Pagini si destinatii turistice din Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Castelul Rosu, din satul Lilieci, comuna Hemeius, judetul Bacau,
locul unde s-a filmat "Dumbrava minunata".

Cati dintre voi ati vazut in copilarie filmul "Dumbrava Minunata"? Va mai amintiti de Lizuca, de Patrocle si de minunata lor dumbrava? Ei bine filmarile au avut loc aici, in parcul Castelului Rosu, considerat al doilea parc dendrologic din Romania cu o suprafata de 49 ha.

Adaposteste o multime de specii de plante si copaci aduse de peste mari si tari, arbori de Sequoia, originari din muntii Sierra Nevada din Statele Unite ale Americii. Acest parc a luat fiinta in 1880 cand una dintre proprietarele castelului, Luciei-Schonburg-Waldenburg a chemat un mare peisagist din Germania care sa-i realizeze o gradina superba in stare sa rivalizeze cu gradinile marilor castele din Europa.

Descoperind minunata colectie de trandafiri, ce adaposteste peste 600 de specii si care este unica in Romania, realizez cu tristete ca avem lucruri deosebite in tara dar pe ca din pacate nu stim sa le apreciem si sa le promovam la adevarata lor valoare.

Castelul Rosu, este o constructie din gresie si caramida rosie, de la care ii vine si denumirea. Constructia sa este atestata documentar in perioada 1864 - 1866 iar stilul sau nu este unul bine definit putandu-se observa o multime de influente de la stilul venetian la cel romano-gotic si pana la al nostru stil autohton brancovenesc.

Castelul Rosu se afla in satul Lilieci, comuna Hemeius, la o distanta aproximativa de 8 km de Bacau, pe partea stanga a soselei nationale ce duce de la Bacau la Piatra Neamt.
_

www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-castelul-rosu-locul-unde-s-a-filmat-dumbrava-minunata" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

MUNTII GIUMALAU - RARAU
O drumetie in Muntii Rarau ofera calatorului ambianta plina de autentice frumuseti carpatine, in care brazii si molizii aduc farmecul nordului. Aici, in zorii zilei, drumetul are prilejul sa asculte crimpeie din simfonia naturii, in care cintecul pasarilor, acompaniat de fosnetul padurilor de conifere, reprezinta o traire.
In prag de seara, ceturile din vai si norii zdrentuiti de vint, printre care apar, din cind in cind, siluetele Pietrelor Doamnei, te transpun in lumea basmului. Eleganta cetate de piatra a Raraului, impreuna cu cupola alpina a Giumalaului aduce, pe meleagurile Bucovinei un crimpei din peisajele Alpilor, intetind chemarea tainica a muntilor. Noptile cu luna si cer instelat, rasariturile si apusurile de soare, furtunile verii si viscolele iernii aduc in Rarau, fiecare in felul lor, frumuseti tainice si meditative, toate pe fundalul unui peisaj in care se imbina nuantele alb-cenusii ale calcarelor cu verdele inchis al padurilor de conifere si cu cel deschis al pajistilor alpine, brodate multicolor cu flori de munte.



Sursa:
http://www.romaniatourism.info/rarau.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

completez cu cateva foto pe Giumalau si de le Giumalau...e de vis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Sfantul Gheorghe, Delta Dunarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

cum se coboara de pe Giumalau, undeva pe langa o stana (cred ca singura care se vede de la cruce), este cea mai frumoasa padure pe care am vazut-o vreodata....tanara, cu muschi moale, plina de ciuperci...ceva de vis, imi pare extrem de rau ca nu am fotografiat dar eram plini de adrenalina intr-un off road "fortat", pe un drum.....mult spus forestier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Parcul National Cheile Nerei Beusnita
http://www.infocheilenerei.ro/
Un Plitvice romanesc, la scara mai mica, mai salbatic, neamenajat, insa frumos de-ti taie respiratia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura civila si militara medievala.

Cum ajungeti la acest obiectiv de interes turistic?
"Accesul la Castelul Corvinilor se poate realiza pe DN7 (E15) pana in dreptul localitatii Santuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmand DJ 687 pana in orasul Hunedoara. Intrarea se face dinspre localitatea Santuhalm urmand bulevardele Traian, Republicii si Libertatii."
Harta si indicatiile locului le gasiti aici:http://www.castelulcorvinilorhd.ro/castelul-azi/cumajungeti

Despre Castelul Corvinilor se poate povesti in multe pagini, pentru ca are o istorie indelungata. Eu va las sa le cititi, asa cum sunt explicate in urmatorul link:
http://www.castelulcorvinilorhd.ro/resurseeducationale

Istoria si povestea Castelului de la Hunedoara, impresioneaza:
http://www.castelulcorvinilor.ro/2011/istoria-si-povestea/

Ceea ce vreau sa mai adaug e faptul ca acolo s-au filmat o serie de productii cinematografice de prestigiu: filme documentare, artistice sau clipuri publicitare dintre care amintesc: François Villon, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Alexandru Lapusneanu, David, Regii blestemati, tocmai pentru ca locul ofera un astfel de cadru si a devenit platou de filmare prin generozitatea suprafetelor din incinta, dar mai ales prin arhitectura sa deosebita.



Sursa:http://www.facebook.com/Romaniatourisminfo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Defileul Capusului este o arie naturala deosebita si foarte putin cunoscuta in randul turistilor. Defileul este strabatut de raul cu acelasi nume, ce curge dinspre satul Bedeciu si trece prin satul Capusul Mic, Comuna Capusu Mare, Jud. Cluj.

Odata ce veti strabate acest defileu veti fi incantati de frumusetea si varietatea peisajului, iar cu putin noroc veti observa si cateva din speciile de animale ce traiesc aici: capre, cerb, veverite, egrete, uliul, zaica, iar in apa cristalina veti vedea cu usurinta foarte multi pesti, in special Clean.

Pe parcursul traseului veti intalni si multe locuri de scaldat si mici cascade. Vara, temperatura apei depaseste 25 grade C.

Daca doriti sa strabateti pe jos (recomandat) acest minunat defileu, trebuie sa fiti pregatiti adecvat, (echipament de munte) eventual si cort , deoarece zona este plina de mici poieni foarte frumoase si aparatul de fotografiat il veti folosi la capacitate maxima si nu veti realiza ca se lasa intunericul peste defileu.

Defileul poate fi strabatut si pe drumul forestier, ce porneste din satul Capusul Mic si ajunge in satul Bedeciu. Atentie! Cand ploua mult, drumul ce trece prin Valea Capus in apropiere de Bedeciu, nu poate fi strabatut din cauza debitului marit al apei.

Zona e recomandata pentru:

- Fotografie si relaxare
- Campare
- Drumetie de 1-2 zile
Accesul se poate face din satul Capusul Mic sau satul Bedeciu.

www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/Atractii-Turistice-Defileul-Capusului-Valea-Capusului-84-p.html" target="_blank">Sursa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Stana de Vale si "Izvorul Minunilor"

In inima Muntilor Apuseni, la altitudinea de 1100 m, se afla Statiunea Stâna de Vale. Cine ajunge aici trebuie sa vada si sa guste din apele reci si limpezi ale „Izvorului Minunilor”. Legenda spune ca acest izvor s-a nascut aici, „dintr-o dragoste mare intre o fata de imparat din Tara Gheturilor si un fecior de crai din Tara Focului. Dogoarea mistuitoare a iubirii lor a unit pe vecie apa si focul in miracolul izvorului, limpede ca lacrima si rece ca gheata, murmurandu-si povestea intr-o curgere fara de sfarsit.”




Sursa:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.576453389039145.1073741842.569168003101017&type=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Muzeul ASTRA, Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului

Loc ideal pentru pastrarea spiritului românesc autentic, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este asezat într-un adevarat paradis, în rezervatia naturala "Dumbrava Sibiului". Dispunând de un lac si de peste zece kilometri de alei, muzeul prilejuieste plimbari de tot felul, de la clasicul mers pe jos, pâna la un scurt tur cu trasura, cu sania sau cu barca. Vegetatia luxurianta îi ajuta pe oameni sa respire aer curat, dar si sa ignore pentru câteva minute sau ore agitatia obisnuita a orasului.
O vizita în Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului are si aceasta caracteristica de a te face sa uiti cu usurinta de problemele zilnice, transpunându-te într-o lume diferita, cu care inveti treptat sa comunici. Este o lume creata demult, de secole, in decursul unei istorii în care românii si-au creat un spatiu al lor, care sa-i deosebeasca de altii, facându-i sa se simta unici, creativi.

Vizitatorii au la dispozitie doua restaurante, doua pensiuni, un spatiu de joaca, un centru de informare turistica, 4 parcari, peste 10 km de alei, numeroase locuri de popas, spatii destinate demonstratiilor practice si multe alte elemente menite sa le faca sederea cât mai agreabila.

Sursa: http://www.muzeulastra.ro/

Un tur virtual al muzeului, il gasiti aici:
http://muzeulastra.ro/vizitare/vizita-virtuala.html#!prettyPhoto

Mergi la inceput