THEA: procedez corect nespunindu i?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragä Tora,

trebuie sä recunosc cä esti intr-o situatie fff delicatä si incerc sä-mi dau si eu cu pärerea.
Dacä Thea este asa de sensibilä cum spui si refuzä sä mai discute pe tema asta in sperantza cä o sä uite, nici nu m-as gindi sä-i dau o veste asa de proastä, care i-ar crea sentimente de vinovätie si mai mari!!!
Gindeste-te cä ea deja crede cä este vinovatä, iar dacä i-ai spune cä tatäl ei are acum o altä fetitä, care are privilegiul sä-l aibä ca tatä, ar deprima-o si mai tare.
Eu as avea o discutie mai serioasä cu fostul täu sot, in care i-as explica starea sufleteascä a acestui sufletel mic, cu toate gindurile, sentimentele de vinovätie si deceptia pe care o simte pe lumea asta....in final, l-as intreba dacä are de gind sä facä acelasi lucru si cu fetita pe care o are acum, cu actuala...spune-i sä incerce sä se punä un moment in pielea lui Thea si sä simtä mäcar un pic prin ce chinuri trece un copilas nevinovat, datoritä comportärii lui iresponsabile!!! Este de datoria lui sä-si impartä timpul liber pe care il are, in mod egal, cu amindouä fetitele...cä doar nu-i ceri tu nici un favor pt. tine...
Eu asa as proceda...iar dacä observi cä räspunsul lui este confuz, atunci spune-i sä nu se mai facä väzut deloc, cä asa poate uitä copilasul, cu timpul...sau poate dai peste un bärbat minunat, care sä-i fie un tätic si mai bun, iar tie, un sot minunat!!!
Eu iti doresc sä iasä soarele si in grädina ta!!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Tora draga, este foarte spinoasa problema, dar eu zic sa te gindesti si care sint sansele sa va intilniti la un moment dat pe strada cu tatal Theei si copilul lui cel mic, sau ca Thea sa afle din alta parte despre surioara...stii cum e, o vorba scapata de vreo ruda sau vreun prieten sau vreo cunostinta care habar n-are ca copilul nu stie... cred ca ar fi si mai dureros pentru ea, cum e inteligenta probabil va fi tentata sa creada ca ai mintit-o, i-ai ascuns lucrul asta, etc. Eu cred ca ar trebui sa-i spui TU, daca tatal ei nu-i spune, tu ii esti omul cel mai apropiat din lume. Ia-o pe partea asta, ca uite, are o surioara mica-mica, un fel de papusica... intelegi ce vreau sa spun.
Si eu am un baietel de 5 ani si sint divortata de tatal lui de aproape 4 ani si de 2 ani recasatorita. Parerea mea este ca nu trebuie sa le ascundem lucurile astea copiilor... eu lui Vladut i-am spus de fiecare data cind m-a intrebat de ce tati nu sta cu noi, de ce m-am casatorit eu cu sotul meu, etc. Nu l-am aburit cu absolut nimic si mi se pare ca copilul e foarte echilibrat si suporta foarte bine situatia. El a inteles ca mami si cu tati nu se intelegeau si s-au despartit pentru ca se certau si asta nu e bine, ca amindoi il iubesc, ca mami s-a casatorit cu Costi pentru ca el o iubeste pe mami si pe Vladut si are grija de ei,...si e chiar foarte incintat de prietena lui tati, care e foarte draguta si cu care tati pesemne ca s-a insurat de vreme ce locuiesc impreuna!!! (ca de!, Costi s-a mutat cu noi abia dupa ce s-a insurat cu mami!!!)
Ti-am povestit toate astea ca sa intelegi cam care e stilul meu de a pune problema si sa iei din el ceea ce crezi ca ti se potriveste, daca crezi se potriveste ceva - fapt este ca pina acuma a dat rezultate bune.
Iti doresc sa gasesti cea mai buna cale. Pupici tie si micutei,
Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by tora97

si sa va mai spun ceva, ca sa intelegeti cit de ...sensibila poate fi...

acu citeva zile ma pomenesc cu urmatoarea intrebare din partea ei: mami, eu sint la jumatatea vietii nu?/ Doamne fereste, spun... nici pe departe mama... da' ce ti veni! / Ba daaa... pentru ca eu mi am indepinit jumatate din menire, asa ca mai am jumatate. ceea ce inseamna ca sint la jumatatea vietii!
Nu mi a spus care i menirea ei... dar asa stie ea ..

Am simtit ca mi se taie picioarele... De unde mi vine domnule cu asemenea idei? ca pe mine ma seaca atunci cind mi le spune

Replica fetei ma duce cu gandul la copiii indigo. Daca ai auzit despre astfel de copii. Sunt copii extrem de sensibili si cu un comportament aparte; au o maturitate a lor ciudata. Si mai au ceva: de obicei sunt ..aaaa.. telepatici. Ghidajul lor este iubirea. Incearca sa-i transmiti iubire non stop. Incepi cand doarme. Nu stiu cum sa-ti spun sa faci.. efectiv.. uita-te la ea cand doarme si roaga-te pentru ajutor sa-i poti transmite tu toata iubirea de care are nevoie. Cel putin pentru moment, pana se mai limpezeste mintea lui "tati".

Poti sa-i gasesti o preocupare.. un hobby? Ce-i place cel mai mult? Ce o "fura"?

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Tora,
iti vorbesc cu inima deschisa, inima unui tata care sta la distanta de copilul lui. Poate ca la un moment dat viata mea va lua o alta directie decat cea de acum, poate baietelul meu nu va mai fi atat de important pentru mine. Nu cred asta, dar am invatat de la viata ca orice este posibil.
Sfatul meu .... Thea trebuie sa afle de surioara ei indiferent de ce spune lumea aici. De la cine va afla asta veti decide tu si cu fostul tau sot dupa ce ii vei explica situatia cu calm si multa rabdare.
Acelasi calm si rabdare va trebui sa il ai si cu fetita ta atunci cind ii vei explica ca tatal ei acum are alta familie, ca o iubeste mult si pe ea dar acum lucrurile si responsabilitatile stau altfel, in cea mai mare parte fara vina lui. Sa ii explici ca fetita care a venit pe lume este sora ei si ca nimic nu poate sa schimbe asta....
Foarte multe de acum depind de tine... de relatia care va exista intre cele doua surori...

Mergi la inceput

Inca ceva fetelor, incercati sa nu mai vedeti intodeauna mintea tatalui tulbure si neagra.
Atunci cind familia ta este in alta parte ... viata la este acolo unde este si familia. Sunt convins ca si voi ati face la fel daca ar fi cazul.
Si mai este ceva, adevarul tatalui nu il puteti afla.... deci...

Ma intreb cum puteti spune ca tata sa dispara din viata fetitei daca nu gandeste ca voi. Asta este inadmisibil.

Nimeni nu stie cum este mai bine, dar daca te ghidezi dupa iubire, atunci sansele de a gresi sunt mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Si eu as zice sa-i spui acum cat e proaspata informatia, chiar daca ti se pare ca e un copil, un psiholog ti-ar spune ca si ei sunt oameni si isi creaza inca de mici propia lor pesronalitate, mai tarziu s-ar putea sa-ti reproseze ca nu ai facut-o la timp...mai am o parere, cred ca fetita ta face parte din categoria fetitelor care isi doresc cu ardoare un exemplu masculin in jurul lor, deci tu va trebui sa ai un rol mai greu sa fii si tata in acelasi timp pentru ea...mai mult chiar sa dai dovada de putere, cum ar face un barbat!

Numai bine, Lena

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aquariusrpro

quote:
Originally posted by tora97

si sa va mai spun ceva, ca sa intelegeti cit de ...sensibila poate fi...

acu citeva zile ma pomenesc cu urmatoarea intrebare din partea ei: mami, eu sint la jumatatea vietii nu?/ Doamne fereste, spun... nici pe departe mama... da' ce ti veni! / Ba daaa... pentru ca eu mi am indepinit jumatate din menire, asa ca mai am jumatate. ceea ce inseamna ca sint la jumatatea vietii!
Nu mi a spus care i menirea ei... dar asa stie ea ..

Am simtit ca mi se taie picioarele... De unde mi vine domnule cu asemenea idei? ca pe mine ma seaca atunci cind mi le spune

Replica fetei ma duce cu gandul la copiii indigo. Daca ai auzit despre astfel de copii. Sunt copii extrem de sensibili si cu un comportament aparte; au o maturitate a lor ciudata. Si mai au ceva: de obicei sunt ..aaaa.. telepatici. Ghidajul lor este iubirea. Incearca sa-i transmiti iubire non stop. Incepi cand doarme. Nu stiu cum sa-ti spun sa faci.. efectiv.. uita-te la ea cand doarme si roaga-te pentru ajutor sa-i poti transmite tu toata iubirea de care are nevoie. Cel putin pentru moment, pana se mai limpezeste mintea lui "tati".

Poti sa-i gasesti o preocupare.. un hobby? Ce-i place cel mai mult? Ce o "fura"?

Roxana&Ruxandra

Nu cred ca este o idee buna sa o incarci pe mama cu asta, cu copiii indigo. Are suficiente probleme de rezolvat.

Tora, dupa ce le vei "rezolva" pe cele de acum poti sa "vezi" si daca copilul tau este deosebit, daca este un copil indigo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Parerea mea e sa ii spui. Sotul meu a ramas cu mama lui dupa divort iar tatal lui si-a refacut viata si are un baiat de 18 ani caruia nu i-a spus ca are un frate. Sotul meu a suferi enorm cand a aflat ca are un frate si cand a aflat ca nu-l poate vedea pt ca acesta nu stie de el. Dupa 18 ani deabia acum 2 luni s-au vazut pt prima data si i-au reprosat amandoi tatalui ca i-a tinut atata vreme departe unul de celalalt. A fost tare trist!

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dava spune:

"Si mai este ceva, adevarul tatalui nu il puteti afla.... deci..."(Reiki)
"Ma intreb cum puteti spune ca tata sa dispara din viata fetitei" (Reiki)

Atunci e mai bine sa sufere un copil din cauza ca un tata nu-si face datoria?
Da, exista adevarul sotului si adevarul sotiei, dar in relatia cu copilul exista numai una singura bucata varianta adevar: cea a copilului, de al carui sufletel trebuie avuta grija. Am inteles ca i s-a spus sa o sune pe fetita macar o data pe saptamana deoarece aceasta sufera. Cum a reactionat acest tata cand a auzit ca fetita lui sufera din cauza lui? Nu i-a pasat. Iar copila nu vrea sa aduca in discutie subiectul cu tatal ei sperand ca va uita si o va durea mai putin. Pai nu e mai bine sa fie ajutata sa-l uite? Asa ca... ori isi face datoria, ori afara din viata ei si lasata fetita sa creasca linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by Dava

"Si mai este ceva, adevarul tatalui nu il puteti afla.... deci..."(Reiki)
"Ma intreb cum puteti spune ca tata sa dispara din viata fetitei" (Reiki)

Atunci e mai bine sa sufere un copil din cauza ca un tata nu-si face datoria?
Da, exista adevarul sotului si adevarul sotiei, dar in relatia cu copilul exista numai una singura bucata varianta adevar: cea a copilului, de al carui sufletel trebuie avuta grija. Am inteles ca i s-a spus sa o sune pe fetita macar o data pe saptamana deoarece aceasta sufera. Cum a reactionat acest tata cand a auzit ca fetita lui sufera din cauza lui? Nu i-a pasat. Iar copila nu vrea sa aduca in discutie subiectul cu tatal ei sperand ca va uita si o va durea mai putin. Pai nu e mai bine sa fie ajutata sa-l uite? Asa ca... ori isi face datoria, ori afara din viata ei si lasata fetita sa creasca linistita.

Absolut de acord ! (vorbesc si din "proprie experienta" de fetita neglijata de tatic si crescuta de mamaica singura)

Mergi la inceput