MONTIGNAC (188)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 11
andanii spune:
claudia pe culinar am gasit asta: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/6530/Cozonac-cu-cacao-si-nuca/ si asta: http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/17295/Reteta-Montignac-Cozonac/
vorba ta ... decat sa ne infigem in cozonacii mamelor neconformi si buni mai bine il avem pe al nostru nu chiar asa de tragic
nu stiu despre faina slabeste mancand cum e ce contine ???
Am gatit aseara crispy de piept de pui si crispy din peste file (dati prin ou+branza rasa+seminte) mancarica de dovlecel (doclevel ras, ceapa verde, praz, marar) si mancarica de spanac (spanac, usturoi, lapte) .... si broccoli gratinat (fiert si dat prin ou si branza rasa)
bebe03 spune:
Buna dimineata
Ma uimeste cat de harnice sunteti in bucatarie, cit de multi coaceti la turtite si tot feluri de fursecuri...
Eu nu as avea rabdare, si nici nu ma prea preocupa...
nu stiu cit e de sanatos sa mincati asa de multe tarate si fainuri din diverse ceriale...
Eu sunt dedicata legumelor, lactatelor si pestelui si imi fac tot felul de salate verzi si mincarici din legume proastepe sau congelate
Imi place de Andani, ea gateste pe stilul meu,
Eu am slabit app 10 Kg, mai am 700 de grame si ajung la 75 plecind de la 85 cu regim din 18 februarie
In acest timp m+am obisnuit sa maninc mincarea fara piine sau alte combinatii doar cu salata, app nici o mincare nu a fost mincata fara salata
Cred ca al meu corp s+a obisnuit asa si nu voi mai reveni niciodata la vechile obiceiuri, de ce spun asta, duminica sotul a facut clatite cu dulceata si am minat si eu una, dar cu gem fara zahar, asta de dimineata dupa micul dejun cind micasem omleta cu salata verde...atat de rau mi+a fost dupa clatita aia de nu o sa uit toata viata, credeam ca ajung la urgenta...dureri de stomac, voma, derajtat de stomac...mi+am petrecut toata duminica la baie si in pat...bineinteles ca meniul din restul zilei a fost ceai de menta
ieri mi+am mai revenit si am mincat branza de vaci cu ceai, piept de pui fiert si seara un peste la cuptor cu usturoi
azi. o carsoleta mare cu salata din rosii, ridichi, castravete, masline si branza jumate dimineata si jumate la pranz pt. gustare o portocala si seara ciuperci fripte cu salata de varza cu mult marar
hai ca am scris prea mult
concluzia, lasati-o mai usor cu asa zisele cocaturi nu sunt sanatoase, de cit sa stati in bucatarie mai bine mergeti in parc la plimbare ca e soare si placut
numai bine va doresc
nicol
Ariadna16 spune:
Premix (amestec de fainuri) pentru pâine "Slabesti mâncând" este recomandat pentru prepararea pâinii sau a altor produse de acest tip (chifle, lipii etc).
Produsul contine : faina de grâu macinistotal, proteina de soia, faina de soia, fibre, târâte de grâu, gluten vital, enzime naturale.
Valori nutritionale pentru 100 grame produs:
Valoare energetica - 326 Kcal
Proteine: 25,9 grame
Carbohidrati: 42,2 grame
Grasimi: 6 grame, din care 1,1 grame grasimi saturate
Fibre totale: 16,6 grame
Nu contine zahar adaugat.
site: http://www.slabestimancand.ro/
E ok, nu?
claudia_a spune:
Andanii, ai gatit nu gluma... branza rasa pentru snitele, e telemea uscata? si le faci la cuptor? o sa incerc si eu...
Ariadna pare ok faina pentru faza 2... asta inseamna ca daca facem cu ea macar ne mentinem si nu ne ingrasam... atat mi-am propus de Paste sa ma mentin!
Cred ca voi incerca totusi cu faina slabesti mancand si voi face cozo sub forma de beigli (are aluat mai putin) - voi face cantitatea la jumate: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/produse_de_panificatie_si_patiserie/beigli-cu-nuca-5734/
Bebe, tu ai dreptate intr-o oarecare masura! Insa eu nu sunt pregatita de a elimina din alimentatia mea, la extrem, absolut totul... cerealele isi au si ele rostul lor pentru functionarea colonului si pentru B-urile pe care le contin. Eram si sunt constienta ca produsele rafinate sunt cele mai nocive si ca atare asta s-a vazut in starea sanatatii mele! Am facut testul cu prajitura alba ca zapada mancata sapt. trecuta si cu cartofii prajiti - ziua urmatoare glicemia mea era 135... in comparatie cu zilele cand mananc produse cu tarate cand glicemia este 105 (si asta fara pastile, dupa glicemie de peste 200 cand am ajuns la medic)! Acum si asa sunt foarte ok... sincer eu as incerca sa limitez consumul de carne si lactate, dar cerealele nu cred ca le-as reduce! Si oricum nu abuzez de ele, cateva linguri de tarate pentru 2-3 zile (cat ma tin turtitele) nu sunt multe!
Ariadna16 spune:
Am citit pe site-ul slabesti mancand. Gabriela Man este tot adepta Monti si a conceput aceasta faina in acest sens, studiind foarte mult si dupa nenumarate incercari. Citesc acum cartea ei
lorelei_19 spune:
Salut!
M-ati imbolnavit cu retetele voastre, asa ca aseara, vorba lui bebe3 , in loc sa ma duc la sport, m-am apucat de gatit. La cina am avut peste cu dovlecei si broccoli. Insa am facut humus si am mai facut niste turtite din tarate de ovaz. Cum e combinatia turtite di ovaz , facute cu oua si iaurt 0% combinat cu humus? am mancat dimineata asta. Gust tare bun, insa nu stiu sigur cat e de conform. Sunt inca plina acum, cu toate c-am mancat la 7 dimineata, si nu stiu daca mai pot manca la pranz. Mi-am facut o salata de naut (nu am folosit toate boabele la humus) cu rosii, castraveti, si ce-am mai gasit cruditati.
Diseara poate-am sa mananc restul de salata, ca am luat un bol mare la mine. Sau sunt prea multe hidrocarburi?
O zi frumoasa va urez.
claudia_a spune:
Ariadna, ai cartea in format pdf sau cumparata?
Lorelei, teoretic ele pot fi combinate, avand IG sub 35; insa eu humusul il prefer gol, cu salata. Turtitele eu le vad foarte utile la chestii care nu merg goale: zacusca, icre, salata de vinete, mancarici cu sos (gen ciulamale, ostropeli...). Voi incerca turtitele, data viitoare, doar ou, apa si tarate (sa mai scot lactatele astea cu zer-iaurt, branza proaspata).
Cred ca fasolea, cum zicea si Monti in prima carte, trebuie evitata in faza 1!
Ariadna16 spune:
Fain sunt explicate lucrurile in aceasta carte:
- hiperglicemia e rezultatul ingerarii unei cantitati de alimente cu indice glicemic ridicat, ceea ce determina secretia de insulina de catre pancreas, aceasta avand rolul de a mentine glicemia in valorile normale
- cu cat hiperglicemia este mai mare, cu atit secretia de insulina este mai mare, iar la 3 ore dupa masa, glicemia este stabilizata
-glucoza este combustibilul celulelor, insulina fiind cea care trimite glucoza in celule prin niste "usite", dar-firesc- nu le este necesara toata cantitatea de glucoza rezultata in urma ingerarii unor alimente cu indice glicemic ridicat
-surplusul de glucoza este stocat de organism sub 2 forme: glicogen si grasime
-glicogenul este folosit la prima nevoie de energie: efort sau infometare; insa glicogenul e fixat in organism cu de 4 ori mai multa apa, adica la 400 gr de glicogen stocat, sunt 2 kg in plus (1,6 apa); cand se slabeste rapid se duce aceasta rezerva, din care este evident ca cea mai mare parte este apa.
-de-abia dupa epuizarea glicogenului trecem la rezerva 2-grasimea
-9 din 10 persoane supraponderale prezinta o afectiune numita insulinorezistenta, se recunoaste dupa depunerea grasimii cu preponderenta la nivelul abdomenului si toracelui, aceasta afectiune arata ca organismu se apara de un aport prea mare de glucoza datorat alimentatiei; consecinta: o parte din "usite" nu se mai deschid, pentru a proteja celula de excese, insa nu se mai aprovizioneaza cu glucoza si isi obtin mult mai greu necesarul de combustibil (oboseala); pancreasul oboseste secretand intr-una insulina, iar surplusul mare de glucoza e stocat in glicogen si grasime, asadar asa se explica faptul ca te ingrasi chiar daca nu maninci mult, dar consumi alimente cu indice glicemic ridicat
-consumarea alimentelor cu IG pina in 35 nu permite stocarea grasimii si face sa dispara insulinorezistenta
Ariadna16 spune:
Claudia, am cautat-o si am gasit-o scanata de cineva. Am descarcat-o si o dau mai departe, sa inteleg ca o vrei?
Din ea am rezumat putin in mesajul precedent, este muuuult mai limpede ce se intimpla acum.
Tot in carte spune ca actiunile exterioare asupra colaceilor (sport, saloane de intretinere, diete hipocalorice fara sa tinem cont de IG) au un rezultat mai mic asupra grasimii (si se revine dupa ce inceteaza actiunea respectiva), pentru ca insulinorezistenta continua sa existe.