Manualul Pinguinilor ( nu mai e provizoriu)
Raspunsuri - Pagina 11
Rufus spune:
Aha!
Si eu care va si vedeam in Centrul vechi, la karaoke...
Daca vrei le inteb pe fetele mele, alea obisnuite cu Centrul asta...pe unde e karaoke fain...
alinuk spune:
hei!
stiti ca a venit primavara!
Da, da. Chiar a venit. Eu am vazut-o si sapt trecute. Dar azi se afla in toata splendoarea ei, mai ales in Gradina Japoneza din Herastrau.
Magnific ce sa mai. Sa va pun si eu o poza...
V-am citit. Vizionat copii frumosi.
De la dintz ul de azi (Andu gaseste logic ca unui dinte - singularul de la dinti - ar trebui sa i se spuna - dintz... cumva logica mi se pare corecta..dar nah, ce stiu ei copiii!?) mi-am amintit de ultima batalie a alor mei.. din care ce credeti...
Teo i-a fript un pumn in fata lui Andu.
Amandoi imi povesteau cum s-a intamplat.
Amandoi plangeau.
Andu: "mamaaaa m-a loviiit cu pumnul in fatza"
Teo: "mamaaaaa a intrat cu fatza in pumnul meu"
imi venea sa rad si nu am stiut mai bun cum sa procedez... am facut imbratisare de grup si ne-am jucat "pace, pace..." (stiti voi)
maine avem program din nou de parc si de un spect muzical
La Odeon se joaca "Copilaria lui Vivaldi".
Se reiau spect din proiectul Clasic e fantastic..pt cine si-l mai aminteste.
pupiuol!
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Mada, catelu' nu-i lup si lupu-i nu-i catel decat daca-i catel lup adica o catea imperecheata cu un lup. Atunci ursu furnicar ce-o fi? Am pus o vorba buna la Celcesforaie si-ti imprumuta diclofenacul lui. Rufus nu-i bai. Am schimbat macazul si am fost in Herastrau. |
conteazza ca am vazut.
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui marius
Exista curierat. |
ptr bataie la pachet? ambalata cu fundita rosie?
si la noi se gasesc jumeri si pot sa fac, da maine totul e ferecat si inchis cu lantul.... tre sa astept pana luni, si apoi ziua de dieta cand am voie pogacele.
pogacelele astea mergeau si cu branza?
mado, diclofenac si picioarele mai sus cand stai lungita in pat.
buflea spune:
Jale, Jale, doliu, doliu ... tocmai am venit de la soccer. Am jucat acasa si am mancat bataie cu 4-1 ...mda, ati citit bine 4-1, adica PATRU la UNU. Puah, cat de prost au putut sa joace ...mai acum inteleg eu cand spun astia la emisiunile alea de fotbal ca nu merge echipa ...dadeau cu piciorul in minge si se opreau frate, se fereau, dadeau pe langa minge ...aoleu, aoleu ... nu stiu, rau, rau de tot.
Adica nu au pierdut ca erau aia buni ci ca au jucat ei foarte prost ...
Acum fiu-meu sa stiti ca a jucat binisor, zice barbatul care cica se pricepe ... bai, al meu impinge in timp ce fuge, a cazut si in careu, are golansime din astea in el ...dar daca el da pase si ala caruia ii da se freste de minge ? Ce poti face ?
Dupa meci I-a tinut antrenorul 10 min in cort ...l-am intrebat ce le-a spus si a zis Alex ca le-a spus ca "nu au jucat la adevarata lor valoare" ...
Fiu-meu e in baie acum ...un pas inainte - nu a mai plans - dar e trist, bai, copilul asta sufera nene, bine si eu cam sufar ...de cand a inceput sezonul (sept 2012) nu au mancat o asemenea bataie ...capatasem niste aripi, aveam impresia ca sunt de neinvins.
Maine avem meci de hockey - venim dupa bataia crunta primita sapt trecuta ...sper sa nu pierdem iar.
Rufus, am intrebat-o pe mama si ea zice ca la ei in Piatra, pogacii erau un fel de lipie facuta din faina si malai ...ca bunica-mea punea si zahar si le-o dadea pe post de desert. CE spui tu acolo pare cu totul altceva ...
carmaw spune:
Buna fetelor......Buflea...imi pare rau de ...scor!!
Da se pun ei la ambit si sa vezi ce bine o sa fie
Despre mine...multe si nimic...miercuri zbor catre LOOS....unde voi petrece niste zile in singuratate.....nu am internet ca trebuie sa fac totul pe netul...pe care nu l am.....adica ca sa ma abonez la FREE trebuie s o fac pe net.....sa vedem daca gasesc pe undeva sa ma conectez
La primarie am fost...sa intreb de una de alta...ma i a de sus...MADAMEmatale stii ca exista net??
Stiu bre demult de poanta asta da unde l gasesc pe netu asta???....caci la multe ca sa teabonezi trebuie s o faci virtual.....sunt obosita de invirtit in cerc...da o dau eu de capat
In rest aici primavara avansata .....intilniri cu cunostinte ...mese pe la taverne....ma simt naspa caci nu stiu care e casa mea.....
Azi ar trebuii sa gatesc melcii aia...plus ca ieri am luat niste paste traditionale fierte in zer care merg f bine cu micutzii
..pup gasca,sus moralu si fara romantisme ce naiba...vine primavara
ralualexandrei spune:
Buflea se intampla si d-astea insa important foarte importanta este constientizarea greselilor si determinarea echipei ca pe viitor sa nu le repete.Suferinta o inteleg si pe a lui si pe a ta ,doare al naibii de tare dar nimic nu mai poate fi schimbat din trecut.
Carmaw succes sa-ti rezolvi problemele si sanatate maxima!
Alizee harnicuto,eu nici pana la ora asta nu am terminat cafeaua
Pentru Rufus si alti doritori Reteta cozonaci(2buc)
Ingrediente:
-1kg faina(Boromir)
-4 oua
-500ml lapte
-250gr zahar
-2 cubulete drojdie(Pakamaya)
-250ml ulei
-un praf de sare
-2 fiole esenta rom Dr Oetker
-1 fiola esenta vanilie Dr Oetker
-1 lingurita coaja lamaie,portocala
-50gr cacao Dr Oetker
-250gr miez de nuca
-100gr zahar pudra
optional pt uns 1 ou batut si miere
Coca
Inainte de a ne apuca de cozonaci ne asiguram ca in bucatarie geamurile sunt inchise,aprindem cuptorul,focul trebuie sa fie mic spre mediu (pt cuptoare smechere cam 180 grade)
Cernem faina intr-un lighean care sa ne permita framantarea.
Laptele il punem intr-o olicica la incalzit,de preferat sa puneti 3/4 din cantitatea de lapte si restul sa-l lasati deoparte(NU LA FRIGIDER,sa fie la temperatura camerei),deoarece uneori gradul de umezeala al fainii este mai ridicat,alteori mai scazut.
Buun revin,punem laptele la incalzit si incorporam tot zaharul,amestecam sa se dizolve si cand s-a incalzit exact cat suporta degetul il dam deoparte.
Desfacem drojdia intr-un castron si punem 3-4 linguri de faina peste(din lighean faina) adaugam putin din laptele incalzit si lasam maiaua la crescut.
Intr-un alt castron punem 2 oua intregi si 2 doar galbenusul(cele 2 albusuri ramase le bagam la frigider,le vom folosi la umplutura).
Peste oua ,adaugam 1 esenta rom,1 vanilie ,coaja de lamaie sau portocala,praful de sare,omogenizam totul cu telul sau mixerul.
Cand maiaua a crescut o adaugam peste faina impreuna cu ouale batute,laptele incalzit.
Daca coca nu este omogena (ramane faina uscata) mai adaugam putin din laptele la temperatura camerei pana in momentul in care vedem coca ca incepe sa devina cleioasa.
Adaugam putin ulei (cam 50ml de fiecare data) si incepem sa framantam pana incorporam tot uleiul ,iar coca se desprinde in totalitate de lighean,aproximativ 20min.
Acoperim ligheanul cu un prosop curat de bucatarie si lasam la crescut pt o ora.
Umplutura
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului scoatem albusurile punem un praf mic de sare si le batem cu mixerul,apoi adaugam cam 100gr zahar pudra pana devine gen bezea,incorporam cacaoa amestecand cu lingura de lemn de jos in sus,esenta de rom si la final nuca macinata mai mult sau mai putin dupa preferinte.
Pregatim tavile cu hartie de copt,pe blat punem putin ulei si intindem cu mainile,in felul acesta ne ungem si mainile astfel incat sa nu se lipeasca coca de ele.
Luam cam o mana zdravana de coca si o intindem cu degetele putin pe latime,mai mult pe lungime,trantim o lingura de amestec si intindem pe deasupra cocii atat cat se poate,rulam pe lungime,dam deoparte si repetam operatia de inca doua ori,acum avem trei cosite de cozonac pe care le impletim ,le asezam cu respect in tava si ungem cu ou batut.
Dupa ce le-am asezat in tava lasam 30 min la crescut,trebuie compozitia sa depaseasca marginea tavii daca totul a mers bine pana acum.
Bagam la cuptor,mai verificati o data focul sa fie mic spre mediu sa n-aveti surprize.Timpul de coacere este de 45 minute,dupa primele 20 minute intoarceti cozonacii pt o coacere uniforma.
Incercati aluatul cu o scobitoare(sau o frigaruie de bambus) la final si daca ramane ceva pe bat mai trebuie sa stea la copt.
Scoateti pe un gratar la racit si ungetii cu miere ,eventual pastrati hartia de copt sa nu indulciti tot blatul dulapului cu miere.
Sa aveti pofta!