America the Beautiful

America the Beautiful | Autor: doruletz

Link direct la acest mesaj

Gata, vine 1 mai deci miroase a vacanta de vara. Destinatia din titlu ne-am ales-o demult, biletele de avion sunt doar la un click de buton de imprimanta, google map e incins deja de atata utilizare, carnetul de rezervari e aproape plin. Dar, cu toate calculele si map-urile tot ne-a ramas o mare necunoscuta :
- ne lipseste o etapa intre furnace creek (death valley) si three rivers (sequoia park)? e un drum de peste 6 ore pe care n-am vrea sa-l facem dintr-o bucata. Am gasit pe harta Isabella Lake, la jumate de drum, dar mai nimic despre turism, hoteluri etc in zona. Are cineva vreo informatie despre lacul asta? Sau vreo idee de alta etapa ?
- daca nu Sequoia Park atunci ce? avem 3 zile ca sa ajungem din DeathValley in Los Angeles, ce alt loc interesant e de vazut in zona in afara de Sequoia Park?

In rest, traseul nostru de anul asta trece prin Moab (+ Arche park, Canyonland etc), Page (Antelope, Secret Canion, Lac Powel etc ), Saint George (Snow Canion), Death Valley, Sequoia Park (?), Las Vegas, Los Angeles etc. E evident ca la un asemenea traseu mai am multe alte necunoscute mai mici ... prin urmare orice parere, amintire, poveste, impresie despre 'the beautiful America' e asteptata cu mult interes:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Abia astept sa faci poze si povestesti
N-am fost in Sequoia Park, arunca un ochi si pentru Yosemite Park. Din ce citesc pe Tripadvisor sunt diferite ca atractii desi si Yosemite are sequoia. Si sunt doar la 200 mile distanta.
In Yosemite am urcat cu masina pana cel mai inalt punct, apoi cel mai jos, sunt glaciers, tuneluri, rauri. Am ceva poze nu multe, pe traseu n-am vrut sa ma dau jos din masina sa fac poze panoramice ca eram tintita in scaun de frica, in stanga perete si dreapta prapastie. Si-acum imi transpira palmele cand imi amintesc. Poate n-o fi asa de groaza dar mie asa mi s-a parut:))))
In Yosemite cu cat urcai, prin padure aerul mirosea din ce in ce mai dulce. Habar n-am de la ce, am citit ca de la nu stiu ce specii de plante dar n-am gasit nici o informatie clara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

merci oana, nu veniti si voi inca o tura in august?
ne-am gandit la Yosemite dar ne indeparteaza cam mult de destinatia finala, Los Angeles. Ar insemna iarasi lungi trasee cu masina dupa miile de miles parcurse deja, nu stiu daca mai rezistam nici noi si nici junioara... am fi vrut sa punem valizele undeva macar pt 2 nopti consecutive ;
Ar fi fost diferit poate daca avionul de intoarcere ar fi plecat din San Francisco si nu din LA numai ca de data asta am avut grija sa ocolim orasul cu ceata, am avut destula iarna in iarna asta, nu ne mai trebuie si vara in SF, haha:)
Cred ca ne-a traumatizat rau clima data trecuta, stii tu, "cea mai cumplita iarna am trait-o intr-o vara la San Francisco":)
In plus daca lasam Yosemite de-o parte si de data asta avem un motiv in plus sa revenim in zona:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Doruletz, noi din Death Valley am luat-o spre Ridgecrest unde am dormit peste noapte iar apoi am pornit spre Sequoia Park trecand pe langa Lake Isabella. Am oprit langa lac pentru o scurta pauza, acum cand m-am uitat la poze am observat ca pe cealalta parte a lacului se observa un orasel, insa nu pare prea mare, cred ca se numeste Wofford Heights. Mai multe informatii despre lake Isabella nu am din pacate.
Eu n-as rata in nici un caz Sequoia Park, e impresionant. Din Sequioa se trece direct in Kings Canyon National Park, noi nu l-am putut vizita pentru ca ninsese cu o noapte inainte si era inchis accesul spre el.

Ce n-am facut noi si as face daca viitoare: in toate parcurile nationale se plateste intrarea insa exista un bilet cu care poti intra in toate si e mai avantajos decat biletele cumparate individual, nu mai retin care era diferenta dar cred ca merita data o cautare pe Google.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

merci osolita, banuiesc ca si noi tot pe acolo o sa ne oprim din moment ce pe langa lac nu reusim sa gasim nimic;
voi cat ati stat in Sequoia park si mai ales unde? chiar in parc sau alaturi (Three Rivers?) Ca nici pe acolo n-am avut mare succes cu rezervarile (o fi prea tarziu?)
Pass-ul ala pentru parcurile nationale cred se numeste ... America the Beautiful:) Nici noi nu l-am avut pentru ca intelesesem ca nu toate parcurile sunt "nationale" si deci nu e valabil peste tot. Acum insa s-ar putea sa fie rentabil, trebuie sa mai studiem lista cu parcuri accesibile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

In Sequioa Park nu am stat decat o jumatate de zi pentru ca era inca zapada mare desi era trecut de jumatatea lui aprilie, vara insa cred ca e fain de stat 1-2 zile, se pot face multe drumetii prin parc.
Seara am innoptat in Visalia, e la vreo 50 km de Three Rivers.

Mergi la inceput