Ce parere aveti de numele Luca?
Raspunsuri - Pagina 2
VIOIKA76 spune:
Mie imi place mult dar la noi nu suna prea bine combinat cu numele de familie (Matei) asa ca ne-am reorientat.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum32+Eduard-Mihai
annnna35 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita personal nu imi place... poate si pt ca e asa la moda de cativa ani in parc abunda de matei/luca/denis/albert |
Eu ma simt "invadata" de David, Rares si Stefan, nume frumoase, de altfel
ellej spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui annnna35
Eu ma simt "invadata" de David, Rares si Stefan, nume frumoase, de altfel mami de iubita, Miruna (02.06.2010) |
Sa nu uitam de Andrei si Alexandru (nume foarte frumoase, cum zici) - cel putin in clasa lui fiu-meau sunt 3 Alex (din 10 sau 11 baieti in total).
La fetite as mentiona Alexia si Bianca ca fiind foarte la moda (cel putin prin parcurile unde ne invartim noi).
annnna35 spune:
citat din mesajul lui ellej Sa nu uitam de Andrei si Alexandru (nume foarte frumoase, cum zici) - cel putin in clasa lui fiu-meau sunt 3 Alex (din 10 sau 11 baieti in total). La fetite as mentiona Alexia si Bianca ca fiind foarte la moda (cel putin prin parcurile unde ne invartim noi). |
Eu am in clasa (sunt prof) 3 Alexandru si 2 Andrei, din 15 baieti. Alti 4 din restul de 10 poarta nume care se termina in "o", de ex Antonio. Cred ca si astea sunt la moda acum.
Cand am nascut, acum 3 ani, am stat in salon cu o fata care a nascut un baietel si l-a numit Alexandru.
La subiect, mie imi place numele Luca, desi este si el destul de frecvent, suna bine si mai e si numele unuia dintre evanghelisti.
P.S. Iar ca fete am 3 "Ana-Maria-Alexandra" :)
Letitia1 spune:
Nu-mi place Luca, nu-mi place Matei (pentru mine asta e nume de familie) dar imi place David, chiar daca si asta e nume biblic. Nu-mi place nici Horia, ca stiu ca si asta e la moda, ca si Tudor de altfel.
Oliwia spune:
Noi avem 4 de Luca in doua blocuri vecine. Iar pe unul dintre ei il cheama si Matei . E un nume ok, dar mult prea intalnit in perioada asta.
ellej spune:
E adevarat ca Luca e un nume la moda acum, spre deosebire de copilaria noastra. Noi avem un baietel in bloc Lucas (iarasi o varianta la moda), dar mie mi se pare nepotrivit cand ai un nume de familie neaos ca al nostru.
Am impresia ca numele de apostoli sunt mai frecvente acum: Luca, Matei, Andrei, Petru, Ioan.
Oliwia spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Nu-mi place Luca, nu-mi place Matei (pentru mine asta e nume de familie) dar imi place David |
Si mie imi place David. Are rezonanta si e un nume serios, potrivit la orice varsta. Unii parinti uita ca micutii cresc (stiu un Ghiocel de 50 de ani, o namila de om )
Lucas e o alternativa buna la Luca (se evita si cacofoniile, care, intr-adevar, pot fi suparatoare). Numai sa mearga cu numele de familie... la baiatul meu de exemplu nu ar fi mers.