Cum sa NU fii o mama perfecta
Este titlul unei carti, autor Libby Purves, o carte distractiva dar si instructiva despre sentimentul si trairile materne inca de cand esti gravida, apoi nasterea si confruntarea cu omuletzul nou-venit.
Pe prima pagina se gaseste un test care zice asa:
"Mamele perfecte zimbesc mereu, isi tin casa curata, fac scutecele sa zboare ca zmeiele, citesc carti despre dezvoltarea copilului, nu tipa niciodata.
Mamele adevarate au hainele patate de mincare, nu duc nimic la bun sfarsit, schioapata dupa ce au calcat pe cuburi, citesc cele mai romantice romane de dragoste, pling de oboseala.
Dumneavoastra din ce categori faceti parte?"
Eu zic ca merita citita, eu apuc zilnic sa citesc cam 2-3 pagini, inainte de culcare, si asta daca nu sunt terminata dupa programul "artistic" din ziua respectiva.
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
Raspunsuri
nadina spune:
Am citit-o si eu cand eram insarcinata si m-am amuzat copios. Lasand la o parte lucrurile specifice societatii britanice si care nu au nici o legatura cu viata noastra la romanica, e tare haioasa.
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
Dana M. spune:
Dana, unde as putea gasi si eu cartea? Poti sa-mi spui la ce editura a aparut, si cand? Am cautat pe net da' n-am gasit nimic.
Dana M. si Raluca
Katink spune:
Am dat o cautare pe google si am gasit cartea la Editura Nemira, costa 70.000lei.
"Descrierea cărtii:
Datoria unei mame e cât se poate de limpede: să fie perfectă. Mamele, după cum stim, sunt ființe sacre. Niste madone blânde, grijulii si pline de abnegatie, întotdeauna alături de noi. Au sânul duios si o răbdare fără margini. O mamă seamănă cu pelicanul legendar, îsi sfâsie pieptul ca să-si hrănească puiul. Orice mamă si-ar da viata pentru copilul ei...
Ei da, nimic mai adevărat. Eu sunt o mamă si mi-as da viata pentru copiii mei, dar nu văd nici un motiv s-o fac toată ziua-bună ziua. Sub stratul de protectie al oricăreia dintre mame zace o fiintă omenească obisnuită, plină de nervi: nu există nici o fabrică sfântă, care să scoată pe bandă rulantă madone calme si dispuse la autosa-crificiu. Pe orice fată de pe stradă - lipsită de griji, semeată si egoistă - o paste riscul de-a ajunge să poarte nimbul maternitătii. Iar tranzitia de la egoismul sănătos al adultului la statutul de înger s-ar putea dovedi dureroasă: seamănă mai degrabă cu aceea a fluturelui care încearcă să se catere înapoi în crisalidă. Tocmai această tranzitie, petrecută la anii tineretii, face obiectul cărtii de fată"
Numai bine,
Katink
iren spune:
Katink,merci de tip-u cu nemira,ca voiam si eu s-o cumpar acum,cind merg in tara."Conversatii cu D-zeu" unde o gasesc?
Iren&Bogdanelu
DARAEL spune:
quote:
Originally posted by iren
Katink,merci de tip-u cu nemira,ca voiam si eu s-o cumpar acum,cind merg in tara."Conversatii cu D-zeu" unde o gasesc?
Iren&Bogdanelu
Am vazut cartea pe la standurile de pe strada - cel putin asta este valabil in Timisoara...
DARAEL
A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile. DEMOCRIT
Katink spune:
Aici:
http://www.editura-foryou.ro/publicatii.php?pagina=1
Editura For You, sper ca despre cartea asta e vorba, nu mi-ai spus si autorul..
Lectura placuta,
Katink
danat spune:
Dana, cartea e aparuta cum a scris si Katink, la editura Nemira, iar eu am cumparat-o saptamina trecuta de la Cora - la standul de carti, cum intri spre dreapta-fatza, si a costat 66.500 lei.
Am mai cumparat intre timp si o alta carte interesanta, se numeste "Psihologia copilului mic- ghid pt mamici cu copii mici" scrisa de prof dr Mihaela Minulescu, aparuta la Editura PSYCHE, si am gasit-o la tarabe in fatza la Bucur Obor, a costat 200.000 lei. Si aceasta mi se pare deosebit de instructiva asuptra "gandirii" celor mici, cum ii poti aduce pe calea cea buna, fara sa se vrea o chestie pur teoretica, ci este cu tipuri de comportament si cum le poti aborda in functie de felul de a fi al copilului tau. Incearca sa te faca sa intelegi psihologia unui copil, dat fiind ca noi suntem atit de departe de vremurile acelea...
Sunt pomenite in carte subiecte importante, zic eu, cum ar fi: adaptarea reciproca mama-bebe, autoritatea parintilor, personalitatea copilului, increderea in el, copilul manipulator, cum sa-i vorbesti ca sa te asculte, cum i se formeaza memoria, plinsul, copiii dificili, nevoia de bunici, etc, foarte interesante, de citit pe indelete. Si este buna in mai multe etape de dezvoltare ale copilului. Eu zic ca merita sa o rasfoiti si daca vi se pare interesanta sa o si cumparati. Nu strica la casa omului!
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
iileana spune:
E minunata carticica. Aproape ca o stiu pe de rost. Gravida fiind, am studiat-o din scoarta in scoarta, printre alte carti "serioase" iar dupa nastere am revenit adesea la ea, cind aveam chef de un zimbet si de un sfat mai "ne-ortodox".
O alta carte, aparuta mai demult, care m-a facut sa privesc putin altfel multe din situatiile aparute in timpul cresterii bebe-ului a fost "Cind vine copilul" de F. Dolto.
Danat, am sa caut si eu cea de-a doua carte despre care ne-ai zis.
Dana M. spune:
Merci fetelor! Am dat din intamplare peste ea intr-o librarie din Dr. Taberei unde intrasem sa ma-ncalzesc pana se facea ora intalnirii, intr-adevar, am luat-o cu 70.000, Nemira. Am vazut ca a aparut prin '96, deci nu e exclus sa o fi bagat prin unele librarii si mai ieftin, asa, poate la ultimele exemplare, mai veche, cine stie.....
Oricum, ma sparg de ras citind-o, si regret enorm ca n-am avut-o cand avea Raluca 1 luna-doua, m-as fi linistit mai repede asupra parcursului vietii mele :) !
V-o recomand din toata inima, este traznet !
Dana M. si Raluca