Bobocei de septembrie-octombrie 2012 (19)
Raspunsuri - Pagina 24
Mirabelac spune:
Neata.
Am zis ca mor ieri, a inceput cu dureri f mari de cap vreo 2 ore si apoi greata puternica, am reusit sa vomit dar tot rau tare imi era. Eram singura cu amandoi si efectiv nu-i mai auzeam, simteam ca lesin de durere de cap, ameteam si nu ma puteam ridica din pat... pana a venit sotul de la serv i-am tinut in pat langa mine si David mai aducea una alta... apoi au adormit. Pana seara am fost asa, voiam sa ma duc la spital... am mai vomat de cateva ori, doar ceai bausem toata ziua si incet mi-am revenit. Probabil de la bila ca am mai avut ceva probleme dar nu asa grav ca acum. O sa merg sa fac un echo ca nu e buna treaba.
Mister m-a supt toata noaptea, aseara iar a vrut mancare, urla de nu mai putea, san nu voia... i-am facut iaurt cu putina banana si a ras tot, apoi s-a calmat.
Ma duc sa mai citesc.
Mirabelac spune:
Olivia felicitari pt dintisor, mai ales pt faptul ca nu a avut mari manisfestari urate!
Eu branza calcica o fac din 200 ml lapte cu 2 pastile de calciu si o impart in doua, jumatate pe a doua zi la frigider intr-o cutie cu capac. Se poate face si cu o pastila de calciu si restul cu lamaie pana se leaga, daca nu doriti sa fie prea "calcica". Al meu are lipsa de calciu si-i pun pastile dar mai tz o sa-i fac doar cu lamaie.
Anca legat de diversificarea mai usoara/grea, unii dri spun ca e mai usor la cei alaptati ca ei cunosc gusturile din lapte si le accepta, o parte spun ca e mai greu pt cei atasati de san pt ca nu se despart usor de el... acuma depinde de copil, David a fost atasat de san si s-a divers f greu iar Mister vrea papa solida si a inceput sa refuze iar sanul, desi la inceputul divers manca mult mai mult lapte fata de cand nu era divers... om vedea pe parcurs ca e intr-o schimbare continua. Sanatate multa lui Matei, si noi am tras-o de 2 ori cu Klacid la David, puroi in gat, azi mergem la control la polipi ca e posibil sa fi recidivat si de acolo i se trage, sforaie tare tare noaptea, el a fost operat o data.
Elfica mi-a scapat postarea cu scapatul de scutec, noi pe la 1.6 ani, era vara si frumos afara, udam gardutul din spate si i-a placut, acuma la baieti e alta treaba... la olita nu voia nici el, ii luasem vreo 2 ca sa-i placa, pana la urma tot la aia simpla facea... am inceput sa-l las fara scutec in parc, a fost un accident o data si i-a fost tare rusine si nu a mai vrut sa iasa afara... in 5 zile nu s-a mai scapat afara, il tot intrebam eu daca face si-l puneam, facea. Apoi la o sapt nu a mai vrut el noaptea ca-l deranja, eu voiam sa-i mai pun, s-o luam treptat. Il trezeam pe la 2 noaptea ca stiam ca atunci cam face si cred ca am avut vreo 4 accidente per total noaptea. La gradi nu mi l-a primit decat daca face singur la wc, nici macar olita n-au vrut. Acuma depinde de gradi, eu l-am dat la stat.
Mirabelac spune:
Corina cum adica untura de pui? Voi cat galbenus le dati o data? Jumatate sau unul intreg? De cate ori pe sapt?
Oana of, tare greu e cu copiii bolnavi, mai ales daca esti si tu, e nasol tare. Eu n-am obs. mare lucru la sosete cu otet, mai degraba la cap amestecam putina apa cu otet si-i puneam comprese pt a preveni convulsiile (la febra mare aproape de 40 e f important sa le previi, se recomanda si fenobarbital sau diazepam dar mai nou este si desitin supozitor), pana la astea mai agresive o compresa la cap e buna sa nu creasca f tare temp creierului, apoi convulsii. E bun si cu apa simpla, ajuta sa scada febra. Cand e sa nu scada febra, nu scade nici cu impachetari, nici cu antitermice, cu nimic... am patit eu la David, a facut 5 zile 40, cel mai putin scadea la 38.5 la dus. A fost groaznic. Altadata scadea cu o compresa cu apa. Oricum parerile sunt impartite, eu fac tot cum cred eu si stiu ca se potriveste copilului meu fie el mit sau nu. N-o iau de buna dupa cum se potriveste la unul sau altul. De ex. la ultima amigdalita a lui David, nu putea inghiti nici apa nici saliva, i-am dat si antibiotic si nurofen, si pastile de supt, efectiv il imbracasem sa-l duc la spital ca nu mai putea lua nici medicamente... pediatra noastra e mai pe naturiste asa si mi-a zis sa-i pun cartof ras cu f putin spirt pe el, i-am pus si in 30 min deja putea inghiti mai bine, macar mi-a luat medicamentele si incet incet si-a revenit.
Mirabelac spune:
Raluca imi pare rau pt patania voastra, sanatate multa si poate e o faza trecatoare dupa boala.
Stella eu nu masor dar cred ca papa intre 100-150 ml piure dar mai molcutz, el asa prefera ca soarbe din ligtza. Supa nu o vrea inca, mai insist.
Legat de vitamine, Mister are lipsa de calciu si fier dovedite prin analize, fontanela e mare, oasele capului inca f moi, stern evazat. Acum la 7 luni fontanela e tot mare, nu sunt modificari spre bine la 5 pic de vigantol, din pacate. De asta ne-a dat, insa acum vad ca 10 pic de fier pare cam mult, dar asa a cderat dr dupa analize. O sa vad cum se comporta o luna si apoi repetam analiza din degetutz sa vedem cum s-a reparat lipsa, mai ales ca am trecut la out si carnitza. Niciodata nu am dat si nu voi da ceva preventiv. Apropo de exces, daca fontanela se inchide prea repede fortata de exces de calciu, exista riscul sa nu se dezvolte creierul in ritmul lui din cauza osificarii timpurii, de asta se ajusteaza fctie de lipsurile copilului. Noua ne daduse 5 ml de calciu zilnic, 8 sapt. Insa am mai cerut o parere si am ramas la 5-7 ml pe zi, 10 zile/luna si apoi reevaluam situatia.
Mirabelac spune:
Gabi simpatici botoseii, sa-i poarte Stefanutz sanatos!
Fug la fructe si apoi ma duc la dr cu David.
Sa aveti o zi frumoasa ca afara e nasoala vremea.
Mirabelac spune:
Revin cu o completare la vitamine, copiii nascuti prematur, cum ar fi si al meu, isi pierd depozitele de fier mai repede decat ceilalti, Mister avea lipsa si la o luna cand i-am facut analizele de icter. Insa pe atunci nu se administra ca era prea mic. Deci daca bebe e prematur, ar trebui facute analizele pe la 3-4 luni, eu asa stiu.
Atentie! Nu se administreaza calciul si fierul in acelasi timp, e de preferat sa-i dai 10 zile pe luna calciu si apoi celelalte 20 de zile fier. Fierul se absoarbe in prezenta vitaminei C si/sau acidului folic. Acuma nu stiu daca la bebei se da acid folic sau vit c, dar eu ii dau fierul odata cu masa de fructe unde este vit C din belsug sau puteti pune o pic de suc de portocale in fier, asta in cazul in care care ati dat la bebei.
Edit: nu am zis de ce nu se ia calciu cu fier, pt ca se anuleaza unul pe celalalt si unul din ele nu se va asimila.
carmen spune:
Corinuka, eu tot de la TOMMEE TIPPEE am biberoane dar greu am gasit in suceava. TU la ce biberon esti, l-ai schimbat sa treci pe cel cu gaura in foram de Y?
Lalu, mie mi-a dat pediatra sa ii dau FERUM HAUSMAN (cum s-o fi scriind) cate 8 pic/zi pana se termina sticla, inca nu am inceput sa ii dau, ezit.
Stela, nu prea masor cat mananca , sunt mai relaxata din acest punct de vedere.
norma36 spune:
Carmen - si mie mi-a dat tot 8 picaturid e Fier pe zi; eu m-am decis si nu ii voi da; o s aincerc sa ii dau de doua ori pe saptamana cate un galbenus de ou, carne de pui in restul zilelor, voi introduce ficatul, spanacul, brocoli etc si voi incerca din alimentatie sa ii dau fier suficient.
Nici nu il intep sa vad cum sta cu carenta de de fier deocamdata - voi vedea in timp ce voi face.