Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~49~

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

kabecka, asa e sunt multe "nu e bine asa" si fiecare parinte face, pana la urma, ce stie (sau ce crede) ca e mai bine pt copilul lui.
Si in legatura cu ce ai zis tu, Hellie, eu cred ca toate avem cate o mica "superstitie" legata de puiul ei, dar multe sunt exagerate si preluate "din batrani", cand (cred eu) oamenii nu aveau acces la atatea informatii si transmiteau si ei ce auzeau din "tata-n fiu". Probabil s-a intamplat ca un copil caruia i s-au taiat unghiile cand era nou-nascut sa devina hot si gata, au decretat: nu mai taiem unghiile la copii, ca devin hoti cand cresc.

34+ Mihai Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Citat:
citat din mesajul lui flafi

Cum sa nu ii spun pe nume? Noi ii spunem Vladut. Toata lumea ii spune pe nume deja :)

Hellie

Andreea de curiozitate cum s-au descurcat cu toate cumparaturile dupa nastere?

37+ cu Vlad Alexandru

Pai cum sa se descurce? Cum spuneam, patutul l-au pus, fiindca l-au primit si cu vreo 2-3 zile inainte sa nasca (a facut cezariana), prietena mea calca de zor la niste hainute primite. Nici acum nu au carut (nici macar landou sau scoica, nu mai zic de cel sport) si hainute noi au cumparat d-abia cand era in maternitate, la fel si biberoane, tetine, etc.
Eu cred ca usor nu le-a fost si, mai ales, repet, sotului, fiindca el a trebuit sa alerge dupa cele trebuincioase.

34+ Mihai Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Neata! Dar aceea ca unghiile trebuiesc roase de mama, nu taiate, o stiti? Taare chestia sa nu-i spui pe nume. In trecut il declarai cand doreai, poate iti mai schimbai ideea pana atunci.
Flafi, eu am anuntat week-endul asta ca nu mai pot merge nicaieri la prieteni, ca nu am de gand sa car cu taxiul bagajul de maternitate la ei. Asa, ca sa stie si pentru Paste. Si m-a facut sotul sa rad intr-o seara, am experimentat mai mult un chirait in care incercam sa nu misc burta, e nasol sa razi cu lacrimi in perioada asta
Aaa, si copilul nu are voie afara decat dupa botez. Argument suprem: tu chiar nu mai stii de nicio traditie?
Nu-mi fac probleme cu parintii tocmai pentru ca am o varsta. Nu depind in niciun fel de ei. M-au controlat toata viata, santajul sentimental e greu de indurat uneori, mai ales ca tin la ei; am avut o copilarie frumoasa, nu rasfatata dar iubita. Scriu cateva randuri pentru ca in curand vom fi parinti, de pus la asa nu: Copilul e dator parintelui si trebuie sa ii asculte, sa ii sustina, sa stea cu ei, practic probabil l-au facut pentru ei. Daca pleaca la facultate si mama trimite pachet, mama se chinuie, pentru mofturile celui mic, care dupa ce e om, nu revine la parinti, se casatoreste la casa lui, deci e nerecunoscator.
In momentul asta, de ani de zile, eu ii ajut pe ai mei, financiar si nu invers. Nu depind de ei cu nimic si a fost bine pana acum. S-au opus si la primul prieten, in facultate, s-au opus si casatoriei, ca sotul nu e destul de pilos si banos, si mai e si nerecunoscator si prost-crescut ca nu vine pe la ei sa ii ajute cu diverse, sa-i linguseasca. S-au opus si cand am anuntat sarcina (mama), ca el nu e omul cu care sa am un copil, ca ei nu-i place.
Singura problema e ca speram sa ma ajute cu copilul, sa fie bunici cu adevarat, am incercat sa-i chem si sa ma apropii de ei, dupa ce de la 18 ani imi spal rufele singura, si constat ca nu s-au schimbat.
Probabil vom apela la bona. Sau cresa. Nu stiu cum e mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Buna dimineata fetelor,

Ce de subiecte interesante si la moda acum pe aici.

Parintii? Eu ii duc lipsa tatalui care era mai diplomat si ii mai ocupa mamei timpul, acum nu o mai am decat pe ea si din prea multa bunavointa, protectie greseste. Am invatat un lucru din relatia cu ea, ca un copil il faci pentru el, il cresti, il educi cum poti/ sti mai bine dar il lasi liber, cea mai buna dovada de iubire e increderea pe care i-o arati de-a lungul vietii. In viata fetei mele vor fi doar bunicute, celelalte doua, sora mamei si mama sotului sunt altfel, ele o mai tempereaza si pe mama.

Carmen, te inteleg perfect dar numai de tine depinde sa ii faci sa inteleaga punctul tau de vedere. Stiu ca nu e usor, mai ales cu generatia lor care le stie mai bine decat tine pe toate. De aia iti urez succes!!

Cum sa las aranjamentele pe capul sotului dupa ce nasc? Am asa o mare placere sa aleg orice mic obiect pentru bebelusa, sa il curat, sa il asez la locul lui. In niciun caz!!! Superstitiile sunt pentru altcineva!

A mai ramas asa putin! Flafi, cred ca vei fi prima. Dam petrecere virtuala!! Pana la urma unde vei naste?

Saptamana frumoasa sa avem!!

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Aaaaaaaaaa, trebuie sa ma racoresc si eu legat de superstitii (toooaate venite de la mama, asa cam am zambit si am lasat-o sa vorbeasca)

1. Cand am fost la cumparaturi, i-am zis ca vreau un set de manichiura: "Nu ai voie sa le tai unghiile"
2. Nu am voie sa ies afara pana nu ma cheama preotul sa ma ... vindece de hormoni, ce? ("... doar la doctor daca te cheama"). Astia vor sa ma sechestreze in casa 45 de zile!!
3. Ultima mi-a zis-o acum cateva zile: in primele saptamani "DOAR EA" le va face baie sa ii "traga" bine.

Si noi e boala mare de la curent, iar eu ma sufoc in casa. Printre altele mi-a zis ca nu am voie sa deschid geamul de la dormitor in care vom dormi noi si copiii

Eu presimt ca voi avea o cadere nervoasa dupa nastere... Sper sa ma loveasca brusc nesimtirea ca altfel o sa rabufneasca toate problemele si problemutele prin care am trecut si o dau in depresie.

Legat de pisicute, va dau un sfat (testat de mine). E mai costisitor, dar daca vreti sa scapati de par, nu le dati mancare gatita sau whiskas, friskies etc. Singurele care fac diferenta sunt marcile "scumpe" gen royal canin, gama pentru pisici sterilizate/crescute strict in casa. Daca aveti timp si de un periaj din cand in cand, o sa le cada mai putin par decat noua, oamenilor. Nu numai ca nu le mai cade parul, dar nici pipi sau caca nu vor mai mirosi la fel de tare. Eu am vazut diferenta dupa 3-4 saptamani de dieta. Le puteti taia gherutele (cu cat sunt mai deschise la culoare cu atat va fi mai usor, se vede unde incep vasele de sange). Daca nu puteti aprecia, taiati doar varfurile ascutite, sa diminuati pagubele. Un animal vaccinat si deparazitat, tinut in casa, nu reprezinta nici un pericol.

M-au trezit si pe mine azi noapte niste dureri de cm de am zis gata, nasc, dar azi dimineata nu mai aveam nimic. Oricum, ffffff cald la mine in camera, am deschis geamul, aveau tiganii petrecere cu manele vizavi, s-a oprit muzica, au inceput cainii, imi venea sa plang de somn si frustrare. Dar a trecut... inca 2 saptamani si un pic si ma mut... si poate ma lasa si pe mine bebeii sa ma bucur de putina liniste si pace macar 3-4 saptamani, sa imi pregatesc bateriile pentru nastere.

Eu uneori ma simt vinovata si ma doare faptul ca planuiesc sa plec din tara departe si sa ii las singuri... oricat de dificili sunt ei, stiu ca ar face orice pt bunastarea mea... si nu stiu cum sa ma impac cu gandul... I-am rugat sa ia in considerare posibilitatea de a veni la mine la pensie... nu vor, sunt incapatanati... imi pun sare pe rana ca ii parasesc... si ma consuma atat de rau situatia, ma simt rupta in doua.

29+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criulica spune:

Elyana, ai tai aplica un santaj sentimental! Tu nu ai nicio vina si ei profita, fix ca si mama! Eu am devenit imuna, cu timpul vei invata si tu Nu are nicio legatura cu dragostea fata de ei!

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Daca era dupa ai mei, nici eu nu trebuia sa cumpar nimic pentru copil. Ca asa au facut ei.
Azi noapte am stat pana pe la 3 sa caut crese, sa vad despre ce e vorba, in zona. Si am gasit un articol, ca nu se recomanda sa lasi copil mic 8 ore la cresa, ca are nevoie sa se lege de cineva afectiv.
Am cunoscut pe cineva care spunea ca a avut probleme cu bona, care isi impunea parerile de crestere a copilului, inclusiv superstitii. Asa ca toate variantele au plus si minus.
Cea mai buna varianta e sa stea parintele cu copilul. Dar nu ne permitem 2 ani. Ma rog ca bebe sa aiba noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Buna dimineata si eu la pranz.
Sunt la serviciu... ne-am mutat cu biroul asa ca dimineata am aranjat usor usor toate.
Am lasat mult mult motoarele jos... astept cuminte liftul... nu mai fac pe viteaza.

Asa... despre ce s-a discutat? Eu am avut catel...(dulau de fapt) cu tot ce deriva de la aceasta. Cel mai mult m-a enervat cand anuntam ca sunt insarcinata si prima intrebare era "si cui dati cainele?". Nu tu felicitari, nu nimic... ce fac cu cainele. Cainele a fost primul nostru copil (am suferit mult cand nu l-am mai avut) si ne-am impacat foarte bine.
Cu sfaturile parintilor... si mie mi-a spus mama de faza cu unghiile... i-am aratat forfecute safe si n-a mai zis nimic. La fel, ei nu taiau unghiile ci le rupeau cu dintii ca sa nu raneasca copilul. (deh, cred ca era criza de forfecute si nu a avea fiecare membru al familiei forfecuta lui). E din categoria mancarii mestecate de parinti pentru bebei. Eu i-am pus manusele in maini doar la spital pentru ca n-am avut forfecuta sa-i tai unghiile.
Vio a zis bine... tratati cu diplomatie sfaturile parintilor; eventual spuneti "asa a zis doctorul"... bla bla. E bine sa ai totusi si un parinte aproape... mai poti pleca undeva, daca copilul e obisnuit cu bunicii va sta fara probleme.
Carmen, vei vedea la momentul potrivit daca te poti baza pe mama ta sau nu. Daca va tine cont de ceea ce spui tu, daca te va respecta ca mama si va merge pe aceaasi linie cu tine atunci merita sa iti ingrijeasca copilul. Altfel, mai bine apelezi la persoane straine...

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Asa m-am distrat cu superstitiile :)). Nici eu nu suport manusile, asa ca i-am taiat unghiile din maternitate.

Flafi, eu cred ca disconfortul de sambata ti-a dat contractiile. In plus, acum e normal sa avem :).

Carmen, Eliana, trebuie sa puneti piciorul in prag. Stiu ca uneori e greu :).

Carmen, nu iti bate capul cu articolul. Eu cunosc copii dusi la cresa de la 6 luni si totul e/ a fost ok. Parintii sunt parinti, sunt atasati de ei de numa. De fapt, cand sunt dusi de mici e mai putin traumatizant pt ei. Maya a mers la 15 luni la bona, si bona zicea ca tare greu s-a lipit de ea.

Bai, luai analizele Mayei. Cica nu-i alergica la nimic , in conditiile in care aseara, dupa o iesire la iarba verde era plina pe picioare d eplaci.
Simcri, i-am facut Phadiatop. Tu ce parere ai?

Vicky, Printzesone and BB (37+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Ce rubedenii inepuizabile avem plini de idei !

Deci Elyana pe tine popa te vindeca de hormoni...
Socrii sunt bisericosi prin urmare am rugat-o pe soacra in saptamana cand vin de la spital sa aduca popa daca vrea, dar eu nu o sa stau in casa pana ma vindeca popa de hormoni.

Soacra-mea mai are idei, dar stiu sigur ca va face cum vreau eu.

Important ete ca ii intereseaza, ca va vor binele si tin la voi si bebei, restul se rezolva cu un picior delicat in prag :)

Mergi la inceput