Piersicute de iulie august (32)
Raspunsuri - Pagina 15
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muraturica Porumbita, ce contin borcanelele de seara de la Hipp? |
http://www.hipp.de/beikost/produkte/gute-nacht-mahlzeiten/gute-nacht-ohne-zuckerzusatz/
http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_hipp_gute_nacht_brei_apfel_p95897.html
Porumbita spune:
citat din mesajul lui balanta_tm muraturica, porumbita, zi-mi te rog cam din ce este compus micul dejun al unui copil de 1 an, ca sa imi fac si eu o idee. merci. |
depinde dc e alaptat sau pe pl la un an
alaptat micul dejun lapte cu cereale specifice varstei date cu lingurita, la masa, in jur de 7-8, cam la 30 min dupa ce se scoala
asa fructele vor repreenta gustare pe la 10
dupa 1 an jumate poti sa fie si paine cu branza, sau cu ou sau ce alte chestii te gandesti ca s ok pt copil
Porumbita spune:
citat din mesajul lui Misha80 Neata, fetelor. Porumbita, ai dreptate...am zis multe inainte de sarcina, multe in sarcina si multe in primele luni de viata a le lui Misha si nu am respectat tot ce am zis...probabil prima regula care cade o sa fie aia cu dulciurile din comert :-). |
cata vreme nu intra in colectivitate il poti proteja f bine dc impui bunicilor/prietenilor/rudelor reguli, sa nu ii aduca dulciuri, sa nu iidea fara sa te intrebe etc.. dupa colectivitate mai greu
ilenutza spune:
Ref la dulciuri V nici la 2 ani nu stia ce e aia bomboana sau cioco
Le-am dat tarziu
Si acum cu portia
Partea proasta e ca ma saboteaza maica-mea care le da " bunatati" din comert
Si oricate crize sau vb bune as face nu intelege
Plus zahar la greu
Cateodata asa imi vine sa ma lipsesc de ajutorul ei
.......
In fine,
Lorena, Aruba, Carmina ce or mai face
Porumbita ms de birou
Azi am zi de gateala
Am uitat geamul deschis la balcon si e numai apa pe acolo
Misha80 spune:
Porumbita, la mine regula cred ca o sa pice inainte de colectivitate ptr ca am 2 nepotele de 3 si 11 ani si cand o sa mergem la ai mei ce sa fac....cand ele or sa manance ii zic lui tu nu ai voie :-( , iar lor nu pot sa le impun sa nu manance ptr ca sunt copii.
adarev spune:
Neata fetele. Bea, bine ai revenit. Noi suntem bine. Am fost ieri la control si profa a fost super multumita. Insa , este un rasfatat de nota 10. Cum incearca doar sa planga, toata lumea sare si-l ia in brate. S-a invatat sa bata si din picior si toata lumea este aliniata. Cu mancarea nu avem probleme. Mananca tot. A mai rarit laptele si cantitatile.eu , sunt in focuri cu pregatirile de nunta si de botez. Acum sunt la capitolul rochie . Sa vedem ce va iesi. Vreau o rochie avangardista. Va las.
ioana3110 spune:
Buna dimineata!
Groaznica vreme,,,
Ma gandeamla ce zicea Fleur, si eu o culc pe la 10 si doarme pana pe la 5.30 - 6 dimineata (cu o mica scanceala pe la 2 - nu inteleg de ce pentru ca nu papa)
Si la 5-6 dimineata ii dau san, care mai nou nu-i mai ajunge si adoarme greu la loc, si se trezeste la 8. La 8.30 ii dau LP si mai doarme de pe la 9 pana le la 10.30.
Legat de dulciuri cred ca e si cum obisnuiesti copilul cu gusturi. De exemplu, intre mine si sot e O MARE MARE DIFERENTA in ceea ce priveste subiectul asta. Eu nu suport lucrurile f dulci, nu suport prajiturile de cofetarie cu exceptia Cremshnitului dar doar daca e fff proaspat si bun. Sunt fan prajituri facute in casa si magiunuri fara zahar. Si nu suport fondantele...mi se face pielea de gaina numai cand ma gandesc la ele.
Sotul insa, este fan prajituri de cofetarie (ca putoarea de maica-sa nu a facut in viata ei o prajitura) adora amandinele de ex (BLEAH) nu mananca oraz cu lapte sau taietei in lapte sau gris cu lapte (ca zice ca e mancare de bebelushi) ori eu sunt innebunita dupa ele, iar daca face clatite si nu avem decat magiun de prune, isi pune zahar peste iar mie imi vine sa vomit cand il vad
Sper sa nu-i semene fii-sa
Si apropos de asta, singurul dulce pe care il agreez din comert este ciocolata cu lapte si alune sau cu fructe...nu simpla ca mi se pare prea mult dulce
Deci depinde si de cum esti invatat cred.
E drept ca pe vremea lui CEausescu, cand am copilarit eu, nu erau optiuni multe in comert....
Pusi spune:
Buna dimineata,
Am gasit un pic de ragaz sa mai intru si eu sa va citesc... Sunt in plin proiect cu un mic business asa ca absenta totala pe forum de cateva luni bune. Nu sunt la curent cu ce ati mai scris, o sa incerc sa recuperez de la capitolul 20!!!.
Noi suntm bine, Sara a implinit ieri 8 luni. La multi ani si piersicutelor care ieri au mai adaugat 1 lunita (Eric, Patrick, Denis, sper ca nu am omis pe cineva).
Mananca f. bine, este o pofticioasa la tot ce mancam noi, ar dori sa guste din tot. Avem 3 mese de alimente pe zi (dimineata fructe+cereale: mar copt, para, banana, etc..) la amiaza supica/pireu de legume cu carnita sau galbenus fiert, sau mamaliguta cu branza, sau piure cartofi, spanac cu orez, supica de gulii - ii place f.mult, guliile fiind dulci, etc...iar dupa amiaza iaurt, branzica, etc..In completare LP in continuare.
Misha, nici Sara nu a reactionat la BCG, doctora de familie mi-a facut bilet de trimitere la Pneumologie, sa repetam vaccinul dar am hotarat sa nu-l mai facem.
Sper ca toate bune la fiecare, o sa incerc sa citesc din urma si revin.
P.S: recent mi-am facut si eu cont pe FC, imi da cineva niste date de identificare pt. a va adauga in lista de prieteni? Multumesc frumos.
Mami de Sara Ioana (21.07.2012)
ali24 spune:
Buna dimi...
La mine nu au tinut teoriile cu dulciurile...in mare parte din cauza socrilor care non stop il intrebau pe rafi daca nu vrea ceva dulce.cu toate ca m am certat cu ei de nspe ori.nu eram nici EU asa drastica daca imi Cerea ii dadeam dar nu il imbiam EU.si el cerea oricum fff rar.acum insa e mare si stie.si desi nu mai Stam cu socrii I a intrat in cap ca vrea ceva dulce.si sa va mai spun ca se uitau la mine ca la un extraterestru cand ziceam sa nu ii mai dea.se gandeau ca le maltratez nepotul ca il privez de bunatati.si bineinteles ca si sotul e la fel.ii trebuie dulciuri non stop.si bineinteles ca la ei in casa m am ingrasat fiindca se faceau prajituri de cel putin 3ori pe saptamana si m au corupt si pe mine(asa cum spunea si ioana cu mmmmuuuuuuuulllllllttttt zaharrrrr.cele mai dulci praji si gemuri acolo le am gasit.
gemurile si compoturile nu le puteam manca de dulci ce erau.Poate pe Denis il pot controla mai usor.
Aaa pana si la gradi unde educatoarea ne a spus clarca nu e voie cu dulciuri cand il duceau ei ii puneau...ca na daca vrea copilul
Nu pot sa ii inteleg...aaa si ptr ca m am turat de dimineata sa vedeti cat stres aveam cu alaptatul .ca tin copilul flamand ca sa ii dau lp ca a meu nu ii tine de foame.ca EU nu vreau sa renunt la alaptat ca sunt geloasa pe biberon...aberatii.acum de pe cand eram gravida imi spuneau ca spera ca pe Denis nu il voi mai alapta atata.de parca I ar afecta pe ei cu ceva