Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~46
Raspunsuri - Pagina 13
crina27 spune:
Ma scuzati ca intervin, dar nu inteleg pe cei care zic: "la noi, in Romania". sa fim seriosi ca nu suntem un caz atat de rar...Acum ceva timp era o discutie despre spitalele de stat si clinicile particulare si cineva a zis:"mi se face groaza de spitalele de stat" Mi se pare ca deja se exagereaza foarte mult cu privire la tara in care am ales sa traim si sa ne nastem copii. Atat rezolvarea problemelor de ordin administrativ cat si cele de confort tin de noi toti. Ajungem mereu sa dam vina pe birocratie, dar nu ne gandim ca si cei care ne refuza unele "drepturi" sunt supusi la randul lor.
Nu ma mai intind ca as putea sa vb pana maine de acest subiect, tot ce am vrut sa spun este ca sistemul romanesc nu e atat de "negru" pe cat il facem sa para si ca probleme ca la noi se gasesc si in alte tari.
30+
Rares Bogdan
"Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."
Hellie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crina27 Ma scuzati ca intervin, dar nu inteleg pe cei care zic: "la noi, in Romania". sa fim seriosi ca nu suntem un caz atat de rar...Acum ceva timp era o discutie despre spitalele de stat si clinicile particulare si cineva a zis:"mi se face groaza de spitalele de stat" Mi se pare ca deja se exagereaza foarte mult cu privire la tara in care am ales sa traim si sa ne nastem copii. Atat rezolvarea problemelor de ordin administrativ cat si cele de confort tin de noi toti. Ajungem mereu sa dam vina pe birocratie, dar nu ne gandim ca si cei care ne refuza unele "drepturi" sunt supusi la randul lor. Nu ma mai intind ca as putea sa vb pana maine de acest subiect, tot ce am vrut sa spun este ca sistemul romanesc nu e atat de "negru" pe cat il facem sa para si ca probleme ca la noi se gasesc si in alte tari. 30+ Rares Bogdan "Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc." |
Asa este Crina...apar probleme ca la noi si in alte tari, dar una este sa apara ca exceptii, si alta e sa apara ca regula (cum din pacate inca este la noi situatia). La noi apar cu regularitate. Si eu chiar vorbesc din propria-mi experienta (din pacate)...pe propria piele am simtit umilinte, indaratnicii, rea-vointa etc.
Tu ai simtit asa ceva pe propria piele in sistemul de sanatate de la noi?
Si da tine de noi sa "rezolvam" problemele care apar in diversele sisteme (sanatate, fisc, pensii etc si etc si etc). Tu de exemplu, ce ai facut macar ca sa "incepi" sa "rezolvam" noi toti problemele de genul asta?!
Eu recunosc din start: n-am facut nimic pentru ca mi-e lehamite, mi-e frica si mi-e groaza sa ma bag in "troaca cu porci".
28+
VIOIKA76 spune:
Da fetele mananc des salata de sezon la pranz si nici cu carnea nu ma prea omor,nici inainte de sarcini nu stateam prea bine dar cred ca asa sunt facuta eu.Mi-am facut investigatii ,chiar si o colonoscopie inaite sa raman gravida cu D ,ca sa fiu sigura ca nu-i nimic periculos si rezultatul a iesit bine.Sfaturile ca sa rezolv problema au fost cele obisnuite cu fibre si lichide dar se pare ca nu functioneaza la mine.
Deny ,eh la asta cu laptele nu m-am gandit ,o sa incerc sa beau lapte gol sa vedem daca se schimba ceva ,multumesc.
Hellie sper ca nu ma pun astia de la Medlife sa ma dezbrac si in fata anestezistului la controlul ala.Bine ca m-ai pus in tema ca vreau sa intreb despre asta.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+Eduard-Mihai
Hellie spune:
citat din mesajul lui VIOIKA76 Hellie sper ca nu ma pun astia de la Medlife sa ma dezbrac si in fata anestezistului la controlul ala.Bine ca m-ai pus in tema ca vreau sa intreb despre asta. Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum34+Eduard-Mihai |
Vio, nu la control te pun sa te dezbraci. Sigur nu. Controlul se face langa camera de garda de la Gineco si eu am fost de multe ori acolo, si am vazute gravi multe intrand la control preanestezic...usa e intredeschisa mereu acolo si nu te pune sa te dezbraci. Cica te duci dezbracat atunci inainte de momentul culminant al cezarienei...eu imi si imaginez cum pasesc sfioasa si nuda spre un anestezist batran aflat la mai mult de 10 metri de mine . Dar eu am imaginatie bogata sa stii .
Tu oricum esti prima dintre noi care nasti la medlife...deci te astept sa-mi spui cum ai mers sfioasa si nuda catre anestezist
28+
mony_omv spune:
citat din mesajul lui crina27 Ma scuzati ca intervin, dar nu inteleg pe cei care zic: "la noi, in Romania". sa fim seriosi ca nu suntem un caz atat de rar...Acum ceva timp era o discutie despre spitalele de stat si clinicile particulare si cineva a zis:"mi se face groaza de spitalele de stat" Mi se pare ca deja se exagereaza foarte mult cu privire la tara in care am ales sa traim si sa ne nastem copii. Atat rezolvarea problemelor de ordin administrativ cat si cele de confort tin de noi toti. Ajungem mereu sa dam vina pe birocratie, dar nu ne gandim ca si cei care ne refuza unele "drepturi" sunt supusi la randul lor. Nu ma mai intind ca as putea sa vb pana maine de acest subiect, tot ce am vrut sa spun este ca sistemul romanesc nu e atat de "negru" pe cat il facem sa para si ca probleme ca la noi se gasesc si in alte tari. 30+ Rares Bogdan "Nu te-am tinut în brate, dar te simt. Nu ai vorbit, dar te aud. Nu te-am cunoscut, dar te iubesc." |
Sa inteleg ca ai incredere si te incumeti sa nasti la stat?
Eu am mai scris ca merg la privat ( insa doar in saptamana 36 pot semna contractul, adica saptamana viitoare) insa nu pentru conditiile de 5 *** ci pentru atentia care o voi primi atat eu cat si bb, logic gandind in spitatul asta au loc cam 2 nasteri pe zi si tot personalul impilcat e acolo, se concentreaza la tine, pe cand la stat se nasc cate 20 .In plus habar nu am sa dau spaga si ideea imi repugna.
Nu fii suparata pe cele carora le este groaza, au dreptul sa le fie, e parerea fiecareia.
34+
Edy
mcoca spune:
Da, da si fata aia zicea la fel, ca s-a dezbracat, apoi s-a intins pe masa, au legat-o etc.
Cumnata-mea a nascut la Timisoara la Odobescu. Acolo nu te tin o zi la TI, ci numai pana te trezesti.
Crina, desigur ca toate padurile au uscaturi. Eu nu consider ca am denigrat tara din care am plecat. A denigra inseamna sa spui lucruri neadevarate. Eu m-am oripilat de ce se zice, atat.
Si sa nu imi spui ca nu ai fost luata niciodata la pertu de doctori. Ei asta pentru mine e de neconceput.
Vicky, Printzesone and BB (35+)
VIOIKA76 spune:
Crina uneori suntem indreptatiti sa spunem ''mi se face groaza de spitalele de stat''. Multumesc lui Dumnezeu ca imi permit sa nasc in alta parte decat in spitalul din orasul meu ,ultima vizita facuta acolo a fost acum 2 luni cand aveam de ridicat o hartie de acolo ,imaginea m-a ingrozit :tencuiala cadea de pe pereti si in vazduh pluteau roiuri de tantari(asta in februarie) si nu numai imaginea cat si simtul olfactiv sa revoltat ,mirosea a canalizare.Pana la vizita aceea eram hotarata sa nasc acolo, unde l-am nascut si pe D ,apoi m-am sucit la 180 si am zis ca merit si eu conditii normale.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+Eduard-Mihai
Monik86 spune:
Deny, in loc de lapte ai incercat sa bei iaurt/kefir/sana sau sa mananci branzica? Au si ele calciu si din cate stiu eu sunt mai ok pt stomac. Eu cand am fost copil am avut probleme cu flora intestinala (poate diversificare gresita?) si am avut un regim bazat pe mar ras, branza proaspata de vaci, orez si afine. Dupa regimul asta cu orezul nu ma prea impac adica nu-mi face rau, dar nu-mi place gatit oricum Pilaf nici sa nu vad.
Mda, referitor la povesti de groaza din spitale de stat, am auzit si eu n mii, asta-i unul dintre motivele din care vreau sa nasc natural, ca stiu ca de obicei recuperarea e mai usoara, deci teoretic scap mai repde.
Eu am patit-o si la o clinica privata, acum 14-15 ani, copil fiind, a trebuit sa imi faca o operatie maxilo-faciala. Chiar era vorma de un chirurg renumit din oras. A intrat omul nervos in operatie si a inceput sa urle la mine ca nu-i bine cum deschid eu gura. Asta pana i-a sarita mamei mele mustarul Chiar ne-am amintit acum cateva zile de faza aia... In rest nu am fost spitalizata in viata mea, sper ca in afara de nastere sa nici nu fie cazul. Din pacate am mai avut si eu contact cu spitalele de stat, ca oricine, am mai avut si eu oameni dragui internati.
27+ cu Adelina Timeea
mony_omv spune:
Sa va spun si eu o intamplare din 2013. De la inceputul lui decembrie tatal meu a fost internat in spitalul Municipal Radauti. Am fost la el doar o data, in decembrie, aveam deja burta si drumul de 5 ore prin zapada m-a dat gata. In schimb unchiul meu care este din Radauti mergea zilnic, iar cand nu mergea el sunam la spital, sa incerc sa aflu o informatie, cum se simte pacientul, si sa vezi cum imi dadeau legatura de la camera de garda pe sectie, de pe sectie pe mama saraciei si tot asa, ma intrebau cine sunt, le-am explicat tuturor cine sunt, de unde sunt, am lasat nr. meu de mobil sa il treaca in fisa lui de observatii ca sa ma poata suna in caz ca e nevoie de ceva sau intervin schimbari in starea pacientului. Deci pana la inceputul lui ianuarie ma cunosteau toti medicii chirurgi de acolo + ca aveam pila: socrul meu a fost coleg cu directorul spitalului si acesta il vizita pe tata personal si se interesa de starea lui.
In situatia data, imaginati-va ce soc am trait cand m-a sunat mama in data de 04.01.2013 la 7 dimineata sa imi spuna ca a fost sunata de la politie ca tata a decedat si cei de la morga Radauti incearca sa ii gaseasca familia.
Pe langa socul decesului care m-a luat prin surprindere ( binenteles ca la 2 picioare amputate riscurile sunt multe si da, se poate muri din asta) a trebuit sa vizualizez ca astia l-au tratat ca pe un homeless , fara familie, au constatat decesul si l-au pasat la morga. A fost foarte dureros, si imi permit si eu sa zic pentu asta "Ca la noi la nimenea!"
Am sunat la morga, va dati seama ca nu mai avea rost sa sun la spital, sa imi dea legatura de colo-colo sa aflu cauza decesului , ora decesului si alte detalii. Mi-au zis da, este aici, cauza? Stati sa ma uit, dar o atitudine de cacat si aici. Le-am spus ca va veni unchiul meu sa il ia cu cei de la pompe funebre, asta era vineri, iar ei imi spun "poate nu sunteti pregatiti, putem sa il tinem aici i frigider pana luni daca doriti".
Bai, deci nici nu mai vreau sa imi amintesc!
Sper ca nu v-am intristat, mai ales pe cele care au mai pierdut parinti. Sa dea DD sanatate tuturor!
34+
Edy
Irinukaaa spune:
Neata la amiaza!
Sa zic si eu vreo 2 cuvinte si apoi ma duc... ca nu sunt chiar in "apele" mele nici astazi.
Legat de sfarcuri, eu va dau un sfat: lasa-ti-le in pace momentan ca am citit ca poti chiar sa-ti provoci nasterea daca "umblii" prea devreme la ele. Aveti timp dupa nastere sa va faceti griji. Bebe va stii cel mai bine cum sa formeze mamelonul (cu sau fara ajutor artificial), veti vedea! Acum fiecare face cum doreste, eu doar mi-am dat cu parerea...
Despre generalizarea cu spitalele si mie mi se pare corect sa generalizam pentru ca, din pacate, se tot repeta povestile indiferent de oras sau spital de stat.
Daca am ales sa nastem la aceste "minunate spitale" nu este pentru ca neaparat am vrut noi, ci poate pentru ca nu ne-am permis sa mergem la unul particular, sau dupa cum spui tu Crina - in alta tara. Nu e asa usor... "eu nasc de data asta in Canada ca stiu ca acolo nu se intampla mizeriile care se intampla pe la noi".
Si mai dau dreptate fetelor ce au zis ca fiecare este liber sa aibe propria parere, bazata pe experienta proprie sau a celor in jur.
Eu n-as incerca (oricat de mult mi-as dori sa schimb ceva) sa nu mai dau renumita spaga de exemplu. Ca am vazut diferenta intre o persoana careia i-am acordat aceasta "atentie" si aceeasi careia nu i-am dat nimic. Psihic nu faci fata la atatea "mutre acre", usi inchise si scarba!
O zi frumoasa va doresc!
Irina ~ mamica norocoasa de pui drag Patrick Cristian {07.12.2010} si 34+