PAPA NOU.....
Raspunsuri - Pagina 8
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui portocalia
pai e suficient ca-i influenteaza pe credinciosi, avand in vedere ca o treime din populatie e crestina. 2.1 miliarde, ca sa fim precisi. ti se pare putin? |
2,1 miliarde de catolici sau crestini?
Pai si chiar si asa, e o influenta tare proasta, nu stiu de ce se bucura lumea atata.
E tocmai influenta de care am zis: ei biserica ca institutie fac bani, pe spinarea unora care cred absolut orice li se spune. Drame o gramada, gen: homosexuali care se sinucid ca nu sunt acceptati de familiile lor catolice, noi imbolnaviri de Sida, s.a.m.d.
De 2000 aia de ani, desi eu cred ca sunt mai putini de la Marea Schisma, vreo 1000, biserica catolica nu a fost ocupata decat cu Cruciade, Inchizitie, iar mai nou cu scandalurile de pedofilie.
Da-mi tu un exemplu maret de ceea ce a facut aceasta biserica pentru aia 2,1 miliarde de catolici pe care zici ca ii pastoreste.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Da sakia,am vazut cine se agita la subiect! Dana |
Bine adacos, noapte buna!
principe spune:
citat din mesajul lui andacos Saskia,hai ca esti nedrepata!Portocalia a si spus ca nu e de nicio culoare religioasa. Intzelegem daca adresai mesajul celor ce incearca sa arate doar puritatea bisericii catolice,fatza d ebisercica ortodoxa(la subiect vorbesc),dar cu portocalia ,n-ai nimerit-o! Dana |
eu chiar n am vazut nici un mesaj care sa arate puritatea bisericii catolice...care s??
mari9 spune:
citat din mesajul lui ladyJ Eu cred ca daca preotii ar avea voie sa se casatoreasca si implicit sa aiba relatii sexuale firesti, ar scadea scandalurile sexuale din sanul bisericii. Nici nu stiu care e explicatia pentru interdictia asta. Stie cineva? -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
E cam nasol, ca dupa o noapte de amor infocat,sa te duci a doua zi de dimineata sa te impartasesti si sa mai impartasesti si pe altii.
De aceea ,cred eu,ca numai si numai cei care au chemare adevarata pot face asta.
Astea sunt parerile mele.Parerile oficiale nule cunosc.
portocalia spune:
saskia, eu nu contest ca biserica este o afacere. e o afacere prospera de 2000 de ani, sunt perfect de acord cu tine. tot ce spun e ca are al naibii de multa putere. papa are o putere enorma si poate declansa schimbari pe care nimeni altcineva nu poate. si tot ce doream sa spun la subiect (dar m-am lasat prinsa in contre - nu zic ca nu cu placere :) ) e ca momentul asta e un moment plin de speranta. cel putin pentru mine, care nu-s nici catolica, nici credincioasa.
sunt 2.1 miliarde de crestini, dar papa are influenta cam peste toti crestinii. bisericile mici se cam aliniaza la directia stabilita de el, si chiar daca n-o fac ei, credinciosii au si ei urechi de auzit si ochi de vazut. gandeste-te ca mesajul lui ajunge direct la o treime din populatia planetei. pai nene, audienta asta n-o mai are nimeni. ne-ar trebui un papa charismatic si puternic si bine intentionat, desigur. papa francesco pare charismatic. sa-l vedem la restul.
principe spune:
citat din mesajul lui portocalia saskia, eu nu contest ca biserica este o afacere. e o afacere prospera de 2000 de ani, sunt perfect de acord cu tine. tot ce spun e ca are al naibii de multa putere. papa are o putere enorma si poate declansa schimbari pe care nimeni altcineva nu poate. si tot ce doream sa spun la subiect (dar m-am lasat prinsa in contre - nu zic ca nu cu placere :) ) e ca momentul asta e un moment plin de speranta. cel putin pentru mine, care nu-s nici catolica, nici credincioasa. sunt 2.1 miliarde de crestini, dar papa are influenta cam peste toti crestinii. bisericile mici se cam aliniaza la directia stabilita de el, si chiar daca n-o fac ei, credinciosii au si ei urechi de auzit si ochi de vazut. |
si eu sper sa influenteze politic in aceasta parte de lume, unde curentul comunist a luat amploare...sper sa l inaduse.
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mari9
E cam nasol, ca dupa o noapte de amor infocat,sa te duci a doua zi de dimineata sa te impartasesti si sa mai impartasesti si pe altii. De aceea ,cred eu,ca numai si numai cei care au chemare adevarata pot face asta. Astea sunt parerile mele.Parerile oficiale nule cunosc. |
Dar de ce e nasol? E murdar sexul? Sau, mai bine zis, e murdar sexul in cadrul casatoriei?
Astea sunt nascociri omenesti,defapt nici nu ma mira ca e interzisa casatoria daca sexul este considerat murdar de-a dreptul.
mariuta spune:
citat din mesajul lui portocalia saskia, eu nu contest ca biserica este o afacere. e o afacere prospera de 2000 de ani, sunt perfect de acord cu tine. tot ce spun e ca are al naibii de multa putere. papa are o putere enorma si poate declansa schimbari pe care nimeni altcineva nu poate. si tot ce doream sa spun la subiect (dar m-am lasat prinsa in contre - nu zic ca nu cu placere :) ) e ca momentul asta e un moment plin de speranta. cel putin pentru mine, care nu-s nici catolica, nici credincioasa. sunt 2.1 miliarde de crestini, dar papa are influenta cam peste toti crestinii. bisericile mici se cam aliniaza la directia stabilita de el, si chiar daca n-o fac ei, credinciosii au si ei urechi de auzit si ochi de vazut. gandeste-te ca mesajul lui ajunge direct la o treime din populatia planetei. pai nene, audienta asta n-o mai are nimeni. ne-ar trebui un papa charismatic si puternic si bine intentionat, desigur. papa francesco pare charismatic. sa-l vedem la restul. |
pentru credinciosii catolici care citesc acest subiect, papa e in primul rand conducatorul spiritual si capul Bisericii Catolice. Este o lipsa de delicatete sa le umbriti bucuria sau emotia momentului cu tot felul de comentarii care nu au nici un pic de intelegere sau competenta referitor la aspectul spiritual si care se refera probabil strict la aspectul politic al statului Vatican sau la scandalurile din interiorul lui.
portocalia spune:
mariuta, dar nu mai bine deschizi tu un subiect despre spiritualitatea catolica la sufletul credintei? asta e la generale si ma scuzi, dar papa e un personaj care poate fi discutat si de necredinciosi, mai ales ca-i vorba pana la urma despre politica si putere. (sau na, asa o vedem noi, necredinciosii).