Clasa pregatitoare 2013-2014 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Citat:
citat din mesajul lui EliaElia
Si deja cunosc multi copii care puteau merge la pregatitoare(6+) dar nu se duc pe motiv ca se duc la anul in clasa intai.
Eu ma astept sa se faca si la anul o exceptie, apropo de ce zicea Androix.


Sper ca nu. Doar daca se scoate pregatitoarea. Nu inteleg pe ce se bazeaza, o data ce s-a declarat ca anul asta e ultimul in care se accepta o exceptie. La fel s-a zis si anul trecut, ca sigur si anul asta se trece in clasa 1 fara probleme, si uite ca nu se poate in toate cazurile. Mie mi se pare normal ca o lege sa fie pentru toata lumea. Androix zicea ca va aparea o reglementare in plus - nu de intrare in clasa 1, ci in clasa pregatitoare - legata de o varsta minima.
Chiar nu inteleg de ce sa se amane intrarea la scoala, in afara de motive specifice de dezvoltare (aici nu vorbim de comoditatea parintilor, ca aceleasi probleme vor aparea si la anul, nu dispar).

Copilul care a venit de la grupa mare in clasa 1 stii cumva cand facea 7 ani (daca era nascut dupa 31 decembrie)? Ai cumva mai multe detalii? Ca e multa lume intersata...

Nici pe mine nu m-ar incanta ideea ca pe copilul meu sa nu il lase sa gandeasca singur si sa il "ajute" altcineva care a terminat mai repede. Plus ca sigur nici pe Manu nu ar incanta-o. Pe Mihnea poate.
Si sa va spun de ce - daca ma "ajuta" cineva si nu imi pun eu mintea la contributie, nu invat nimic. Copiii trebuie sa invete sa gandeasca singuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui poohy

Nici pe mine nu m-ar incanta ideea ca pe copilul meu sa nu il lase sa gandeasca singur si sa il "ajute" altcineva care a terminat mai repede. Plus ca sigur nici pe Manu nu ar incanta-o. Pe Mihnea poate.
Si sa va spun de ce - daca ma "ajuta" cineva si nu imi pun eu mintea la contributie, nu invat nimic. Copiii trebuie sa invete sa gandeasca singuri.

Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009


In principiu copii care au nevoie de ajutor sunt selectati pe niste criterii. Nu se aleg prin tragere la sorti. Eu cred ca decat repetent mai bine accepti ajutorul, nu ? Nu e cazul tau, dar sunt destui copii care au nevoie de ajutor si nu li se acorda.

Eu am dat doar niste repere...modul in care ele sunt aplicate se face personalizat.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frumu spune:

Citat:
citat din mesajul lui orchis

frumu esti sigura ca acel copil nu va implini 7 ani pana la 31 decembrie??

Orchis si Danut
('');


ce rost ar mai fi avut sa faca demersuri la minister daca ar fi rezolvat cu evaluarea? e drept ca doamna nu isi mai aducea aminte varsta exacta a copilului, doar ca era o exceptie venita de la minister in care se specifica ca copilul sa fie inscris in clasa I

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

nici eu n-as fi de acord cu "ajutorul" in clasa ; de fapt cum ajuta un copil dotat pe unul mai putin dotat? ca doar nu-i explica ceva, ci doar ii spune rezultatul; asa "ajutor" nu este in beneficiul copilului mai slab, il face eventual pe ala mai dotat sa se simta bine, iar ala mai slab, daca ar fi fost pus in situatia sa se descurce singur, acum n-o s-o mai faca, ca are cine sa-i dea mura in gura.

la gradi termina intotdeauna primul tema primita si din fericire nu-l pune nimeni sa-i "ajute" pe ceilalti, ci este trimis sa se joace pe covor cu ce doreste pana termina si ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Softurela, daca ar fi sa pun in balanta plusuri si minusuri, consider ca pt noi a fost ok ce s-a intamplat anul acesta, la clasa pregatitoare.

Chiar daca dpdv cognitiv ar fi putut mai mult (este un copil care in permanenta isi doreste sa afle lucruri noi, ne surprinde uneori cu cata usurinta intelege notiuni matematice care se predau in clase mai mari, siruri de numere, numere pare / impare, logica impartiri / inmultiri, etc), a fost bine ca am avut un ragaz de timp pt a dezvolta intr-un ritm mai putin presant aspectele care ne pun in dificultate (in cazul nostru, tot ceea ce tine de manualitate). Dezvoltarea copiilor este inegala, unele lucruri se pot recupera din mers, alte insa pot genera frustrare si demotivare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Este om are prostie ca un copil sa ajute pe altul in timpul orelor si asta din mai multe motive:
-copilul ajutat o sa ajunga sa se obisnuiasca astfel
-copilul care stie tot timpul o sa se considere superior celuilalt
Eu nu le las pe ale mele sa faca asa ceva, si sunt surori, si pe mine ca si parinte m-ar deranja ca al meu copil sa faca asa ceva.
Sa le explice copiilor este datoria invatatoarei, nu este datoria copilului. El trebuie sa se concetreze asupra sarcinilor pe care le are, nu trebuie sa se uite in gradina vecinului. Eu asa le incurajez pe ale mele si tot timpul cand incearca sa-mi spuna cat de multe stiu ele fata de altii le spun sec ca nu ma intereseaza. Chiar nu vreau sa stiu ce stie sa faca X sau Y sau ce nu stie sa faca. Este treaba educatorului, nu este treaba copilului meu.
Daca vrea sa-l ajute in pauze sau in timpul liber este altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pentru stima de sine mai bine ii gasesti niste copii pe care sa-i mentoreze/mediteze/ajute dar in timpul ei liber nu in timpul orelor in care ar trebui lasati si ceilalti copii sa-si creasca stima de sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Stiti cumva ce intrebari se pun la evaluare clasa 1?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celena2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui orchis

Celena pentru mine e o conditie obligatorie sa lucreze diferentiat! A fost prima intrebare pe care am pus-o atunci cand am putut vorbi cu invatatoarele din scoala la ziua portilor deschise.

Adica daca copilul tau poate mai mult, ce trebuie sa faca??!!


Orchis si Danut
('');


Abia acum am timp sa parcurg postarile... Eu cred ca intr-o clasa cu 30 de copii este absurd sa cerem d-nei sa lucreze diferentiat (ma refer strict la invatamantul de stat). Fiecare parinte ar putea sa o faca, nu? Daca puiul nostru este peste media clasei/varstei, eu cred ca e obligatia noastra ca parinti sa-i asiguram o dezvoltare pe masura in paralel cu scoala.

Mai spunea cineva de stima de sine, ma indoiesc sincer ca e cazul, cel putin nu in invatamantul primar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Ai dreptate Celena, are alte activitati supimentare, dar ce te faci cand e la ore? Crezi ca au atata rabdare sa stea cumintei in bancile lor si sa nu se plictiseasca? Se poate adopta metoda pe care mai multe mamici mai cu experienta la capitolul asta au tot dat-o ca exemplu: fise suplimentare!

frumu eu deja m-am resemnat in ce ma priveste insa cele spuse de tine ma revolta: adica sunt unii mai presus de lege??!!

exemplul pe care il dadea softurela (cu ajutorul intre copiii) este foarte folosit in alte state! acum nu stiu care poate fi varsta celor implicati dar cred ca la noi nu va prinde!!

Mergi la inceput