Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~47~
Raspunsuri - Pagina 17
carmen333 spune:
Flafi, neonatologii vad doar ce e mai bine pentru bebe, dar dupa ce se naste. Ginecologul ce zice? Sau nu indrazneste sa se contrazica cu neonato? (am mai auzit cazuri) Teoretic ai la dispozitie cateva ore sa recunosti travaliul, si sa-ti faca cezariana.
Apropo intreb eu speriata la cat timp sa vin dupa ce nu simt bebelusul, ca ultima data am fost dupa o seara-noapte abia dimineata pe la 10. Si imi raspunde dr glumet: pai daca nu misca, da-i un ghiont sa miste! Al meu dormea binemersi!
Carmen1985 spune:
Nu cred ca as putea sa stau linistita si sa ma bazez pe miscari, cum adica o mamica isi da seama , doar nu se misca la program...zic si eu ca Doina sa mai vb cu cineva. La 37 sapt e ok totusi , stiu fete care au nascut asa c-au vrut nu ca aveam probleme. Si parca e mai periculos sa se intample ceva cu nodul ala , decat ca se naste putin prematur. Ai o hot grea de luat ...
Citat: |
citat din mesajul lui flafi Azi am avut intalnirea cu anestezistul mi-a placut de el si planul lui o combinata de rahie cu epidurala, mi-a explicat totul pas cu pas, foarte ok. La intalnirea cu neonatoloaga am fost cam dezamagita. Pe scurt : nu e ok sa vreau sa nasc la 37 chiar daca are nod, sa stam pana se declanseaza nasterea natural sa fie ceza la cald. Ok, teoretic sunt de acord. Motivul lichidul din plamani nu apuca sa se elimine, sa fie dezvoltati, e mi bine pt copil. Ok. O intreba sotul de cateva ori totusi ce se intampla daca intra in stres fetal, " veniti imediat", cum ne dam seama " nu mai misca" . Ii spun ca sunt nedormita ca nu a miscat toata noaptea si abia de dimineata s-a fatait. Cat timp am la dispozitie " pai trebuie sa veniti imediat", " o mama stie programul bebelusului isi da seama" deci sa ma ghidez dupa instinctul meu sau sunt denaturata ca nu sunt sigura de programul bebelului? Si mai denaturata ca prefer 37 s decat sa stau cu griji si sa fug la spital ori de cateori mi se pare ceva. Ca e prematur la 37 si ca o sa aibe neoie de diverse , o sa aibe probleme in dezvoltare etc 35+ cu Vlad Alexandru |
Mami de Bianca-Maria 07.05.2008 si Lara-Ioana 29+
criulica spune:
Flafi, eu cred ca instinctul vostru ca parinti trebuie sa conteze cel mai mult. Si pe de alta parte un copil nascut dupa sapt 37 este un copil la termen, asta din ce am citit eu. Medicii ar trebui sa iti expuna solutiile la problemele pe care le ai cu toate avantajele si dezavantajele fiecarui caz si tu sa iei o hotarare. Nimeni nu hotareste in locul vostru! Eu as mai cere si alte pareri!
Tinem pumnii!
31+
DenyAnd spune:
Salutare, salutare
Tocmai ce am terminat treaba, si am intrat repede sa va scriu vestile, si apoi revin mai tarziu sa citesc din urma.
Totul este in ordine.
Am facut si eco-doppler(de data asta nu am platit nimic, cu cardul de sanatate), am repetat analizele de coagulare, si rezultatele sunt bune, cu tratamentul oprit (am 10 zile de cand nu mai iau aspenter, nu iau nici heparina, doar cu vitaminele continuam).
La cele de coagulare, Fibrinogenul tot este marit un pic(402mg/dl, interv de ref:200-340), dar e mai mic decat data trecuta(473mg/dl, si asta a fost o luna in urma, cand luam aspenter).
INR e ca si data trecuta (<1.2).
De data asta am facut si D-dimerii, si au iesit mari(2,68mg/l (interv de ref: <0,50), dar nu ma ingrijorez pt ca astia oricum sunt marite in sarcina, si ginecol a zis sa nu iau in considerare asta. Si dr U la fel a zis asta(catre o alta graviduta, citisem la forum trombofilie).
La ecodoppler IR-urile sunt normale (omb:0,70, st:0,41, dr:0,37). Nu stiu care sunt intervalele de referinta pt sapt 32, dar cele de sapt 34 sunt: IR (st+dr): 0,31-0,59 (media 0,45). IR omb: 0,47-0,81). Nu treb sa mai stau in griji.
O sa-i trimit si la dr U rezultatele, sa fie la curent si dumneaei.
Eu am luat hotararea, nu mai reincep tratamentul. Nu este nevoie sa iau heparina, daca rezultatele sunt bune. Multumesc lui Dumnezeu! si Doamne ajuta sa fie tot asa pana la termen si Naomi sa se nasca sanatoasa
Doctorul de la spital care are dosarul meu mi-a zis iarasi ca si ieri: totul e bine, "relax". I-am zis azi ca gata, nu mai sunt ingrijorata. Eco l-am facut la spitalul unde voi naste, si rezultatele de la ecodoppler le-am dus la el sa fie pus in dosar meu(se uita la mine mirat, "de ce ai venit, ca doar ieri ai fost").
Ieri mi-a spus ce au hotarat medicii: nu este nevoie sa iau aspenter, nici injectii-heparina. Mi-a zis ca daca vreau mai intreaba inca alti medici, si 20 medici daca vreau, si oricum toti vor zice acelasi lucru. Normal ca am plecat stresata acasa.
Azi am facut ecodoppler(din initiativa mea, cu trimitere de la ginecol, ca am rugato sa-mi dea trimitere) si rezultatele m-au linistit.
Bebitza are 1839 g, si este in grafic.
Urmatorul control, si la ginecolog, si la spital, pe 3 mai, la 36-37sapt.
Cam astea sunt vestile, toate bune.
Ma duc sa pap ceva si revin mai tarziu sa citesc din urma sa vad ce ati mai facut voi .
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
32+ cu Naomi Cristina
Multumim lui Dumnezeu! Sa creasca sanatos si sa fie cuminte pana la termen de 40s
simcri spune:
Flafi si neonatologul are dreptate, bebe sa stea cat mai mult, dar pe de alta parte la 37 de sapt e ok, riscul poate fi mai mare daca astepti poate prea mult, decat ca bebe e un pic mai mic, cum au spus si fetele e greu sa-ti dai seama luand in considerare miscarile pentru ca nu are chiar un program fix, eu personal nu cred ca mi-as putea da seama daca e vreo problema, la mine miscarile sunt atat de aleatorii, au fost momente cand l-am simtit toata ziua, zile cand nu l-am simtit deloc si zile cand l-am simtit poate doar dimineata, deci e greu sa te ghidezi dupa asta, poate totusi ar trebui sa vezi ce zice si gineco sau sa mai vezi un alt neonatolog.
Deny bine bravo ma bucur ca totul e bine si ca nu e nevoie de heparina.
flory_blanca spune:
Flafi mai cere o parere. Nu sunt dr dar 37 saptamani nu e prematur. Ca sa iti spun un caz concret cumnata-mea a nascut doi baietei cu cezariana la cere la 37 saptamani perfect sanatosi. Si sunt destule cazuri in care copii la termen au avut probleme de respiratie la nastere. Gineco ce zice?
Deny felicitarinpt vestile bune. Bine ca ai scapat de tratament. Hai ca mai ai putin si totul va fi bine.
25+
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
criulica spune:
Voi ce luati ptr durerile de spate, in afara de nospa? Pe mine ma iau seara durerile!!
31+
oana_nicole spune:
No-spa la durerile de spate oricum nu are nici un efect,doar placebo daca vrem;))In rest,nu prea avem ce lua....masaj de la partener doar
32+
lillyas spune:
Am terminat!
Pun o poza, dar ma scuzati ca n-am mai avut putere sa curat amidonul. Maine dimineata il iau la aranjat.
33+
carmen333 spune:
Criulica, inteleg ca daca doare lombar spre mai jos, pot fi contractii. Pe mine nu m-a masat sotul lombar, mi-a fost teama sa nu declansez ceva contractii. Doar gat si coloana mai sus. Vezi cat stai pe scaun sau in picioare! Interzis diclofenac si alte unguente. Nu stiu cum e cu centura de sustinere a burticii.