MONTIGNAC (186)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

meniul meu de ieri
md. tarate de ovaz, seminte in, susan, floare
cafea cu lapte
g. finn crisp cu magiun prune (3 felii)
pr. drob cu hrean
g. cafea cu lapte
ci. salata din : insalatina, valeriana, rucolla si o cutie perle de branza ... superrr buna combinatia

sunt salatele la lidl la oferta acuma , pretul e foarte foarte bun

puisorule cum sunteti ???? ce face frumoasa mica ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caress spune:

Nu ma supar deloc, ma bucur chiar!!!mie imi place amestecul ala de legume cu mazare, fasole verde , ardei si morcov, de mor.As fi mai mult decat incantata sa stiu ca e permis.

Si eu vreau reteta de galuste!Oare taratele de psillium ar putea inlocui grisul?Inclusiv in papanasii fierti,facuti cu branza de vaci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Doamnelor, va citesc din cand in cand din umbra, avand in vedere ca am tinut un fel de Monti acum cativa ani (varianta mea personala a fost cu taierea completa a carbohidratilor rai). Asa ca ma iertati daca dau buzna pe aici, voiam insa sa va spun ca in disputa vizavi de alimentele permise sau nepermise mie mi-a fost de folos sa inteleg ce e cu indexul glicemic al alimentelor (glycemic index) si cu incarcatura glicemica (glycemic load).

Indicele glicemic arata cat de repede creste nivelul de glucoza din sange dupa ce consumam un anumit aliment, dar nu tine cont de cati de multi carbohidrati contine alimentul respectiv. Pentru asta se calculeaza incarcatura glicemica (care este egala cu cantitatea de carbohidrati din aliment * indexul glicemic al alimentului / 100). Ideale sunt alimentele cu index glicemic mic si cu incarcatura glicemica mica. Radacinoasele de care vorbeati au indice glicemic ceva mai mare, dar pentru ca au multe fibre incarcatura glicemica a lor e mica. De asta nu sunt asa de periculoase (chiar daca zaharul din ele se absoarbe relativ repede, incarcatura e mica si nu e nevoie de un spike de insulina pentru a elimina acel zahar din sange).

Din cate imi aduc eu aminte Monti in prima carte a tinut cont foarte mult de indicele glicemic, si mai putin de incarcatura glicemica a alimentelor.

Spor la slabit!

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns big_boy spune:

Salutare fetele

Eu imi continui Monti cu clasicele sucuri, salate, humus, peste. Azi am papat printre altele un soi de chiftele din soia/telina/buruieni. Au iesit nespertat de bine.

Habar n-am ce greutate mai am, oricum in tabel vad ca am "ramas" la 113. Deprimant, acum am undeva intre 108-109

ps nevasta a trecut pe Monti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Ariadna, bine ai venit!
De post poti manca foarte bine, numai ca majoritatea mancarurilor le vei gati: ciorbita de legume, supe de tot felul (de rosii cu galuste de ou si psyllium sau tarate de secara, supa crema de ciuperci, conopida, brocoli, mazare, linte...); pentru felul 2 ai: varza, tocanita de ciuperci, fasole pastai, praz, spanac cu stevie, ardei umpluti/sarmale de post cu quinoa, musaca de vinete cu soia, budinca de praz/spanac cu tofu si mult marar, humus, bame, linte; gustari: guacamole (cu avocado), salata de vinete, tofu, masline, lapte de migdale cu tarate dimineata; sa nu mai zic de salate in orice combinatii; dulce: cioco neagra cu 85% (fara abuz), dulceata naturala facuta in casa(am scris in paginile anterioare) din fructe de padure congelate (la real sunt vrac), puse intr-un vas pe foc mic pana lasa zeama, se adauga indulcitor de stevie (cel mai bun si sigur este cel la sticla
http://www.leacul.ro/produse-naturale/tincturi/tincturi-compuse/hyper-stevia-repaudiana-indulcitor-lichid-natural-50ml-hypericum-11393.html) cateva picaturi (e foarte dulce,daca pui prea mult devine amar - mai bine gusti pe parcurs ce scurgi cate 2-3 picaturi)si apoi ingrosi lichidul dulcetii cu o juma de lingurita de agar agar (gelatina naturala) sau juma de lingurita de tarate de psyllium (am incercat si e varianta super daca nu aveti gelatina).
Mai revin daca mai imi vine ceva in minte.

Azi:
dim: juma de portocala
gustare acum: 5 nuci
pranz: 2 oua fierte, telemea, masline, rosii, ardei
seara: ciorbita de zarzavat, mancare de ficatei cu mult marar

Zambeste, iubeste, iarta!


ce de variante !!! Multumesc mult! Din pacate azi am fost asa de ocupata la servici ca nu am reusit sa maninc decit citeva alune si un kiwi E adevarat ca nu am fost pregatita, ca de-abia am luat decizia sa termin cu oshawa, dar nici timp nu am avut...

Multumesc pentru frumoasa primire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui brindusik

Bun venit fetelor noi! si spor la slabit...nu o sa va nominalizez pentru ca sunteti multe cu C si va pierd sigur in lista de nominalizare la ce memorie scurta am eu

un lucru trebe sa stipulez din ce am vazut scris pe aci

caress ai inteles total gresit treaba cu radacinoasele...desi au indice glicemic mare la fiert (de cate 65-85)...radacinoasele is trecute in tabelul cu indici cu stelute...ceea ce inseamna ca desi au indicele glicemic mare(ca la naiba is ff dulci fierte) continutul de zahar pur e ff mic si nu intervine in buna functionare a pancreasului....asa ca montigirls CONSUMATI RADACINOASE!! ca va promit eu ca nu o sa va ingrasati si nici nu o sa stagnati daca mancati corect...


am mai dat acu vreo luna de zile reteta de supa de telina (radacina) cu fasole verde si cu pui..(ce pot sa spun e ca am mancat asa de multa supa din aia de acum nu mai pot manca telina fiarta)

a si...AVETI VOIE SOSURI CU FAINA...de naut sau soia...sau quinoa(daca dati bobitele de quinoa prin masina de rajnit cafea)....eu personal pun faina de naut care din punctul meu de vedere merge la retetele de mancare normala si nu prajituri...daca sunteti interesate...la prajiturici...merge faina de soia si cea de migdale



Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.





Multumesc de urari si de sfaturi. Eu sunt la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

danielag esti ma mult decat binevenita sa ne tii companie si de la sore..nu numai de la umbra

liviu la urmatoare cantarire spui ce si cum si se rezolva cu tabelasul

andani am ajuns cu bine acasa..de data asta ..nu am mai avut nici un bucluc!!(doar ca uricand scarile casei mi-am amintit ca am uitat sa platesc chiria ieri)...a si mi-am amintit rotita de la trolarasu meu s-o cam rupt in doua...dar uimire tot mai mergea...deci o calatorie plina de succes

ariadna de asta suntem aici sa ne ajutam reciproc sa invingem mama lor de kg in plus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ninha

Ceau, fetele!
Bun venit, prospaturilor! Si slabire usoara si pe unde trebuie!


Don't ever get used to the world around you.


Ce bine ma simt cu asa urare! Multumesc! E binevenita dupa ziua urita de la job

Interesant meniu... si gustos cred...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe03

Buna tuturor
tocmai am terminat masa de pranz
am avut peste macrou la cuptor cu suc de rosii, ceapa verde si usturoi e super incercati
...............
va pup sa aveti o zi buna



Bun gasit, bebe03!
Si meniul tau e apetisant, dar nu e de post
Tine cineva post pe aici ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andanii

Buna ziua montigirls


ariadna bine ai venit alaturi de noi si spor la slabit


andanii

2007...2012 de la 95 la 64 kg :):)


Multumesc! Bine te-am gasit si eu!
Din ce-am citit, tu esti una dintre invingatoare , in lupta cu kg in plus
Felicitari!

Mergi la inceput