Sarcina - o frana in cariera?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui A_Iulia

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Unele considera ca un copil le 创obliga创 sa renunte la mult timp dedicat carierei, altele fac copilul si incep sa faca teleconferinte imediat dupa nastere (adica fatul ca a aparut un pui de om e irelevant, femeia nu e dispusa sa renunte la timpul ei carieristic, atat de pretios).Altele iau o pauza si se bucura de familie.

oricare dintre aceste femei pot dezvolta regrete si frustrari.

--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.


aici cred eu ca exprimarea nu e prea clara. O teleconferinta nu este altceva decat o discutie telefonica (ok, cu mai multi participanti).

atata vreme cat se desfasoara cand copilul doarme, care sa fie problema? Sunt atatea femei care vorbesc cu prietenele (sau cu parintii, sora etc) cu orele la telefon in timpul respectiv si nu le mai condamna nimeni ca-si ignora puiul de om.
Stiu ce este o teleconferinta .
Iar o teleconferinta profesionala e altceva decat una cu matusile si verisorii.
Iar parerea mea(ca am dreptul la ea ) este ca femeia care sta in maternitate cu telefonul lipit de ureche,si tastatura lipita de degete, discutand cu partenerii /subalternii/colegii, este o femeie extrem de dedicata carierei(sau jobului). Nu inteleg ce nu e clar.
Sunt foarte multe femei care iau o pauza de la munca doar pentru...a naste.
Vorbim de prioritatile pe care si le stabileste fiecare. Iar unele pur si simplu au ca prioritate in maternitate(si dupa) rezolvarea unor probleme profesionale.


Nu judeca nimeni, sau cei care o fac, e treaba lor. Defapt, cui ii pasa.


--------------------------------------------
创Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei创S.F.ba inca eu gandesc ca e o atitudine destul de fireasca. Adica cine a ajuns sa aiba o cariera de asa nivel incat sa fie indispensabil la o teleconferinta, nu mai are 22 de ani si si-a petrecut vreo cativa ani buni avand ca prioritate munca si... munca asa ca in prima faza unei astfel de persoane i se poate parea firesc sa... munceasca in continuare, ca doar atata stie de faca dupa 10 ani de munca de ex.

asta nu in inseamna ca la un moment dat nu poate sa-si schimbe atitudinea si sa reprioritizeze lucrurile, sa caute un echilibru in viata...

sincer, ma repet, imi pare destul de firesc cursul asta al lucrurilor.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ce dihanie e si cariera asta
Pretentioasa si sensibila, se ofuscheaza usor si-i apar eczeme daca nu-i acorzi ingrijirea si nutritia 'a la carte' conforma cu reteta rasei si cu bunele practici ale reputatelor canise carieristice

As putea spune ca al doilea copil mi-a salvat pacea in familie, mi-a propulsat dihania de cariera de parca i-as fi dat foc la coada si mi-a imbunatatit considerabil calitatea neuronilor, au fost saracii obligati sa dezvolte mai multe sinapse, ce sa-i faci, copilul urla la el in pat, dihania urla la telefon si mai vine si capo di tutti capi cu doleantele sale, pai neicusorule trebe' conexiuni nu gluma!

Pe moment copiii mei sunt fabulosi, la familia e fericita, iar dihania e hranita cu Royal Canin dar in portii atent dramuite> nu de alta, dar sa nu se ingrase prea tare ca o dor articulatiile mai incolo. In plus are parte de sesiuni regulate de dresaj. Daca stiam ce m-asteapta imi luam si eu un bichon dragalas, dreaq m-a pus sa-mi iau ditai animalul? Am zis si eu ca ma apara, imi ofera securitate! Il dresez inclusiv cu zgarda cu socuri si tot sare sa ma calareasca Mai pot eu sa-l dau inapoi? Pai nu prea ...

Aveti grija cu animalele astea, cateodata mai putin inseamna mai mult...

Mergi la inceput