Vine, vine iarasi BAC-ul
Raspunsuri - Pagina 2
viviana spune:
.... "Intre timp, in realitatea de toate zilele invatamintul functioneaza dupa regula sauve qui peut. Desi, in general, e interesata de invatamint doar la bac – cind urla din toti bojocii ca „a scazut promovabilitatea“ – presa mainstream mai scrie uneori si despre profesorii buni ori despre elevii excelenti care „fac cinste tarii“ pe la marile universitati straine.
Dar acestia nu sint, de fapt, reprezentativi pentru sistem. Ei o iau pe cont propriu: profesorii buni isi fac treaba mai degraba din constiinta, din convingere, pentru ca iubesc copiii sau din tot felul de alte motivatii de ordin personal si moral, nu pentru ca „sistemul“ ii stimuleaza in vreun fel.
Elevii buni pur si simplu pun osul la treaba extragind din sistem ce li se potriveste. Si elevii, si profesorii practica in paralel meditatiile private: profesorii ca sa cistige un ban in plus, dar si pentru a avea satisfactii profesionale pe care sistemul oficial nu li le asigura, iar elevii pentru ca isi dau seama (ei sau parintii lor) ca ce le „da“ scoala nu le asigura performanta la facultatile acelea mari din lume unde se duc ca sa-si croiasca un drum serios in viata, iar noi, cei ramasi acasa, ne simtim emotionati ca „reprezinta tara cu cinste“."
De aici:
http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/ce-aveti-educatia
lala spune:
Vina majora o poarta sistemul de invatamant. De ce? Pentru ca evaluarea scolilor se face in functie de numarul de elevi care au absolvit ciclul gimnazial cu medii mari si au fost repartizati la licee/colegii ‘bune’.
Directorii acestor unitati de invatamant sunt interesati in pastrarea renumelui scolilor si cuvantul de ordine este ‘dati-le tuturor note mari’.
Copiii vin astfel din clasele V-VIII cu goluri iar cadrele didactice din liceu nu au nici un interes sa le acopere caci ar pune astfel sistemul de meditatii in pericol.
ancamak spune:
Vina este a tuturor partilor : sistem de invatamant, profesori, elevi si parinti.
Lipseste cu desavarsire consilierea elevilor care termina clasa a 8-a.
Parintii impun o anumita "cariera" pentru copii lor. Chiar am vorbit cu o mamica care a recunoscut ca baiatul ei nu se descurca la matematica, dar l-a adus la liceu economic cu promisiunea ca nu va da bacul la mate..
Am elevi cu lipsuri foarte mari din clasele 5-8, pentru ca au facut cu profesori necalificati.
M-am intors din concediu de crestere a copilului cu avant ca sa-i fac pe elevi sa invete , dar am prea multe cucuie de zidul in care m-am izbit.Munca independenta lipseste . Au prea multe preocupari "perturbatoare"
izabela88 spune:
las' ca merge si asa...
asta e sloganul tuturor;parinti,sistem si,mai ales,elevi
mai demult nu se auzea de atata anxietate scolara,nu i se dadea copilului de ales,era obligatoriu sa mergi la scoala,era o mandrie sa iei premiu,ne faceam griji ca avem lucrare/examen,nu dadeau parintii bani sa-ti cumperi casti invizibile sa poti copia si multe altele...bineinteles ca aveam colegi care auzisera ca nu au voie profesorii sa-i lase repetenti(scoala fiind obligatorie 10 clase),asa ca se lasau pe tanjeala
ne-am furat singuri caciula,incultii de pe bancile scolii de acum cativa ani vor fi oamenii cu care vom da nas in nas,zi de zi,in diverse institutii,maine.