proba Addis - infectie urinara?

proba Addis - infectie urinara? | Autor: Lavv

Link direct la acest mesaj

Dr. ginecolog mi-a cerut sa fac proba Addis dar pe cine intreb cum se face imi da o alta varianta?
A facut-o cineva si daca da cum se procedeaza? E cam aiurea dar asta e!

Multumesc anticipat,
Lavv si burtica Alex (in sapt 34-a)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Cred ca daca medicul banuia o infectie urinara mai potrivita ar fi fost o urocultura,dar daca asta ti-a cerut sa faci,iata modul de recoltare:te trezesti la ora 3sau 4 dimineata(in functie de programul tau)si urinezi.Daca nu ti-a prescris si efectuarea unui sumar de urina,aceasta urina se arunca;daca da ,o recoltezi intr-un recipient curat,nu neaparat steril si o tii la rece pana vei merge la laborator cu ele.Cu sumarul si cu proba Addis,pe care o vei recolta la fix 3 ore de la recoltarea celeilalte,fara sa fi consumat nici un fel de lichid.ATENTIE la ora 6sau 7 toata cantitatea de urina va fi recoltata intr-un recipient curat,pentru ca este foarte important sa nu arunci din ea.Asta este tot ,daca mai ai nedumeriri astept un mesaj de la tine.
alinutza si bb.Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Multumesc mult de raspuns!
M-a suspectat de infectie urinara in urma rezultatului exam de urina prost de data trecuta.
Mi-a cerut sa repet exam urina si in plus sa fac urocultura cu antibiograma si proba Addis.
E clar , daca si tu spui ca asa se face ..asa voi face.Erau 2 variante:
1. sa beau o cana de ceai si exact la 3 ore sa vad ce colectez
2. la ora 4 dim sa ma "golesc" si apoi la fix 3ore sa colectez ce mai ramane
Dar pentru celelalte 2(exam urina si urocultura) cand colectez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza spune:

Am inteles ca vrei sa le recoltezi pe toate odata,asa ca iata ce trebuie sa faci:
-te trezesti la ora 4 dimineata,iti faci toaleta cu apa si sapun si nu te stergi cu prosopul.Trebuie sa ai pregatite pt.recoltare un recipient steril si unul nesteril.Vei recolta intai urocultuta(in recipientul steril)dupa ce ai lasat sa curga in toaleta primele picaturi de urina,apoi tot in timpul acestei mictiuni vei pune o proba si in recipientul nesteril(nu-ti face griji pentru nici una din probe nu este nevoie de o cantitate foarte mare-cam 20,respectiv 30 ml sunt suficienti).
-fara sa bei nimic,te culci si te trezesti apoi la ora 7 cand vei recolta proba Addis cum ti-am scris. Sanatate multa.

Mergi la inceput