Strugurasi de Septembrie-Octombrie 2011 *12*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

hello

vorbiti de dintisori. noi inca din octombrie-noiembrie anul trecut avem urmatoarea formatie: 8 dinti+4 masele+4 canini. de atunci nu a mai iesit nimic. ar mai fi 4 masele. a fost f precoce la dinti.. ca si la altele :) ...compar cu baiatul cel mare...

ANDREEA_T intrebai daca dam dulciuri sau cioco. eu nu i-am dat. daca ii dau lui frati-su care are 6 ani , ne ascundem nu vreau sa ii dau, ce rost are? ce beneficiu? niciunul.. dimpotriva. eu nici celui mare nu prea ii dau decat rar si in cantitati mici. eu fac mereu in casa.
...go for it cu fetitza! nu vei regreta!

MAY eu stiu pe cineva care avea contract de inchiriere si nu a putut sa ii dea pe aia afaraaa ... deci a fost un chin si un consumm de nervi incredibil. a trebuit sa le taie diverse utilitati alora ca sa ii faca sa plece... e nasol, nu stii peste cine dai...

ANCA_TOMA asa sunt bonele... si le inteleg intr-un fel. si mie mi-e mai frica cu copilul altuia, e o mare responsabilitate :)
si noi am stat in weekend o gramda afara. ai mei sunt si bronzati pe maini si pe fatza. :) pana la vara se fac tractoristi.

MIKKA le place la astia mici cu copii mai mari, la nebunie! sunt cei mai fericiti.

l-am tuns si eu pe praslea :) are o fatzuca tare dulce!

o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Dragelor, intrebam de cioco, dulciuri, pentru ca eram curioasa. Nu cred ca e bine sau ca aduc vreun beneficiu, dar vroiam sa stiu voi cum procedati.
Eu ii mai scap lui Andrei: felie cu lapte de la kinder. Din pacate fac foarte rar dulciuri in casa, dar am inceput ceea ce cred eu ca e bine.

Helenutza23, mersi de sfat privind fetita. Noi nu ne protejam de luni bune. Nici nu cred ca o sa vina asa, pur si simplu. La Andrei am facut un tratament dat de endocrinolog, eu sunt suspecta de ovare polichistice.
M-am decis ca pana in septembrie, cand face Andrei 2 ani, sa nu incep din nou investigatiile privind o noua sarcina.
O sa merg, sper luna aceasta sa-mi fac niste analize de control si o eco in perioada de ovulatie sa vedem cam cum mai sta treaba.

Mai e putin si ne vedem la munte, eu o sa plec joi seara din Bucuresti, daca nu intervine ceva. Este ziua tatalui meu si vreau sa-i facem o surpriza, il adora pe Andrei si sunt sigura ca se va bucura.
Raman la ai mei in Ploiesti pana vineri dimi, cand pornim spre munte.

May, luni pe 29 era cafelutza in dristor, nu? Tu de ce vroiai dimineata? Ma gandeam ca ne putem vedea la o terasa si mai pe seara, daca nu te incurca pe tine.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

Andreea May vroia dimineata parca pt ca apoi pleaca din Bucuresti, nu mai stiu daca retin bine .

Despre dulciuri, eu nu ii dau.La noi merg fff bine stafidele sau curmalele, e innebunit dupa ele. Despre cioco mai astept, acum daca mai fura din greseala nu e o tragedie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Mai fetelor iar discutati un subiect tabu "dulciurile". Eu nu sunt atat de stricta desi sigur nu aduc nici un beneficiu. Ii mai dau cate un biscuite sau ceva la care pofteste , n-o muri din asta....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

La dulciuri ajungem iar...

pe vremea mea in laptele praf se punea automat o lingurita de zahar (la un biberon) ca asa era reteta data de medici...am baut mult lapte asa pentru ca nu am avut noroc de tita...am crescut mare si destul de sanatoasa zic eun-am dat inca in diabet si nici nu stiu daca-s aproape.

Eu fetei ii dau rar pentru ca nu prefera dulcele...in afara de ciocolata dupa care e innebunita. II mai scap cate jumate de patratica pentru ca nu ma pot ascunde. Ieri mancam (cu gura inchisa bineinteles) si a venit aproape de mine, mi-a pus mana pe gura si mi-a zis "la"(ciocolata)..probabil ca a simtit dupa miros...ce aveam sa fac ?! sa mananc in continuare fara jena in fata ei si ea sa baleasca? n-am putut ...

Nu cred ca un copil e mai sanatos/ mai putin sanatos pe criteriul asta. si am exemple din ambele tabere care sprijina ce zic . Pt mine , singurul motiv solid pentru care dau dulce rar e ca zaharul e cariogen. Atat.

daca stau sa pun in balanta doar efectele negative pot sa gasesc o sumedenie de alte chestii daunatoare pe care le facem/dam copiilor.

azi sunt activa chiar daca nu ma baga in seama decat putina lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

Vai...sper ca nu am deschis un subiect tabu

Eu intrebam, repet de curiozitate si poate sa fac si un sondaj, defect profesional.

Cred ca ai dreptate, oanaiasi, cand spui ca a simtit dupa miros.
Andrei, a vazut fum de la un gratar si a spus: "tati, tati, foc", iar dupa ce i-am spus ca e fum de la gratar, a stat el asa putin si a replicat: "mami, cane, cane", adica carne. Mirosea rau a carne, mie mi s-a parut wow, ca simte copilul mirosul, cand de fapt e ceva foarte normal.
Si eu am patit cu cioco, doar ca incerc sa-i dau o bucatica din aia kinder cu cereale, dar daca simte sau prinde cioco, e inebunit.

Sa ne intelegem, nu sunt adepta dulciurilor, cred ca nu aduc beneficii, dar tot eu am decis sa-i mai scap 1-2 ori pe saptamana 1/2 dintr-o felie cu lapte sau 1/2 dintr-o cioco/ saptamana din cea specificata mai sus.

Eu ii mai dau irez cu lapte, gris cu lapte, placinta de mere, tort de mere, cheg si cred ca cam atat facute in casa.
Sunt departe tare de a fi o gospodina in bucatarie, dar incerc pentru Andrei sa imi fac timp si sa incerc retete.






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Nu s-a trezit nimeni , nu da nimeni o cafea? Haideti fetelor ca e soare afara.

Andreeaeu ma feresc de zahar cat de cat si Edi mananca pamant . M-am intors o clipa cu spatele aseara in curte si deja bagase mana cu pamant in gura . Deci.... ce sa mai vorbim....
E un titirez, nu sta locului nici o secunda, asa sunt si ai vostrii?
Nu se joaca singur iar cand e afara trebuie sa stea cineva dupa el non stop ca altfel il gasesti in varful scarii sau pe unde e pamant ca prin iarba nu poate... Singurul loc unde sta linistit e in tricicleta la plimbare in rest e dezastru, l-am poreclit deja Goe ca de multe ori asa face .Dar asa este cand ai multi prin jur care stau de fundul tau. Suntem noi 4 iar in week-end mai vin si nasii care au casa langa noi, deci e bucurie mare pe capul lui si rasfat cat cuprinde.

Voi plecati in concediu cu copii sau nu? Toata lumea din jur ma cearta ca vreau sa plec la mare cu copilul la vara, ca nu ma mai relaxez eu asa, ca anul trecut cand l-am luat s-a imbolnavit...

Pupici, sa aveti o zi usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineata !!!

Mama ce de cafele am de baut,azi o sa fiu titirez !
Raluca,nu-i bai ca faci sondaje . Eu cred ca o sa fiu vesnic mediocra [D:],si aici sunt la fel. Nici prea multe ,nici prea putine. Nu imi plac extremele, mai ales pentru ca mereu vor fi "specialisti" care vor spune ba ca e de rau ,ba ca e de bine. Tine mult de generatia din care faci parte, de unde locuiesti,cu cine te insotesti si asa mai departe. Daca as fi stat cu toata familia ,cu mama mea si bunica,de exemplu,si ar fi trebuit sa ascult "sfatul batranilor" in cresterea,educarea si iubirea copiilor cel mai probabil ar fi baut si lapte praf copiii cu zahar ,ar fi mancat prajit si gras pana le-ar fi plesnit falcile, ar fi mancat dulce mult in ideea "daca tu nu ai avut de unde,macar ei sa manance " . Asa , pentru ca sunt singura si nu am nici in grupul de prieteni persoane care sa spuna "vai ce tampita esti,nenorocesti copilul pentru ca ..." , ai mei beau ceaiul neindulcit pentru ca mi se pare indeajuns de dulce gemul sau dulceata ce il insotesc mai intotdeauna, dulciuri mancam mai mult facute in casa pentru ca mi se pare mai ok sa razuiesc trei mere,sa le amestec cu doar o jumatate de cana de zahar ( sau niste dulceata de portocale sau dulceata de capsuni) , doua cani de faina si sa le pun repede in tava ,si la cuptor ,apoi sa ma joc putin cu vre-o glazura, ori sa ac un chec rapid, ori bidcuiti de casa pe care sa ii aiba mai multe zile,sau cornulete cu rahat , ori o infinitate de alte chestii pe care nu le consider neaparat indispensabile, dar care zic eu ca daca sunt consumate moderat,si fix ca ceea ce sunt, un desert,o gustare , nu fac rau,desi nici nu ajuta. Sunt pur si simplu ca mie sa imi "indulceasca" putin existenta. Altfel,daca as face tot cum fac unii extremisti ( din motive obiective sau subiective) ,daca nu as consuma deloc zahar ( sau deloc dulce,nu neaparat deloc zahar ) ,daca nu as face multe lucruri care pe mine ma bucura , doar pentru ca in neandertal nu se foloseau,deci fac rau organismului uman care s-a adaptat continuu la conditiile de trai ,mi s-ar parea ca exist doar ca sa mor,ca sa fi existat inca un om la numar. de aia eu nu sunt de acord nci cu chestii de genul " mancati mango pentru ca are mai multa vitamina zw decat marul ! marul e mai slab ! " (exemplu si atat) , pentru ca marul e pentru noi,astia crescuti aici,in zona noastra,mango e pentru aia de il cresc in gradina lor , organismul lor e facut sa il asimileze mai usor decat noi,pentru ca si pe aia ii doare stomacul daca le dai un mar sa rontaie in locul mangoului lor.

Hai ca am deviat . Imi beau cafeaua si ma duc sa iau paracetamol de la farmacie. Am ambii copii cobza de la zilele state afara de la rasarit la apus , incapatanarea bunicilor de a ii tine cu geci si caciuli groase,au transpirat , socrul era deja racit si ie-te rezultat . Dar nu-i bai, se fac ei bine, s-au bucurat si de bunici,si de iarba,si de caini,si de tot ce au facut o saptamana cu ei. Daca pentru asta,pentru bucuria lor trebuie sa ia cateva zile paracetamol asa sa fie .


Va pup, dau si eu cate o cafea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Lali chiar m-am gandit la tine . Ma bucur ca ne-ai mai scris.
Imi place ca esti concisa in tot ce spui. Noi crestem la tara si cu bune si cu rele , cu bunica ,cu bunicu' , cu strabunica cu catelu' cu pisica, cu gaina .... Asa ca nu tin atat la diverse principii, ma ghidez dupa instinct cu copilul, dupa ce-i place , cum ii place , ca nu seamana copil cu copil si om cu om ca sa aplicam fel de fel de regului si am incredere si in mama care sta cu el toata ziua. E mult mai restrictiva decat mine oricum .

Hai ca si eu aberez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

neatzaaaaa

da, Andreea, si-a amintit bine Anca. In aceea dupa amiaza plec din Bucuresti.
Sorry :(
Sper sa poti veni.
Trebuie sa gasim o terasa, nu?
Stiti vreuna prin Dristor mai linistita, mai curata?

Eu stiu una la Iancului. InterMacedonia daca o stiti. Au terasa mare si nitel spatiiu verde langa.
Misto ar fi una cu ceva loc de joaca.

a mea nu prea mananca dulciuri. cioco nu i-am dat si nici nu vreau sa-i dau :D nici noi nu prea mancam. f f rar iau, cand imi aduc aminte.
mai mananca biscuiti, de-ai ei, organici cica, sau ce mai mancam noi.
eu sunt ca baba cu mitraliera la prajituri si oricum nu prea imi place in bucatarie, deci dulciuri in casa din ani in Pasti cand ma mai apuca :D
i-am facut odata placinta cu mere si o scuipa :D
clatitele le-a aruncat pe jos.
cred ca seamana cu ta-su ca si asta e anti dulciuri :D

de lapte praf nu stiu ce sa zic, ma gandesc ca poti gasi enspe mii de pareri contra si alte enspe mii pro.
eu o sa-i dau lapte praf in continuare. biberonul ala dinainte de somnic e placerea ei.
pe mine ma baloneaza laptele de vaca rau si imi da arsuri.
daca i-o da si ei asa seara?
si mai trebuie sa verifici mereu sa ai in casa, sa nu fie expirat...

si a mea e racita. am 2 nopti mai albe la activ ca i se infunda nasul si se trezeste plangand.

sanatate Lali.

Alayna, sigur o sa te ajute un dvd player de asta :)

Nanna, nu stiam ca este Ferma Animalelor pe langa Bucuresti. Arata ingrijita din poze. Ma bucur ca au facut ceva de acest gen :)




Mergi la inceput