fier de calcat sau statie?
pentru ca fierul de calcat tocmai s-a stricat trebuie sa-mi iau altul. nu stiu ce sa aleg: alt fier de calcat (ce marca?) sau statie de calcat? am inteles ca statia ar fi mai buna. dar e si mai scumpa. voi ce aveti? ce fel de talpa e mai buna?
Raspunsuri
Liliann spune:
daca o sa dai cautare pe forum, o sa gasesti diverse discutii pe aceasta tema.
In principiu, Tefalul este cel mai recomandat fier de calcat. Tefal am si eu.
In ceea ce priveste statia.....m-ar tenta si pe mine insa e destul de scumpa.Sa vedem ce spun si alte fete.
ralualexandrei spune:
Depinde cat ai de calcat .Eu spal in medie cam 2 masini pe zi si am masina de 7 kg,asa ca pt mine statia e mai buna deoarece de la fierul de calcat am deja bataturi in palma si basici la degete.Fierul de calcat are tancul de apa pe el,statia il are separat,asa ca fierul e mai greu,statia mai usoara.
Miriluta spune:
Eu am de vreo 6 ani statie de calcat. Nici nu imi imaginez cum am putut trai fara ea inainte. Am avut o DeLonghi care a tinut vreo 5 ani si acum am un Siemens. Cantitatea de abur e mult mai mare decat la un fier de calcat normal si pot calca mai repede.
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miriluta Eu am de vreo 6 ani statie de calcat. Nici nu imi imaginez cum am putut trai fara ea inainte. Am avut o DeLonghi care a tinut vreo 5 ani si acum am un Siemens. Cantitatea de abur e mult mai mare decat la un fier de calcat normal si pot calca mai repede. Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
Huh? Ce e aia statie de calcat? Eu am un fier normal plus Wäschemangel. Dar sigur nu suna a statia de care ziceti voi, ca mangelul meu are vreo 70 kg.
lore.d spune:
cred ca imi voi lua statie pana la urma, chiar daca e mai scumpa. sper sa calce mai bine si mai repede camasile sotului(avand in vedere ca am si 10 camasi o data de calcat). m-am uitat pe cateva site-uri si am vazut ca cele mai multe sunt de la tefal, philips si bosch. delongi sau siemens nu am vazut.
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Huh? Ce e aia statie de calcat? Eu am un fier normal plus Wäschemangel. Dar sigur nu suna a statia de care ziceti voi, ca mangelul meu are vreo 70 kg. |
Madame , zum Beispiel
www.google.de/search?hl=de&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=775&q=b%C3%BCgelstation&oq=b%C3%BCgelstation&gs_l=img.12...0.0.0.2834.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1ac..8.img.ctF2_wUh4FA" target="_blank">Imagini
lore.d spune:
aseara am fost si am cumparat o statie de calcat philips. nu am incercat-o inca dar diseara am program de calcat. sunt tare curioasa cum e. sper sa fie o diferenta semnificativa fata de un fier obisnuit.
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Miriluta
Madame , zum Beispiel www.google.de/search?hl=de&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1600&bih=775&q=b%C3%BCgelstation&oq=b%C3%BCgelstation&gs_l=img.12...0.0.0.2834.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1ac..8.img.ctF2_wUh4FA" target="_blank">Imagini Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
Aha! Si ziceti ca sunt mai usoare? Dar unde naiba pui statis, pe jos? Le-am tot vazut si eu prin magazine dar cum inca nu mi se stricase fierul nu m-a preocupat problema. Calca mai repede? Cam cit de repede calca o camasa? Ca eu cam numai camasi calc cu fierul, restul le dau prin presa. Mie o camasa imi ia cam 5 minute. Se poate mai repede (desi nu stiu cit de rapid sa mearga mina)?
ralualexandrei spune:
Repede in sensul ca in loc sa dai de 2 ori in acelasi loc cu fierul de calcat,dai o data cu statia.
Sunt mult mai usoare la mana caci ele au rezervorul de apa in magaoaia de jos nu in mana ta.
Da,eu cand iau cate o pauza (cam la o ora) o pun jos,in rest o tin pe masa vertical ca si pe un fier de calcat.
cristoiu spune:
Andra, pe masa de calcat, are loc, nu se darima cu magaoaia?
Hai ca amu sunt curioasa, ma uit dupa un fier nou, nu-s normala. Si intre timp am mormane de rufe care stau in uscatorie sa le calc. Mormane, nici nu va imaginati, ar trebui sa le fac o poza, nici nu pot sa intru in camera de ele