Adolescentul meu Nu vrea sa invete!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anka, pare ciudat dar sa stii ca mi s-a intamplat ca la un interviu sa-mi vina o fata cu liceul terminat, studenta nu stiu pe unde, care a scris perfect o pagina in engleza si la un test grila (micut) de romana (expresii, gramatica) sa nu aiba habar. Pstonam in copii f mult pe limbi straine si uitam de a noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983
Sa nu mai spun de alte job-uri care acolo unde esti primit doar cu bac-ul situatia este mai dezastruoasa.


Peste tot ai nevoie de diploma de bac.
Poti munci si fara asta, dar vei fi necalificat o viata intreaga, daca nu vrei sa faci liceul la seral (inca se mai poate) iesi la pensie cu salariul minim pe economie.

Alexandra Maria
14.12.2007


Off topic
Te contrazic, de exemplu in joburile : zidar,parchetar,zugrav,sudor,patiser,brutar,frizer,chelner,barman,etc,la angajare, se cere obligatoriu un certificat care sa ateste meseria,vechime in domeniu X ani si uneori se da un examen constand intr-o proba practica (pentru departajare ),nu diploma de bac; unele firme de paza angajeaza , absolventi de liceu cu/fara diploma de bac, altele nu pun nici macar aceste conditii.

A fi necalificat nu inseamna sa nu ai diploma de bac, exista absolventi de liceu (12 clase) fara diploma de bac insa ei au un certificat care atesta calificarea intr-o meserie. Deci, daca au noroc, se pot angaja intr-o meserie calificat, de exemplu, cei care au terminat liceul cu specializarea tehnician in turism si alimentatie publica pot fi calificati pentru unul din job-urile din acest domeniu (depinde si ce job).
Exista absolventi de liceu cu diploma de bac, angajati pe un post pentru care nu au calificare si sunt platiti necalificati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Noi l-am dat la scoala franceza, nu neaparat pentru limbi straine, cat pentru programa scoalara care este mai relaxata, mai "aerata", asa cum ar trebui sa fie de fapt.

Fac multe proiecte ca echipe si foarte pragmatici,asa par cel putin.

Matematica, printre alte materii, in sistemul nostru de invatatamant are un grad de dificultate foarte ridicat(se stie asta, nu am descoperit-o eu), aici este mai fireasca, are un nivel apropiat de normalitate.

El nu are inclinatii catre matematica, de nici un fel. In clasa V-a, vazand ca are probleme mari la matematica, l-am dus la meditatie, cand m-am dus ce sa vezi, juma de clasa era la meditatie la dna respectiva.
Nu, asta nu e normalitate.
E clar ca peste juma de clasa de copii nu sunt toti slabi, ci materia e undeva mai sus decat puterea lor de intelegere.

Iarasi, clasa V, VI sunt clase prea mici pentru pregatire suplimentara, insa cei mai multi dintre noi recurg la asta pentru ca copii sa aiba rezultate bune si foarte bune.
Asta nu e normalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

giulia, stiu ca la scoala franceza sunt taxe fff mari,de genul a 15000 de euro pe an.
nu cumva asta pune o presiune suplimentara pe umerii copilului?ceva de genul, uite cat investim in tine?
sa stiic a sunt clase bilingve si la scoli normale,fara asa o cheltuiala.
nu stiu,dar asta ar putea tensiona f mult lucrurile:faptul ca voi, parintii ati decis sa il dati la scoala X care costa fff mult si ca atare, asteptarile sunt pe masur ainvestiei,ceea ce e completamente fals.nu copilul a solicitat asta!
stiu un copil insa care a solicitat asta,dar parintii dau 1000 de euro pe an,tot la scoala franceza,ca e prima in clasa si are bursa stautlui francez si e prima de 9 ani de zile,dar acolo a fost optiunea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

daca jumatate de clasa e la meditatii s-ar putea a fie problema profesoarei nu a materiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

maria, e o practica acolo unde parintii au banii sau copii sunt in ani terminali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

citat din mesajul lui dana vio


Avem cateva fete tinere angajate, imi vine sa plang cand ma uit la ele. Muncesc greu, munca grea, si sunt aranjate si fardate de zici ca-s cel putin manager. Parca le vad in cativa ani cum se pleostesc.


Cred ca mai degraba s-a referit la faptul ca ar fi putut avea o munca mai usoara, mai curata, ceva in sensul asta.

Zbaterea mea pina la urma, cumva la asta se reduce: sa-l vad muncind ceva mai usor, mai curat, pentru ca munca cu carca e al dracului de grea!

Nu-i usor sa faci schimbul 3, cand toata lumea se culca tu pleci la munca,am trait-o si pe asta din pacate si stiu ce inseamna munca grea.
Am lucrat intr-o uzina, imediat ce am terminat liceul pentru ca nu am intrat din primul an la facultate. A fost o experienta dura si o munca la fel de dura pentru mine.Nu uit nici acum cateva experiente

Apucam cu mainile inghetate tabla ce trebuia stantata, era cateodata atat de multa gheata pe ea de se lipeau mainile instantaneu.Dadeam zapada/gheata jos si o caram cu alte femei pina in atelier sute de metrii, sute de kg cantarea.
Nimeni nu te proteja, chiar daca aveam cu tenisi cu tot 40 de kg, erai nou angajata si nu dadea nimeni doi bani pe tine ca esti la inceput si pina la urma esti crud, esti un copil.

Am adormit o data la schimbul 3 si m-a trezit...seful cel mare. Am adormit de oboseala, cu ceilalti. Ei s-au trezit, eu obosita fiind mi-am luat papara spre deliciul lor.

Faceam curat la wc,cam la 3 luni iti venea randul. Deh era lume din toate mediile dupa care trebuia sa faci curat si acum dupa atatia ani nu pot sa uit mirosul insuportabil si rahatul sters de... pereti.

Pentru asta sunt meciurile cu el, pentru a-l feri de greul asta sau altul ca stiu ca nimeni n-o sa mi-l protejeze, ca pina la urma nici eu n-as proteja pe nimeni si ca da, viata e grea. Dar cu un mic efort, specific varstei, poti sa-ti faci o viata mai usoara.


Sa-ti feresti capul de frig si de prostie-parintele Arsenie Boca


Giulia , am fata de 13 ani si intelege , te rog , ca este o varsta critica . Nu am pb cu ea , dar stiu ca are colegi la care se manifesta criza asta.

Parerea mea , este ca tu ai facut o obsesie pentru scoala. Tine cont ca a schimbat mediul , deci alti colegi , alti profesori , alte cerinte. Te-ai gandit ca , poate , nivelul este mai ridicat si are nevoie de un ajutor la mate , rom , fizica (pentru mine astea's importante , nu muzica sau desen )?

Imagineaza-ti ca sofezi langa cineva care iti vaneaza orice greseala . Ai mai vrea sa sofezi ?

Eu vreau sa invete, sa citeasca, orice dar sa citeasca. Are 13 ani si face dezacorduri grave, nu-si gaseste cuvintele si nu este fastaceala, este numai vorba de vocabular sarac.

Incurajeaza-l sa iti scrie un jurnal despre orice , da-i un termen , sa zicem o saptamana si s-ar putea sa ai surprize .


edit, ca de fapt doream sa-ti spun ca vezi tare negru experienta ta din fabrica . si eu am imaginea fiarelor inghetate inca din clasa a IX-a , imagine care ma distreaza , ma face sa ma simt mai puternica


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Histamina, nu este atat scoala si nu ii reprosam copilului, Doamne Fereste! Nicidecum.

Desigur, i-am mai spus dintre cheltuielile curente cand isi doreste nu stiu ce nenorocire de gadget care e chiar inutil sau a nsphea pereche de blugi atunci il aducem cu picioarele pe pamant ca nu suntem miliardari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

maria, e o practica acolo unde parintii au banii sau copii sunt in ani terminali.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea


Din nefericire e o practica si tocmai asta face atat de greu sa-ti dai seama daca are copilul tau dificultati in a intelege materia sau doar are profesoara nevoie de bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

maria,
am fost 8 ani profesoara, 8 ani in car eniciun elev din clasele und epredam eu nu a facut meditatii nici pt capacitate, bac, facultate.
DAR
aveam colege care efectiv predau jumatate din materie ca sa faca rost de bani.tin minte replici de genul:subiectiva,predicativa si atributiva,restul se face la meditatii.
spargeam paiata ,ca sa zic asa si nu eram bine primita.
in particular faceam si eu,dar de la alte clase, licee.
aveam colege de chimie,de ex,care conditiona media mare de meditatii,cate 15 odata si asta in 2002.50 de lei de copil.
un an intreg.
tin minte ca un copil a fost bolnav si nu a putut ajunge si profesoara de chimie a sunat-o pe mama baiatului si i-a zis ca ea conta pe banii lui si femeia i-a dat,ca nu vroia sa ia copilul 4 din senin.

Mergi la inceput