LMA Fluturasi minunati !!! 2011 (50)
Raspunsuri - Pagina 5
yvyana spune:
Hello, mamici!
Stiti ca va spuneam de L ca se trezeste de 2-3 nopti; azi-noapte, mai degraba dimineata pe la 3-4 s-a trezit urland ca din gura de sarpe "Auuuu, auuuu, achichia!!!" in traducere libera: "Au, urechea!" si se tragea de zor de urechea dreapta!
Azi am fost la ORL si dg: otita acuta congestiva bilateral! Ne-a dat picaturi in nas si urechi si nurofen ca antialgic/antiinflamator.
Miki off vai de tine cu mucii astia ai lui Vlad; eu stii ca nu as fi stat atat cu febra, dadeam antibiotic clar; nu i-ai dat nici antitermice, ca nici febra asta nu e OK? Sau daca i-ai dat poate nu a fost doza corectata/kg corp; eu din experienta iti spun ca daca nu scade in maxim 3 zile febra cu antitermice date in doza corecta alternativ la 4 ore atunci e clar o infectie bacteriana, asa am patit cu L la una din spitalizari, pana n-a primit antibiotic iv conform antibiogramei nu i-a scazut febra 4 zile si eram in spital unde primea alt antibiotic, dar germenele nu era sensibil la el si tot facea noaptea 39grdC!!! Cand i-au dat antibioticul corect imediat a scazut temperatura la 36grdC dupa prima doza! Eu inteleg teama asta de antibiotic prescris aiurea de multi dr, dar uneori chiar este nevoie clar de el!
Trebuie sa gasesti si un dr echilibrat, de exe pediatra mea niciodata nu mi-a prescris antibiotic!!! De fiecare data si-a dat seama cand o infectie este virala si mi-a zis ca doar daca persista febra si in a 4-a zi de boala sub antitermice inseamna ca s-a suprainfectat bacterian si atunci imi prescrie antibiotic, dar la noi mereu a trecut si n-a fost cazul!
Iar despre starea copilasilor cu febra, L e f vivace cand temperatura se apropie de 39grdC , sare, topaie, tipa, se joaca f zgomotos, eu asa imi dau seama ca-i creste si ajunge febra in punctul critic tocmai cand nu e deloc cazul sa se agite, agitatia asta maxima nu face decat sa creasca si mai mult temperatura si eu nu pot sa o temperez deloc; la ea cand depaseste pragul critic de 39grdC, chiar si cu 1-2 unitati, apare moleseala brusca, deci e tipica manifesarea cum ai descris tu la Vlad; si perioadele astea alterneaza si la noi de mai multe ori pe zi, in functie de cum variaza temperatura (mai zace/boleste o ora-doua si daca-i scade iar sub 39grdC isi "revine" spectaculos si o luam de la capat).
Mie toti dr mi-au zis sa o tin cat mai calma cand e bolnava, in niciun caz sa alerge si sa topaie prin casa, orice agitatie creste suplimentar temperatura, la copilasi o poate creste chiar si cu 0.5grdC, ceea ce poate insemna o diferenta majora!
si sa auzim ca v-ati insanatosit cu totii!
Happy Mom si S27+
ioanales spune:
Buna seara,
Am intrat repede sa-i scriu lui Strumphitza apropo de lactatia excesiva: sanii mi-erau tari la intarcare si eram tare stresata sa nu fac vreo mastita asa ca am luat un tratament naturist de care am fost foarte multumita: pastile ulei de salvie macerat de la Hofigal, e f bun in tot felul de disfunctii ale organismului, regleaza si endocrinul si scrie expres pe prospect ca diminueaza lactatia excesiva.
Sper sa poti cumva sa dai de el, pe mine m-a ajutat intr-o saptamana n-am mai avut nimic.
Sanatate multa puilor mici, Miki, Yvi
Si la mine a mai avut puiul inflamatii la urechi dar nu i-am dat antibiotic pentru ca intr-adevar febra ceda cu antitermice dupa 2-3 zile si apoi o tot duceam pe picioare, cu picaturi, etc...
In rest, noi asteptam rezultatul la analize, se pare ca ar fi o iritatie de la alimentatie, eu banuiesc niste mezeluri strecurate pe la gradi deoarece el in casa n-a mancat de-astea, dar nu poti controla tot ce manaca si pe fond imunitar scazut ...
Daca stiti remedii naturiste pentru alergii,spuneti-mi si mie
v-am pupat
MsBB spune:
Astazi sunt panala gat in treburi asa ca va urez sanatate multa , sa aveti o zi frumoasa si plina de ...soare!
strumphitza spune:
Morning!
Nu prea am timp, m-am bagat in priza de dimineata, dar am zis sa va salut! afara ploua si am de bucatarit, spalat, intins si alte asemenea
MsBB, am vazut ieri pozele, ce au crescut! Sofu e dulce si nu stiu de ce in mintea mea era si ea blonda cu ochil albastri, dar cred ca e fata lu` tata si e mai brunetica decat era in capu meu iar ranjita aia mare , e o scumpa mi-o aduceam aminte pe ea, mai bine decat pe asta mica, pe care am vazut-o ultima data cand era bb mic mic
Somleac, nu mi-ai raspuns la intrebarea de ieri! daca vrei poti sa imi scrii pe PM cat despre Zoo si animale, crezi ca eu le stiam pe toate, mai ales alea exotice? erau pe garduri pe acolo explicatii pe niste tablouri, informatii cum se cheama animalu`/pasarea, de unde e, cu ce sa traieste, care-i sunt percolele si vanatorii si m-a amuzat ca la multe animale vanatorii nu sunt alte animale prafatoare, dar e animalu ala cu 2 picioare, numit om Mie mi-a placut si am zis ca daca tot avem abonament, o sa mai mergem cand se mai incalzeste si inverzeste
MIki ,La multi ani pentru Vlad! si sanatate cat incape, ca-i mai buna decat toate!
Yvyana, sanatate multa si Larisei! bb baietel din burtica o sa fie cu multa energie , o sa te tina in priza, la cata adrenalina ai avut parte toata sarcina
Mada eu vreau niste poze cu puiutii tai ca ma gandeam aseara ca nu i-am mai vazut de mult
Ailed, tu esti restanta rau la capitolul poze cand te mobilizezi?
O zi frumoasa! ma duc sa imi termin cafeluta si apoi la bucatarie cu mine
MsBB spune:
acum am ajuns acasa si zic pana pregatesc mancarea si-mi fac treburile sa arunc un ochi la voi si cand colo era inca mesajul meu de dimineata ultimul. Imi zic in gand "Doamne, iarta, ce am zis de am speriat lumea in halu asta? " si ma uit sa vad ... si am vazut penala ( ce vroia sa fie "pana la" , na si chioara si penala ) M-am frecat bine la ochi si am vazut era scris panala - dar oricum cred ca asta v-a speriat
Hai ca-mi imaginez ca azi e toata lumea ocupata! Sa aveti spor in toate, fug si eu ca mai am si treaba , si copii de alimentat si casa de curatat. Ca asa se intampla, cand n-are omu'de treaba isi face singur . S-a spart o punga cu bors si mi-a inecat toate alea. Am de curatat acum!
Spor la treaba si tie, Strumph ca vad ca doar tu esti pe aici. Sar'na pt vb frumoase!
Profit ca stie Strumph de ziua lui Vlad si-i urez si eu deasemenea un calduros LA MULTI ANI! Si multa sanatate! Imi pare rau ca treceti prin momente din astea, Miki! Dar o sa fie bine, ai sa vezi!
strumphitza spune:
MsBB, numa` io cu tine trancanim, restu` nu stiu unde s-au ascuns?
eu am facut mancare, pus la cuptor, spalat 2 ture, intins, pus la uscator, pus la loc in dulapuri, ales si spalat o tona de marar si patrunjel, ma duc acusi sa le toc sa bag la congelator ...hranit copchilu` din dotare, schimbat ....de dimineata mi-s in priza si afara ploua mocaneste, am o stareeee
Ioanales, am notat, la urmatorul pachet din Ro, care va fi ff curand ii zic sora mii sa mi-l cumpere si sa il trimita, ca eu aici nu cred ca a, vreo sansa sa gasesc
na gata, mi-a expirat timpu` , ma duc sa toc mararul si apoi daca o sta ploaia iesim, daca nu , mergem la nani, ca as trage si eu un pui ca tare ma simt stoarsa de vlaga, s-a trezit iar la 6 jumate, i-a cam intrat in ritm, de cateva zile numa la 6 si un pic se trezeste
felicitas spune:
La multi ani Vlad! Sa fii sanatos si cuminte si sa-i aduci lui mami numai bucurii!!!
alina06st spune:
La Multi Ani, Vlad! Sa fii sanatos!!!
Yvi, sanatate si voua! Sper sa-i treaca repede!
Strumphy, cum faci tu atata treaba cu piscoata? Va invidiez, eu abia am reusit sa calc niste rufe. Am pus-o pe Ilinca in premergator si Luca a venit sa se joace cu fierul de calcat. A trebuit sa-l las sa-si faca damblaua vreo 15 minute. Apoi s-a urcat pe un scaun la un sertar care il fascineaza si afacut ordine . Asa am calcat si eu niste hainute ale lor...
Va pup!