CARTI ( GHIDURI ) PRENATALE / POSTNATALE

CARTI ( GHIDURI ) PRENATALE / POSTNATALE | Autor: mihai_zimbrea

Link direct la acest mesaj

Buna dimineatza,

As dori sa stiu ce carti ( ghiduri ) despre perioada prenatala si postnatala folositi sau recomandati ?

Cat de buna e Dr. Spock si cat de aplicabile in Ro sunt sfaturile de acolo?

Dupa ce alte carti ne putem ghida si de unde se pot cumpara?

Multumesc

Mihai Z.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catusha spune:

Mi se pare o intrebare buna.

Mie personal Dr. Spock mi-a fost de ajutor. Dar chiar sunt curioasa ce alte ghiduri ati gasit si care v-au fost ajutat.

Oricum distractiv a fost pentru mine sa citesc citeva carti mai vechi, cu sfaturi depasite si formulari de asemenea, in care femeilor li se recomanda sa nu mearga prea mult cu caruta sau la munca cimpului, si cite si mai cite.

Catusha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Eu folosesc deocamdata "Ghidul viitoarei mame", dar nu stiu de cine e scris. O sa folosesc si "Mama si Copilul", dar nu mi-am luat-o inca.

Madutza & ingerasul din burtica de 15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

"Mama si copilul" scrisa de sotii Capraru.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dr. Spock m-a invatat cum sa alaptez si la ce trebuie sa ma astept de la un nou nascut, care sunt limitele normalitatii in prima etapa dupa nastere. Acum citesc despre comportamentele copiilor intre 2 si 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Mama si copilul-Sotii Capraru.
E o carte foarte utila. In plus noi avem editia de pe vremea raposatului si poate fi folosita si ca lectura umoristica.
Pupici,
Nadina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Dr. Spock si noi, si mama si copilul - sotii Capraru. Amandoua sunt bune dar nu tb aplicat chiar litera de lege. La alimentatie Dr. Spock e cam... ciudat, cealalta e cam veche dar tot mai gasesti ceva bun in ea.

Cristina, mamica cu burtoaie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Pe langa cele enumerate, noi mai citim si Ingrijirea copilului de la 1 an la 6 ani, de Anne Bacus; descrie evolutia copilului pe luni, propune jocuri, jucarii specifice varstei, etc. La alimentatie e mai ciudat, far in rest, merge!

Florentina & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miguelle spune:

Prenatale sunt multe bune, cel mai tare mi-a placut Ghidul viitoarei mame, de la Teora. E structurat pe saptamani, iti spune la fiecare ce se intampla.
Postnatal sunt pentru Capraru, e o carte care abunda de informatii necesare, eu m-am inteles minunat cu ea. Nici dr. Spock nu e rau.
Sanatate la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

1) " Ghidul viitoarei mame", carticica primita de la medic, la sfirsit avea si fise de urmarire a sarcini;
2) " Mama si copilul " sotii Capraru, editia 2002

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

"Enciclopedie Larousse pentru parinti"

E structurata pe perioada inaintea nasterii, dezvoltarea intrauterina a copilului si tot ce iti trebuie sa stii, inclusiv meniuri zilnice de viitoare mamici, apoi nasterea cu variante, cresterea si ingrijirea copilului pe perioade, tot asa cu meniuri zilnice in functie de varsta, mai multa informatie pentru prima perioada, dar tine pana la anii adolescentei.

M-am uitat si pe "mama si copilul" o editie mai veche.

Sanatate si copii frumosi!
Boga

Mergi la inceput