Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~46

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea.nsd spune:

Monik, eu aveam 61 kg si acum am 76. Mi-e si frica sa ma cantaresc. Nici eu nu stiu cum am reusit sa iau atatea kg, fiindca nu mananc mult si nu mananc "prostii". Acu' aia e, bb sa fie sanatos ca de slabit, slabesc eu.

32+ Mihai Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Helliie daca totul e bine nu trebuie sa te cheme asa des. Daca apare ceva suni, daca ai senzatii i le spui.
Carmen 1 felicitari pt eco bun!

Voi ati vorbit, gasit pediatru?

35+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

flafi, eu, una, nu am gasit pediatru si pot spune ca ma roade rau chestia asta. Din pacate, in Ploiesti nu stiu daca o sa gasesc vreun pediatru care sa-mi convina. Adica amabil, disponibil, sa nu-mi indoape copilul cu antibiotice la primul muc (am furat expresia, nu stiu unde am citit-o), sa-mi raspunda la telefon si sa nu stau cu orele la usa lui (ceea ce a devenit o moda pe la noi prin Ploiesti: intai intra pilele, apoi "urgentele" si tot asa, nu conteaza ca ai programare la o anumita ora).
Acum nici in Bucuresti nu-mi convine, ca nu pot sa duc mereu copilul pt orice lucru pana-n Bucuresti.
E greu.... tare greu pt noi. Ne-a recomandat cineva o dr care ar corespunde cat de cat asteptarilor mele (mai putin statul pe la usi), dar am inteles ca e super full si nu stiu daca ne poate lua si pe noi. Am decis cu sotul meu sa mergem sa vb cu ea sa vedem ce si cum.

32+ Mihai Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Nici mie nu imi plac medicii care pompeaza antibiotice, sper sa nu nimeresc la asa ceva. Eu nu intentionez sa ii fac vaccin pt bolile copilariei de exemplu. Mi se ridica parul pe ceafa cand vad pt o tuse, un muc vorba ta, antibiotic. Si apoi expresii de genul "i-am dat o saptamana antibiotic si nu i-a trecut" pai ...da...

35+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Citat:
citat din mesajul lui flafi

Nici mie nu imi plac medicii care pompeaza antibiotice, sper sa nu nimeresc la asa ceva. Eu nu intentionez sa ii fac vaccin pt bolile copilariei de exemplu. Mi se ridica parul pe ceafa cand vad pt o tuse, un muc vorba ta, antibiotic. Si apoi expresii de genul "i-am dat o saptamana antibiotic si nu i-a trecut" pai ...da...

35+ cu Vlad Alexandru

sau i-am dat antibiotic si nu i-a scazut febra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kabecka spune:

Buna dimineata,

Eu nu mai pot de somn...dorm efectiv pe mine. Am cam si racit si nu pot deloc sa respir pe nas, dar sper sa-mi revin...

Carmen, sunt sigura ca vei fi o mama buna.Poti sa asculti parerile celor din jur, dar sa faci cum simti tu.E foarte important sa te ghidezi dupa instinctele tale

Hellie, pana acum si eu am mers la 4 saptamani la control. Nu stiu de acum, sa vedem ce zice.

irinuka, spor la treburi, sa terminati cat mai repede!Si bebe sa stea in burtica pana la termen.

Nu ma stiu ce am mai citit, ma duc sa-mi fac un ceai poate ma mai revigorez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Neata!

Fetelor, ieri din dorinta de a omori timpul am jucat tot felul de joculete pe facebook si imi cer scuze daca v-am spamat cu request-uri

M-am cantarit si eu acum 2 zile, mi-am facut curaj, 67kg (adica +12/+13 cam asa) banuiesc ca pana la final o sa se mai adune macar jumatate

carmen, pe mine m-a intrebat dupa ce am avut confirmarea ecografica a sarcinii "cand imi dau demisia, ca trebuie sa stau acasa" si a continuat vreo 3 luni de imi venea sa o iau razna :)) la final i-am zis ca stai, ca uite, trebuie sa fiu angajata, bani, casa de asigurari, am imbarligat pe acolo si a tacut. Acum cand i-am zis ca pe 22 ar trebui sa intru in prenatal mi-a zis sa vb cu doctorita sa fie mai rapid, ca lui nu ii convine sa conduc atat ca e periculos si sa stau acasa.

Legat de dureri de cap, am inteles ca prin trim 3 ar fi posibil sa revina durerile de cap specifice primului trimestru. Dar ar trebui eliminata si cauza tensiunii totusi. Si hidratarea.

Si la mine e razboi in burta in caz de foame! Dar inca nu mi-am dat seama daca intr-adevar sunt ei mai agitati sau pur si simplu ii simt mai bine fiindca nu am si stomacul umflat cu mancare

Intrebare, la consult la 28-29 sapt (inceput de trim III) v-a facut doar eco sau v-a si urcat pe masa? Ma duc joi si nici eu nu sunt defrisata si nu am cum sa ma fac (nici nu prea vreau sa bag lama, vreau sa imi fac programare la epilat)

Ma enerveaza astia de la munca de nu ii mai suport... Mi-a expirat contractul, nu m-au chemat sa semnez noul contract, le-am dat mail ca am nevoie de adeverinta pt medicul de familie, nu au dat nici un semn ieri toata ziua... Vreau sa stiu ca am terminat partea asta de stres mai repede. Dupa o sa ma stresez cu procesul pt indemnizatie, habar n-am ce am nevoie la dosar si cat ma vor ajuta cei de la HR (avand in vedere ca noi stam 3 contracte pe o firma, apoi ne muta pe alta firma si inapoi)

27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen333 spune:

Neata! Pai, daca nu ne convine pediatrul, il schimbam. Nu suntem legati de el. Eu tot caut prin cunostinte sa ajung la cineva chiar mai tanar/a, iar daca sunt complicatii, fac si coada la dinozauri.
La fel, din Ploiesti, Andreea, cauti pe cineva in zona si daca sunt probleme, operatii, etc mergi unde consideri.
Pe mine ma strezeaza comunitatea mai mult, nu ia copilul antibiotic pana nu merge la cresa/gradinita!
Da, Flafi, la sot e ceva legat de bagajul de maternitate care ramane acasa, eu care umblu pe drum si el care nu poate sa mi-l aduca in timp util. Plus teama ca va fi singur in acele momente- ii venise ideea sa cheme pe soacra-mea sa stea cu mine. Poate ne mai trebuie niste cursuri despre travaliu si nastere, am incercat sa-i spun ca nu ies copiii ca-n filme, imediat.
Apropo de defrisari, sotul nici sa nu auda; cu lama ma irit rau-rau, ca nu vad unde nimeresc si zgarii; traiasca masina de tuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulinio spune:

Neatza... SA-mi dau si eu cu parerea la ce s-a discutat.

Carmen333... eu cred ca tu stii ce poti si daca simti ca mai poti munci... de ce nu? Nu zice nimeni ca e usor... dar incet si intr-un ritm mai adaptat se poate. Noi sunem cam de aceeasti "varsta" cu sarcinile... eu mi-am propus sa merg pana pe 15 aprilie... si s-ar putea sa mai prelungesc cu 1-2 zile (si sa-mi iau 2 zile de concediu intre timp ca sa-mi rezolv niste treburi administrative). Eu cred ca e mai bine sa fii activa daca nu exista nici un motiv de ingrijorare. Si... faptul ca beneficiezi de cic e o motivatie destul de puternica. Ai incredere in tine... tu stii ce poti. Micsoreaza ritmul si va fi bine.
In rest... eu cred ca sunt cea mai lenesa cu mersul la controale. Am fost la 26 saptamani... intre timp am facut analizele de trimestrul al III-lea + morfo././. e bine, ma simt bine... fara contractii, fara dureri asa ca ma duc abia saptamana viitoare cand voi avea 34 de saptamani. Bine.... eu am cautat si un doctor care e ca mine... relax, da nu ma bata la cap ca n-am venit saptamanal la control. Apoi cred ca mai prind un control inainte de pasti... si probabil ca dupa pasti va fi nasterea.
Nu-mi vine a crede cat de putin mai e. Voi avea destul de putin timp pentru pregatiri propriu-zis...

Ce bine ca s-a mai incalzit... iesim si noi in parc dupa gradi.

Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 33+

Mergi la inceput

Kabecka, multa sanatate. Sa te faci bine !
Stii, daca nu-ti trece raceala, ai voie sa iei oscilococcinum. Eu prin iarna am racit destul de tare si cand am vazut ca ceaiurile n-au niciun efect, am luat oscilo si in 3 zile m-a pus pe picioare. Nici nu-mi venea sa cred.
Ai grija de tine, ca vremea de afara e inselatoare.

32+ Mihai Andrei

Mergi la inceput