de digestie daca este timp de regim. Eu am acasa flacoane pentru recoltare si daca nu gasesc pediatra platesc analiza pur si simplu.

Are febra? Poate sa aiba 37.6 sau 8 si sa nu-ti dai seama. fata mea la 38.5 se joaca. Abia la 39 pica, partial.

Oricum, faza cu voma nu-i buna.

Aha.. mai este ceva. Noi am avut niste turisti straini care au venit cu o gripa ( de la ei din tara ) si gripa asta avea o componenta digestiva, adica voma si diaree.. Hmm.. Dar nu atinut asa de mult.

Doctorul.. mergi peste el!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

la cata experienta am eu in domeniu nu pot sa va doresc decat multa sanatate, dar dupa cum povestesti suna a enterocolita.

Sa va faceti bine, repede!

pupici de la noi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Ne simtim mai bine (ca nici eu n-am fost mai breaza pe langa starea lui de rau). Am facut ce-ati spus voi, l-am trecut pe regim doua zile, nici n-a fost greu, ca nu prea vroia sa manance cine stie ce, asa ca painea (foarte) prajita a prins de minune, orez, mar, banana, celebrul BRAT, care va sa zica, de care mai citisem eu, dar n-am retinut nimic, neavand nevoie. Banana nu a vrut, era prea "pastoasa", ca sa citez. :-)
Starea de voma a disparut luni seara, ajutata cu aer proaspat si rece de afara, si ne-a lasat in pace azi.
Doctorul nu ne-a sfatuit sa venim sa-l vedem, pentru ca era deja plin de raciti, tusitori, nas-curgatori, sfatuindu-ne sa ne oblojim acasa, ca nu e grav: indigestie, virus, apa si hidratare, nimic care sa-i oboseasca stomacul si repaus cat mai mult - asta am aflat.
I-am scos laptele, multam de sfat. A fost destul de greu, pentru ca el bea pana la un litru jumate intr-o zi. Noroc ca e marisor si a inteles. Cred ca a ajutat, desi e acelasi lapte pe care il bea de la un an, cum poate sa-i faca rau asa, dintr-o data?

Va mai spun zilele astea daca ne-a intors boala, eu sper din tot sufletul sa nu.

Mergi la inceput

Lexi,

Laptele se reintroduce treptat. La entero unii copii au dificultati cu metabolizarea lactozei. E pasagera problema.

Exista o imunitate a sistemului digestiv data de flora microbiana. Aici pediatri recomanda Ecoflorina pentru refacerea florei intestinale.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput