Parentingul pozitiv

Parentingul pozitiv | Autor: megbeng

Link direct la acest mesaj

Mi se pare atat de cuprinzator articolul de mai jos, incat nu stiu ce as mai putea adauga.

Mi-as dori sa fie citit de cat mai multi adulti care intra zilnic in contact cu copiii si au rolul de a modela viitoare caractere, fie ca e vorba de parinti, bunici, bone, educatori, invatatori sau profesori.

http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0002000100000002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ma bucur ca exista acest proiect, insa... nu prea vad directiile concrete de actiune. "mobilizarea blogosferei"??? pai cati parinti care au acces la net si citesc bloguri, isi bat copiii? or fi, dar prea putini.
cum vor actiona la miezul problemei, cum vor face aceasta constientizare in satele uitate de lume unde mii de copii sunt abuzati zilnic de parinti? vor merge acolo personal si vor tine lectii de parenting?

nu vreau sa fiu carcotasa, insa una e sa stai la birou in fata calculatorului si sa scrii studii pe aceasta tema, alta e sa mergi in teren si sa te confrunti direct cu aceste probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Sunt de acord cu tine, Ramonika.
Proiectul suna minunat, insa pentru a ajunge la miezul problemei e mult de munca.

Ei zic asa:

Ce urmarim:
1. Sa constientizam etichetele despre copii si comportamentele violente pe care le genereaza!
2. Sa dam solutii pozitive pentru educarea copiilor!
3. Sa schimbam politicile publice in interesul copiilor!

Eu sunt curioasa cum vor face aceste lucruri.



_

Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale

www.facebook.com/pages/Bella-Plaza-Design/477366188967978" target="_blank">Mobila pe comanda la preturi competitive

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Poate ar trebui luata in calcul varianta mobilizarii cadrelor didactice din scoli si gradinite. Aceste persoane au contact zi de zi cu copiii si parintii acestora.

Abia apoi implicata blogosfera .

E un proiect excelent, dar stim ca de la teorie la practica e un drum anevoios. Sper sa fie capete luminate implicate in acest proiect si sa se lucreze cu folos fara a risipi energia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca sunt cuprinse in programul lor si astfel de initiative cum am spus mai sus, bravo lor, imi retrag cuvintele.

sunt curioasa cati dintre cei de acolo (si dintre noi, de ce nu?) au actionat cand au vazut pe strada sau in alte locuri un copil abuzat (chiar si doar verbal).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

recunosc cu rusine ca acum cateva luni am fost martora unui abuz. parintii erau cu cele doua fete de vreo 7 si 9 ani la un chiosc de patiserie si fetita mai mare se agita, topaia si vorbea tare si-i spunea lui taica-su bucuroasa ca vrea nu stiu de care placinta. taica-su nervos rau de tot i-a spus de 2 ori sa nu mai topaie si sa taca din gura (?!) si daca ea nu s-a executat a plesnit-o tare peste fata/gura, de i-au dat instantaneu lacrimile fetei, avertizand-o apoi sa nu planga, ca si-o ia mai tare. asta sub privirile indiferente ale maica-sii
mi s-a chircit inima de mila ei, mai ales ca eram exact in spatele lor la rand, insa n-am facut nimic. nu stiu, probabil m-am temut de taica-su care era destul de furios, insa imi era ciuda ca asist la o scena din asta si nu pot actiona, parca eram legata de maini si de picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

Citat:

cum vor actiona la miezul problemei, cum vor face aceasta constientizare in satele uitate de lume unde mii de copii sunt abuzati zilnic de parinti? vor merge acolo personal si vor tine lectii de parenting?



pana in satele uitate e muuuult de lucru si in orasele mari. nu cred ca e cineva care sa nu fi vazut macar o data scene ca cea descrisa de tine, Ramonika: palme la fund sau peste fata in magazin, pe strada, in parc...copii luati pe sus, la care se tipa, copii umiliti, loviti, jigniti de cadre didactice. veronica bereanda lucra la o scoala cu pretentii din capitala, nu intr-un catun. si cate nu or mai fi ca ea...periodic razbat in media astfel de cazuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Acum catva timp am citit un studiu sociopedagogic despre educarea pozitiva a copiilor ce au la scoala probleme de comportament (inclusiv hartuitori si mici abuzatori).
Studiul facut pe o perioada lunga de timp.

Concluzia a fost: acesti copii nu se vor indrepta prin pedepse, jigniri, certuri, facuti de rusine in fata clasei etc ci prin:
- scoaterea in evidenta a lucrurilor pozitive din caracter
- aprecierea acestora
- aprecierea verbala si a celor din jurul lor ce construiesc lucruri frumoase
- implicarea lor in diferite proiecte
Intr-un cuvant o educatie pozitiva.
80% dintre acesti copii cu probleme de comportament s-au indreptat.

Intrebare: cati parinti (parinti ai copiilor hartuti) ar fi dispusi sa-i lase pe acesti copii sa primeasca o astfel de educatie pozitiva fara sa interfereze cu amenintari sau jigniri?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:


Top ten (nu neaparat in ordinea importantei),nu de alta, dar eu nu sunt de acord cu Topurile,caci fac mai rau decat bine.

1. Sa stie copilu' ca e copil.
2. Sa stie ca e iubit,apreciat dar nu ca e si Unicat
3. Sa stie sa se exprime
4. Asculta-l bine,si chiar foarte bine
5. Set de valori precise,sigure,dar nu foarte rigide
6. Sa stie ca e un OM,cu explicatiile de rigoare
7. Sa stie ca sunt multe pe lume,dar mai intai de toate un Dumnezeu
8. Invata-L sa se roage alaturi cu Tine
9. Lasa - l liber sa se joace,dar nu in Casa , dar daca nu e alta solutie,chiar si in casa
10. Nu-i impune nimic ,dar nici prea multa libertate nu e prea buna.
11. Nu-i vorbi de mandrie nationala,steaguri,rase si culoare
top 11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

Mie tot in ideea de educatie pozitiva mi se par utile si unele cursuri de "parenting" ..ca pe langa notiunile de bun simt pe care mai toti parintii le stiu( de genul - fara tipete/fara amenintari/fara etichetari, cu calm/incurajari ) mai afli si alte "secrete" pentru a construi o relatie frumoasa cu copiii. Si pana la urma si daca multe din lucruri sunt cunoscute, auzindu-le de mai multe ori si eventual discutand cu alti parinti intra in "rutina zilnica" mai bine.
Eu am facut un astfel de curs (desi citisem inainte ceva carti pe tema cresterii copiilor si mi se parea ca ce fac eu ca mama e destul de ok)si m-a ajutat mult sa imi inteleg mai bine baiatul.

Mi-as dori sa existe la noi niste cursuri de genul asta pentru educatori si invatatori, sa nu mai auzim in anul 2013 de batai, amenintari, injurii (vezi cazul "veronica bereanda")

Mergi la inceput