Adolescentul meu Nu vrea sa invete!

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Legat de oameni "imbogatiti din afaceri", nu as zice ca TOTI au plecat din familii bogate. Multi, dar nu toti.

Eu am exemplul concret al unui coleg de liceu [din 36 de elevi, el e singurul care nu a facut facultate, dupa liceu], la 18 ani tatal lor le-a zis; ori te angajezi ori te faci patron, dar inseamna ca te vei descurca singur. Si-a facut o firma de 3 oameni, faceau xeroxuri, printari, diverse, si incet incet a ajuns sa ai ba o firma ff mare si solida, cu multe domenii de activitate. Ideea e ca acel coleg are mintea deschisa, non-stop gata sa caute oportunitati etc

El e cel mai bogat dintre noi, colegii de clasa. De departe.

Mai mult, a bifat si o facultate privata, pe la vreo 35 de ani [cred ca cu bani, nu s-a ofilit el la examene], doar asa, sa aiba pe o foaie ceva scris, si mai ales ca sotia lui avea facultate, cumva, cred ca a vrut, in ochii fetitei lor, sa fie amandoi parintii "ok".

Si chiar recent ne-am intalnit prin oras, catva colegi, si ne-a mai povestit el cum au fost toti anii astia... La inceput greu, putini, foarte putini bani, dar, nu a renuntat la visul de a fi propriul lui patron. Si a reusit.

Deci exista si vise realizabilie, fara buget initial, insa da, cu perseverenta, cu munca... Insa aceste trasaturi vin mult mai tarziu, NU la 13 ani [ff rar sunt copiii grijulii de timpuriu, f rar]. Dar, in spatele lor, parintii, trebuie sa aiba grija sa insufle [sau macar sa reaminteasca], time to time, ca la un moment dat, chiar va fi nevoie de aceste trasaturi...

Cu facutul unei facultati doar de forma, si care, DIN START, nu are nici o sansa sa fie practicata, chiar nu sunt de acord...

Ca pe parcurs poti sa iti descoperi si alte capacitati, alte pasiuni, e ok, poti sa faci altceva, sa schimbi complet jobul etc. Aici e vorba de descoperiri in interiorul tau.

dar, repet, din start, o facultate degeaba, nu, e risipa de timp, bani, si chiar de viziune catre viitor...

O sapta buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Citat:
Nimeni nu-si va incuraja copilul in Romania sa faca o munca de jos,dor pentru ca asta e visul lui!


Nimeni nu-si va incuraja copilul in Romania sa faca o munca de jos,pentru ca in Romania nu poti trai decent din venitul dintr-o munca "de jos".

Dana & Amelia (21.06.2011)


...asa cum si o faculatate facuta (sa fie facuta)ca e in trend...iar nu duce la mari satisfactzii materiale.(iar oamneii cu studii medii chiar nu-s muritori de foame nici in Romania)

buli(eu nu stiu cu cine vorbeai tu...)problema cea mare este ca intre doctornustiuin ce si nimic...nu exista alternativa!Aici e marea buba ...si asta s eva cunoaste in citziva ani!


Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Un bun meserias castiga mult mai mult decat cineva care a terminat o facultate, de a carei specialitate este supra saturata piata muncii.
A fi bun meserias nu este egal cu a fi incult sau cu a nu stii sa legi 2 cuvinte sau cat fac 2x2. Ca sunt meseriasi de genul asta, nu contest, dar cei buni cu adevarat, sunt si inteligenti.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Alizee, perfect de acord cu bunii meseriasi dar stii ceva? Tocmai am reangajat unii pentru ceva lucrari. Sunt foarte buni si le dam o gramada de bani - ma ia ameteala cand ma gandesc in ce ne-am bagat, dar... fac o treaba pe care noi n-am face-o, si e greu si urat din partea mea sa recunosc asta. Nu e mare distractie sa stai toata ziua in praf si frig, munca fizica e extrem de dura.
Din punctul meu de vedere (si se pare ca nu numai al meu), munca intelectuala e preferabila. E "curata", comoda, la caldurica.
E normal sa ne dorim asta si pentru copii, iar in scopul asta e normal sa-i impingi de la spate spre scoala, cat de mult se poate.
Altfel, vorba lui tanti de la curatenie: "fac si eu ce-am invatat sa fac".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Depinde de meserie; nu toti lucreaza in constructii. Meserias poate fi si o croitoreasa f talentata, bucatar, coafeza, frizerita, manichiurista, cosmeticiana, mecanic auto, vopsitor auto etc.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

E normal sa ne dorim asta si pentru copii, iar in scopul asta e normal sa-i impingi de la spate spre scoala, cat de mult se poate.Sigur ca e normal s ane dorim ceva bun pentru copii nostri,problema etse doar ca acest "Bun"nu e acelasi"Bun" uneori!Ceea ce-mi doresc eu pentru copilul meu,nu inseamna ca e ceea ce-si doreste si el.

Daca vrea sa se faca...mecanic auto(sa stea murdar si in frig toata ziua)sau cum a spus fata Mihaelei ,ingrijitor de cai...eu ca mama trebuie sa-si arat avantaje -dezavantaje si sa fiu alaturi de el in ceea ce decide.

Parerea mea -poate e gresita,e ca munca de jos e privita cu dezaprob,e ceva umilitor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

nu e umilitoare, e pur si simplu dura si grea.

iar daca tot e sa lasi copilul sa-si aleaga fericirea, atunci de ce sa nu ia cunostinta concreta cu munca asta? (ca tot nu v-a placut trezitul la 5 sa care lazi in piata...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria_alexia

nu e umilitoare, e pur si simplu dura si grea.

iar daca tot e sa lasi copilul sa-si aleaga fericirea, atunci de ce sa nu ia cunostinta concreta cu munca asta? (ca tot nu v-a placut trezitul la 5 sa care lazi in piata...)pai nimanui nu ii place sa se scoale de la 5 dimineata. mecanicii nu incep lucrul la 6 dimineata, spre exemplu.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Daca te trezeste foarte de dimineata nu inseamna ca ai automat o viata grea . Noua ne place trezitul devreme, rar dormim dupa 7,chiar si in weekend.Asa suntem noi .Copilul ni se trezeste inainte de 7 pentru ca se culca devreme .
Unde mai pui ca cei care lucreaza la radio si tv in tura de dimineata se trezesc la max. 3 am .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

:))
de vreo 3 luni, in fiecare dimineata (la 7 jumate), in drum spre scoala trecem pe langa o echipa de muncitori care lucreaza la racordarea caselor la un sistem de canalizare centralizat (adica sper ca asta fac). Ei, fie ploaie, vant, frig, cald (de-asta inca n-am prins) oamenii aia sapa niste santuri, pun niste tevi in ele si le acopera(in mare cam asta fac).
Nu-i dispretuiesc, dar mi-e o mila teribila de ei, de frigul pe care il indura, de umezeala, de sanatatea lor care se duce pe pustii.
L-am intrebat pe fi'miu daca el crede ca i-ar place sa lucreze asa. A avut un moment de retragere in el si a spus ca NU (dar asa cu tot corpul lui).
Doamne-ajuta!

Mergi la inceput