Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~46
Raspunsuri - Pagina 11
paulinio spune:
Am o prietena care a avut recent problema asta cu mameloane neformate: 2-3 saptmani a alaptat cu adaptoare (nu stiu cum se numesc)... apoi a chemat un consilier de alaptare si din 2 sedinte au scapat de ele. Acum la o luna alapteaza fara probleme.
Cautati sfaturi cum puteti preintampina si sa le formati de acum (daca se poate forma).
Radu-Mamii Andrei (4ni si o luna mare) + 33+
Hellie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Kabecka
Carmen, aceeasi problema am avut-o si eu. Am folosit aparatoare pt sani aproape 3 luni. Asta pt ca nu aveam mamelonul format si bebe se mufa greu, dar usor usor s-au format, le-a format bebe. Acum, unul e format ok celalalt e mai inautru. Am mai scris,poate va ajuta, este pe FB un grup, Clinica de alaptare se numeste, am citit multe sfaturi utile acolo. |
Si eu stiu de Clinica respectiva si am un mare noroc ca prietena mea cea mai buna si totodata viitoarea nasa a copilasului nostru este membra acolo. Nu e consiliera (cred....inca), dar e activa in Clinica. Acum ca sa fiu sincera pana la capat, eu ma bazeze pe ea pentru alaptare mai mult decat pe orice medic/pediatru etc. Ea saraca a avut aceeasi problema ca si noi la primul ei copil: sfarcuri neformate si greu de format, si s-a chinuit la randul ei pana de disperare a chemat o tipa-consiliera...si asa a aflat ca de fapt nu tinea copilul cum trebuie, etc. N-a renuntat si bine a facut...acum la al doilea copil alapteaza din toate pozitiile...
28+
mony_omv spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elyana Ma enerveaza astia de la munca de nu ii mai suport... Mi-a expirat contractul, nu m-au chemat sa semnez noul contract, le-am dat mail ca am nevoie de adeverinta pt medicul de familie, nu au dat nici un semn ieri toata ziua... Vreau sa stiu ca am terminat partea asta de stres mai repede. Dupa o sa ma stresez cu procesul pt indemnizatie, habar n-am ce am nevoie la dosar si cat ma vor ajuta cei de la HR (avand in vedere ca noi stam 3 contracte pe o firma, apoi ne muta pe alta firma si inapoi) 27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian |
Elyana, am gazit pe prima pagina la buburuze , la link-uri utile urmatoarele:Indemnizatia pentru cresterea copilului si alocatia de stat.Dosar http://www.protectiacopilului6.ro/protectiacopilului6-ro_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm?doc=49 eu il consider de folos.
34+
Edy
cita_ralu spune:
Buna dimi mai pe la pranz
carmen333cumnata mea a folosit dopuri de urechi, ea a avut si ceva depresie dupa nastere si asta o ajuta sa doarma cat de cat si noaptea era tura fratelui meu sa aiba grija si sa hraneasca bebe. Pe ea a jutat-o.
lillyas felicitari pt vesti bune de la echo si ai grija de tine
doina_1984 dau si eu comanda de paturica de infasat multumim de pont. Am mai rugat o prietena din UK sa-mi ia la mothercare sunt 3 cu vreo 125 lei
Hellie si eu doar cu visele sotul a zis ca nu mai merge in 3 si eu imi faceam probleme pt cele 6 sapt de dupa nastere dar dc mai pun si astea 2 luni vai de mine
raluca1109 mai bine suni dr
Noi suntem bine, puturosi ca doar profitam de a doua zi de stat acasa
Ieri facuram o plimbare luuuunga si tare bine a fost acum as dormi incontinuu obosesc respirand o sa ies la o plimbarica pe afara ca tare frumos este .
Va dragelor aveti grija de voi si ciresei si ciresele.
PS. am schimbat si eu prefixul 30 de saptamani
29 + Matei Gabriel
Elyana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mony_omv Elyana, am gazit pe prima pagina la buburuze , la link-uri utile urmatoarele:Indemnizatia pentru cresterea copilului si alocatia de stat.Dosar http://www.protectiacopilului6.ro/protectiacopilului6-ro_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm?doc=49 eu il consider de folos. 34+ Edy |
Multumeeeeesc
panicaaaa, Ioane, nu suntem casatoriti ancheta sociala?? Sper sa apuc sa fac cununia inainte de ruperea apei
Asta cu adeverinta eliberata de angajator presimt ca va fi cu cantec...
27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
Monik86 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Elyana
Multumeeeeesc panicaaaa, Ioane, nu suntem casatoriti ancheta sociala?? Sper sa apuc sa fac cununia inainte de ruperea apei Asta cu adeverinta eliberata de angajator presimt ca va fi cu cantec... 27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian |
Elyana, chiar asta citeam acuma Noi la asta "lucram" acum, la "inmatriculare". Maine probabil depunem actele si cererea. Vreau sa vad si chestia asta taiata de pe check list, ca dupa aia trebuie sa-mi schimb si buletinul, sa-l am cu numele nou si vorba ta, "inainte sa se rupa apa". Eu una nu doresc mare tamtam la cununia civila, daca ar fi dua mine, sa semnez, sa-mi dea hartia si sa plec Eu vroiam sa fim casatoriti inainte de nasterea fetitei ca sa fim toti cu acelasi nume, sa nu fie ciudat nici pentru mine nici pentru cea mica. Pana azi nu stiam de chestia cu ancheta sociala! Doamne Sper ca si voi sa ajungeti sa va luati inainte sa vina bebeii, daca ai nevoie de info despre acte si proceduri, sa ma intrebi, cred ca e la fel in toata tara
27+ cu Adelina Timeea
cita_ralu spune:
Moni tare pacaleala pe care ti-a tras-o cantarul
ce mi-ss fi dorit si eu sa fie doar o pacaleala eu sincera sa fiu m-am obisnuit cu ideea ca o sa am multeeeeee kg la final, stiu ca o sa le dau jos iar acum fac haz de necaz, sotul ma ajuta tare mult, am trecut de la alintul omuletul michelin la clabucel ( reclama de la dero ) ... eu si bebe sa fim sanatosi
30 + Matei Gabriel
Elyana spune:
Monik, spor cu actele!
La mine e mai complicat, astept sa ajunga actele de la sor-sa din Mexic (cu toate ca el nu mai traieste acolo de ani de zile, trebuie sa scoata de la starea civila act ca nu e casatorit, care trebuie si apostilat ). Apoi cu actele astea trebuie sa mergem la ambasada aici, sa ii dea alt act ca e baiatul ok sa se insoare apoi trebuie sa mergem la notar sa se jure ca nu fura si nu e casatorit abia dupa ne baga in seama cei de la registrul civil le-am intrebat pe alea de 100 ori daca sigur nu vor ceva si din Canada unde el este rezident si traieste... au zis ca nu, nu si nu.
L-as pune totusi sa se intereseze daca poate scoate si de acolo o semnatura ceva oficial ca nu e insurat Ah si trebuie sa angajam si translator cred... ca stie sa poarte o conversatie minima in romana, dar poate nu e de ajuns
Pai daca adun cate zile o sa dureze la ambasada si rezultatele de la analizele medicale + 2 saptamani cat trebuie sa asteptam... mi-e ca de la starea civila ma opresc direct la spital
Prea complicat totul in Romania cand ai nevoie de o hartie...
27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian
mony_omv spune:
Elyana , nu te panica. Mai bine da un telefon la autoritatea de care apartii, poate este doar o formalitate, nu prea imi vine mie sa cred ca o sa "ancheteze" ei ceva.
Fetelor, am descoperit si eu mersul pe bicicleta: un mic dejun delicios+ modalitate de a papa taratele de psyllium: cereale cu lapte+ cantitatea dorita de tarate. Dupa cateva minute se transforma intr-o budinca super gustoasa. va recomand si voua, e mult mai placut sa inghiti sub forma asta taratele decat cu apa sau suc.
34+
Edy
VIOIKA76 spune:
Mony eu le iau cu lapte sau cu lapte batut si sunt tare gustoase ,cand le inghiteam cu apa imi venea sa le dau afara,iar suc nu am intotdeauna in casa.Cu toate astea eu de constipatie tot nu am scapat.Am renuntat si la fier ,il iau mai rar ,numai sa reusesc sa ma reglez si eu.
Elyana eu zic ca ai sa reusesti si cu actele ,pana nasti ,numai sa ajunga si sotul si in doi ve-ti rezolva mai repede orice problema.
Fetele nu va mai suparati cu kg-le ca le dam noi jos incet,incet ,eu doar va spun ca sa va simtiti mai bine, ca am depasit 85 .
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+Eduard-Mihai