Imi povestea un domn de lang Bucuresti ca are familie la tara si acolo au ciobanesti bucovinieni si romanaesti. Cica le da o singura data pe zi de mancare, o galeata plina cu de toate, carne, legume, paine, chestii ramase de la ei de la masa...imi spunea 'ce nu le da!' si radea. Dar cainii aia erau zdraveni si sanatosi, isi faceau treaba extraordinar. Am mai citit pe forumuri ca la rasele astea mai autentice, ciobanesti de stana samd e bine sa nu le dam bobite ci numai mancare naturala. Dar trebuie facut cu stiinta altfel apar carente....probabil ca numai cei ce au crescu caini numai cu mancare naturala stiu ce si cum. Noi nu mai stim...al meu caucazina e f. pretentios la mancare si sunt sigura ca mai bine are fi trait cu mancare naturala decat cu bobite....stiu un crescator romana care ii creste numai cu carne si legume.
Ingriden, noi facem bine, ne-am 'adaptat' unii cu altii. Caucazianul e un gardian de exceptie, frica satului iar australienii sunt niste isteti si niste dulci. Ar trai mai bine langa un cioban fiindca vor sa lucreze toata ziua, ar mana oile cat e ziua d elunga...au atata energie si sunt si vigilenti, latra la oricine care trece pe strada Probabil ca in viitor vom putea s ale dam un 'job' si de abia astept sa ii vad lucrand