Manualul Pinguinilor ( nu mai e provizoriu)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

....si eu ,prezenta la cafea .

Carmen cand sunt in cumpana (si am avut destule) in general ma comport cum a spus Viviana ,imi rumeg in interior dilemele,impart avantaje si dezavantaje ale eventualelor solutii,fumez,ma izolez, apelez rar de tot la parerile altora.

Ce ma remonteaza:

-o pereche de incaltari noi
-o baie cu sare si esenta de lavanda
-o carte buna
-o noapte de dragoste

Cand prietenii au cumpene,in primul rand ii ascult,mult,ore in sir,apoi prezint si partea plina a paharului,la nevoie administrez si cate o scuturatura energica pt trezire,caut solutii,ma pun in papucii respectivului.
Incasez eventuale "jigniri'' si suport crize de nervi fara sa scot un sunet si incerc sa arat prin mici surprize respectivului cat de mult conteaza pt mine.

Despre adulter si alte neprevazute ale relatiilor.

Cunosc un cuplu care s-au despartit frumos civilizat fara ca nimeni sa astepte in acel moment la celalalt capat al podului,pur si simplu se dezvoltau in directii diferite si la un moment dat nu se mai completau,niciunul nu mai era fericit cu celalalt dar nici nefericit in sensul "viata de caine".Oameni maturi au analizat si au hotarat ca raman prieteni nu si iubiti,la ora actuala sunt fiecare fericit,el si-a gasit adevarata jumatate,ea traieste o viata independenta si plina alaturi de copilul lor si probabil cu voia Domnului isi va gasii si ea jumatatea candva.Sunt prieteni cu totii si din aceasta ecuatie eu zic ca a castigat toata lumea.

Un alt cuplu ,un el si o ea + un copil,s-au despartit,aici motivele nu le cunosc caci i-am cunoscut post divort,fiecare si-a intemeiat o alta familie insa sunt in continuare in aceeasi gasca,stau la evenimente impreuna,se inteleg ,se ajuta,se distreaza impreuna,a mai aparut un copil din partea ei care creste frumos alaturi de celalalt.

Concluzia mea :se poate,se poate cu sinceritate si maturitate,cu respect fata de ceilalti si tact,se poate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Vivi sa ti traiasca romanticul sot....diclofenacul e acela ce miroase a floare???
Si fata,fetitza e o draguta......cum se gindeste ea la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

morgen randunicilor


n-am fugit in tarile calde, nu inca. desi as vrea mult sa fug la caldura.

sunt in urma cu cititul, dar la zi cu treburile. dimineata am crosetat placinta ptr servici, asa ca timp ioc. mancare nu am facut, ramane in sarcina barbatului. care cica a si rezolvat deja, cumpara döner.

mai am de citit inca ultimile 4 pagini de la capitolul trecut.

da va pup cu drag pe toate si va urez spor la treburi.


cu voia dnei Carmen, o sa spun ca ea astepata raspuns la o intrebare asa.... mai delicata. nu stiu daca pot sa spun, incerc sa evit o explicatie directa. ea cauta un raspuns la ceva ce a venit dintr-o data in viata ei.... ceva ce scurteaza mult din viata.
Carmen, daca gresesc te rog sa ma corectezi.
m-am gandit zilele astea la tine.... te cu drag


in rest, liniste pe frontul de vest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

inca niste linkuri

nu le-am vazut inca, mi-au fost tare pozitiv recomandate.

http://www.youtube.com/watch?v=ARBV_azHPYM


http://www.youtube.com/watch?v=LMWfnVId5Bk&feature=youtu.be

vivi: de acord cu tine partial. asta facem instinctiv. dar uite sunt curentele astea de mindfulness, constienta, presence care spun ca intelegand si fiind mereu alerti ne putem ridica peste o stare si sa reactionam diferit. se face ditamai antrenamentul pt chestia asta. stiu ca suna teoretic si inuman, dar sincer cand am fost eu in cercul ala cu hurting people... daca as fi stiut ce stiu acum n-as mai fi reactionat ca pe vremuri si as fi scutit muuuuulta multa suferinta altora si mai ales mie.

Carmen: multa putere inca o data. n-am inteles daca te afecteaza pe tine personal sau pe cineva drag, da-ti un timp sa lasi durerea din tine sa se manifeste, tipa, plangi, dar apoi trebuie s-o controlezi cumva si sa n-o lasi sa te controleze. counselling, daca nu gasesti acolo cineva mi-a spus de o persoana din ro care face counselling online (neortodox, stiu) pe net, pe terapii cognitive si schimbare e o persoana din ro si tinanad cont de astea nici nu e prea scump. da-mi un semn la nevoie.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

tii ce raspuns dezlanat.

trivia:

cam asa arata copacii si la mine pe strada

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Freezing_rain_branch.JPG

m-am trezit dimineata, era intuneric, si din cauza ghetii lumina becurilor de pe strada era reflecatat de pinii mei imensi si aratau exact ca si brazii aceia de craciun artificiali cu fibra optica. pareau a lumina din varful fiecarui ac. n-am putut sa fac poze, aparatum meu e neperformant noaptea :) dar e bine ca va stranesc imaginatia.

on the frustrating side, m-am trezit inainte de 6 sa merg la sala la spinning. bineinteles, era inghetata si inchisa, fara vreun anunt. asta dupa ce am facut acrobatii pe driveway sa ocolesc o ramura imensa de pin care a ajuns pana la pamant din cauza ghetii si pe care nu vroiam s-o rup.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Starlet spune:

Fiti atenti in ce situatie am fost pusa eu anul trecut:
De cand am venit aici ne-am imprietenit foarte bine cu o familie de romani. Atat de bine ca ne faceam toate sarbatorile si vacantele impreuna. O familie cu 3 copiii(8,5 si 2 anisori). Doi dintre ei i-am botezat, asa ca am devenit si rude. O familie care o credeam perfecta. El este painea lui Dumnezeu. Nu ar face rau nici unei muste . Ani de zile au construit aici o noua viata. Stiti cum este au luat-o de la zero.El ii facea ei absolut toate voile. Ea sa scolit aici ani buni, el sa sacrificat si sa ocupat de familie.
ea a terminat scoala, si-a gasit un super job , mult mai bine platit decat el, si si-a reorientat fluturasii catre seful ei. ORIBIL!!!
Totul in secret cateva luni. Ea spunea ca merge sa joace tenis.... dar sa fim seriosi...Pana intr-o zi cand ia marturisit sosutului totul si ca vrea sa divorteze.
Pentru el a fost un soc total. Se credea intr-o casnicie perfecta.
Spune ca nu a vazut nici un semn niciodata.
Cum el este prietenul cel mai bun al sotului meu l-am vazut si ajutat zilnic ca sa-si revina. Intrase intr-o dispresie oribila. Cei 3 copii sufera si ei enorm. Au ajuns la o intelegere si ii impart saptamanal... Ce sa spun foarte trist.
Inainte am incercat cat am putut sa stau de vorba cu ea si sa vad ce pot face. Ea mi-a spus ca actualul este dragostea vietii ei, si ca in viata mai sunt si alte lucruri importante, nu numai copii. Eu asta nu am putut intelege si nu am mai putut continua relatia cu ea. Nu am mai vorbit si nici nu ne-am mai vazut de un an. O ipocrita.
In schimb cu el ne vedem aproape zilnic si il ajutam in continuare.
Si-a revenit acum dar cred ca daca ea i-ar da un semn..... ar ierta-o. Asa de mult a iubit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Noi, in Bucuresti cel putin, de vreo 3 ani avem freezing rain.
Am avut si anul asta. Copacii ca pomii, balaustrada de la balcon ca balustrada, da pe jos....
Patinoar zgrumturos in toata regula.

Roxana, superba micuta bucatareasa. Am aratat pozele prin casa si domnul a oftat, indelung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

deci, mor de draci, ca tot intreba rufus in urma cum e cu jobul, daca e sa raspund strict raportat la ziua de azi, imi vine s-o iau pe campii!!!
Am 2 clienti, unul nou, care nu are nicio sansa sa i se dea vreun credit (sta proooost de tot, contabil vorbind), si unul recurent, suuuuper client, cu multe credite platite impecabil. Evident ca m-am ocupat de ala vechi, care are sanse la credit, in detrimentul aluia nou, care e praf. Dar cum ala nou a depus primul cererea, sefa mea a decis ca nu discutam nimic despre clientul vechi fara sa il terminam pe ala nou. Si vrea sa ii completez si tzspe formulare inutile .... Eficienta zero!! In loc sa muncim sa dam credite, noi muncim sa dam refuzuri!!! Sa mor daca inteleg!!!!

Bine ca-i vineri!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Aloha si de la mine,

Nu stiu cu ce sa incep, asa ca incep cu vremea ...ploua, e intuneric si sunt -2 grade Celsius ...acum doua zile au fost 27, drept urmare, am pus cizmele la cutie, gecile in fundul debaralei si am oprit caldura ...dimineata vorbeam din fundul debaralei si barbatul pornea iar caldura ...

Exista multe variante la intrebarea vaga a lui Carmen ... eu in momente de cumpana plang, ma panikez si imi tai venele ...tare, cu zgomot, pe aici, pe la (mai mult sau mai putin) prietene, oricum nu pot tine in mine, daca nu ventilez, explodez ... imi face bine sa vorbesc pentru ca asa analizez si caut idei de a iesi din kko - in mine, poate date de altii. Ce astept de la prieteni - variante de rezolvare ... prietenii care imi spun "lasa mai ca o sa fie bine" i-am scos de pe lista mea de confidente. Mie, fire practica, nu imi spui "o sa fie bine", "gandeste pozitiv", "poate vine un miracol" ...bla, bla, bla ... eu nu pot sa stau si sa astept sa se rezolve de la sine dor gandind pozitiv... ma scuzati dar nu pot. Eu astept de la prieteni sa imi spuna punctual ce variante practice vad ei la problema mea, care sa o rezolve sau sa ii minimizeze efectele. Si "resemnarea" este dupa mine o rezolvare, "detasarea de problema", este o rezolvare, "focusul pe altceva". Rezumand, eu astept de la prieteni sa imi ofere varainte, desigur fara sa mi le impuna, dar sa mi le puna clar pe tapet si eu sa ma hotarasc la una.

In spiritul a ceea ce astept eu de la prieteni, exact asta le ofer in schimb ... cand mi se pune pe tapet o situatie, ma apuc si o analizez pana la oboseala, dupa care vin cu variante practice. Sigur, de multe ori bat campii, pentru ca nu nu cunosc subiectii in detaliu ci numai din ce mi se povesteste si nici nu traiesc eu starile necazului ...dar sa stiti ca ma implic emotional, adica am capacitatea de a intelege emotiile celor care mi se destainuie, chiar daca nu sunt de acord cu actiunile lor ... nu ma laud, mi s-a spus de-a lungul timpului ca dau sfaturi diferite de marea majoritate, pentru ce de regula ma implic in partea emotionala a conflictului, desigur, de partea celui care mi se confeseaza ...

In timp am invatat ca in majoritatea cazurilor, cei care se destainuie, au de fapt o solutie dar ori le e frica, ori au nevoie de o confirmare ... de aceea nu prea contrazic si daca solutia nu mi se pare buna, incerc doar sa pun pe tapet consecintele ei si desigur sa expun solutii.

Cu alte cuvinte, eu nu sunt omul care doar sa asculte ...cine cauta asta sa nu ma caute pe mine - te doare ceva, imi spui, si eu fac din problema ta un proiect personal.

Apropo de asta - azi ma duc la dinner cu aminca care este parasita. O cunosc de mult, stiu cum trebuie sa o iau, e genul care se destainuie greu, da informatiile cu tzaraita dar ...ciudat, simte nevoia sa vorbeasca cu cineva. La inceput am cam intrat cu bocancii peste ea, nu intelegeam, puneam intrebari punctuale, ei nu ii placea, ba ca pun intrebari, ba nu-i placea ce trebuie sa imi spuna, apoi o capiam cu variantele ... in timp am invatat sa o las sa faca ce ii vine ...ma si mir ca ii mai vine sa mi se mai confeseze, ca de cateva ori am crezut ca o sa mai vorbim doar despre vreme.

Cred ca mai am o calitate pentru care oamenii ma iarta - dupa ce dau cu batul in balta, sun si imi cer scuze ... eu imi cer foarte des scuze, nu am probleme de orgoliu si sunt foarte putin incapatanata, mai ales cand e vorba de stari emotionale ... cand imi dau seama ca sar calul, dau inapoi si recunosc ca am luat-o pe aratura. Cei care ma iarta repetat si inteleg ca am numai intenii bune, chiar am, aceea imi sunt prietenii loiali.

Inca ceva si inchei - tot de-a lungul timpului am invatat ca nu exista oameni rai, chair daca lasa in urma lor traume ... daca stai si ii asculti, daca incerci sa te pui in pielea lor si sa simti ce au simtit ei atunci cand au actionat gresit, o sa ajungi la concluzia ca nimeni nu face rautati gratuite (ma refer acum la povestea cu nevasta infidela si sotul perfect iubitor de mai sus)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana MC spune:

Eu va citesc, dar nu tin pasul cu scrisul. Imi place ghetarul pentru ca e foarte uman si divers si intotdeauna cu simtul umorului. Daca faceti cinemateca, vreau si eu.

Vroiam sa ii raspund lui Carmen. Prietena mea cea mai buna din copilarie (38 de ani) e bolnava incurabil la stadiul prezent al bolii. Eu ii ofer multe ore de stat de vorba, o ascult, o las pe ea sa duca discutia unde doreste, ma pun la dispozitia ei si intodeauna sint vesela si realista si incerc sa discut impreuna cu ea solutii realiste la diverse situatii, daca imi cere lucrul asta. Ridem foarte mult si incercam sa ne adaptam amindoua la noua dimensiune a relatiei adusa de conditia ei. Din pacate, asta se intimpla prin telefon, dar in curind mergem in Romania si o sa o vad. Ce vroiam sa subliniez este ca ea traieste foarte mult in prezent si se bucura de el. E una in putinele certitudini in viata. Ea citeste mult, merge la spectacole, diverse ateliere, expozitii. Se hraneste cu idei care ii bucura si hranesc mintea. Se intilneste cu prieteni. Are viata sociala destul de bogata. I se ofera multa iubire. Viitorul nu stim ce aduce. In cazul unei boli, poate apar tratamente noi. Poate corpul sa fie mai puternic si sa surprinda prognosticurile medicilor. Poate sa fie stabil pentru mult timp. Poate sa fie surprinzator si trebuie sa credem in puterile lui. Sint multe necunoscute in ecuatia viitorului si e bine sa ne gindim la el ca la posibile optiuni. E posibil sa fie mai multe decit una. Cumpenele se digera greu; e nevoie de timp ca sa mergem inainte cu ele. Multe imbratisari calde!

Mergi la inceput