FIV cu ovocite donate Cap. 42

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ivisor spune:

cum am procedat la dublu test?
intre 12-13 sapt dimineata am facut ecografia in care s-a specificat translucenta nucala si prezenta sau absenta osului nazal cat si varsta sarcinii in sapt si zile. dupa aceea am recoltat si sg. De obicei laboratoarele au un program in care introduc datele colectate de la pacienta si eco, plus rez de la sg, iar acest program calculeaza niste riscuri, (statistica pura, nimic concret). La clinica unde am facut eu DT exista si laboratorul, asa ca medicul meu le-a indicat celor de la lab. sa faca aceste calcule odata cu varsta mea, si respectiv cu varsta donatoarei. La rezulatatul cu varsta mea riscul de varsta evident a iesit fff mare, fiind ovo donate- nesemnificativ deci l-am exclus, riscul de S Down destul de ridicat (tot datorita varste) comparat cu riscul calculat la varsta donatorei(care a iesit super bun-deh... 24 ani ea) si cred ca mai era si risc de Trisomie care a fost bun in ambele cazuri.
La cateva zile dupa recoltare cand am primit aceste 2 rezultate, medicul meu a taiat cu o bara rez meu si mi-a zis ca totul e bine la cel de varsta reala a ovocitului. Oricum in urma ecografiei cand am vazut TN si osul nazal deja ma hotarasem sa nu fac amniocenteza- era un risc prea mare pe care nu vroiam sa il asum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivisor spune:

despre concedii medicale

medicul de familie poate elibera CM cumulate 45 zile pe ultimul an, in transe de max 14 zile pt un cod diagnostic, dupa cele 14 zile pt acelasi diagnostic CM se prelungeste de un specialist din ambulatoriu, max 30 zile. apoi alte boli de 5-14 zile de la med de familie....astfel incat pe ultimul an sa te incadrezi in 90 zile CM (45 max de la medicul de fam restul de la specialisti) pentru zilele astea 90 trebuie bunavointa si intelegere atat de la med de familie cat si de la specialisti. Ortopedia (luxatii,entorse) poate acorda certificate mai lungi ca nr de zile, asta sa nu tot plimbi hartii.

concediul de risc maternal se poate acorda pt max 120 zile consecutive sau fractiont in transe. cum? cu o recomandare de la ginecolog in care sa scrie tot ca diagnostic si recomandari. cu asta se merge la medicina muncii de la locul de munca unde med de medicina muncii cu care are contract angajatorul aproba sau nu concediul de risc, certificatul medical il elibereaza med de familie la rec. med de medicina muncii si trebuie vizat si la med muncii.

concediul de maternitate de 126 zile se poate imparti in 84 prenatal si 42 zile postnatal, se poate lua odata ce ai implinit 28 sapt de sarcina si se elibereaza pe cate o luna de med de fam sau de ginecolog(acesta poate elibera CM chiar daca nu are contract cu casa de asigurari de sanatate pt consultatii, cu conditia sa fi semnat o simpla conventie pt eliberarea certificatelor medicale- unii ginecologi din privat au asa ceva, trebuie intrebat)

Daca aduni 90 cu 120 si 84 depaseste necesarul pt perioada sarcinii... deci poti sa stai teoretic toata sarcina in CM



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivisor spune:

si daca tot m-am intins azi cu scrisul, sa continuam

mamicutelor care isi tin deja comorile in brate multi pupici si sa va faceti mari! va citesc cu mare drag cand aveti putin timp sa ne scrieti despre minunile voastre pupici irilac cocolino....sper ca si smaick e deja in gasca asta.

burticilor mari si mici, cu gemenasi sau nu multi multi pupici, urari de bine, sa va creasca burticutele si sa stea lipiti puiutii pana la termen, sa nu va dea emotii decat pozitive Wish amalia danah noi2 stefana tusferi (noi mai avem putin, putin)

aspirantelor - burticute in devenire ganduri bune in special pentru voi mult succes, sa treceti repede la burtici si sa lasati alte aspirante noi sa ve ia locul!
Miracol sa stii ca mi-esti tare draga si te urmaresc cu mare atentie si abia astept sa ti se implineasca marea dorinta sa te vad cat mai curand cu carucioare colorate la semnatura!!!

Sandy
te pup aici desi te citesc dincolo, iti doresc sa treaca repede norisorii astia care te intristeaza si sa vina primavara cu soare pe strada ta cat mai repede!

multe salutari si celor care nu prea scriu sau doar citesc!








Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivisor spune:

Eu ma pregatesc sa eliberez aici un loc la burtici (deci cine se inscrie prima sa il ocupe?)
Buburuza mea a implinit deja 36 de saptamani, are 2800 grame, isi trece toate testele si ecografiile cu mare succes, e miscacioasa, atat cat trebuie, face valuri, valuri pielea mea de pe burtica - intinsa la maxim. acum stam mai mult pe acasa si numaram zilele pana la sfarsitul lunii cand vom avea MAREA intalnire!
Privind in urma mi se pare ca tot timpul asta s-a scurs extrem de repede....
Deci la sarsitul lunii in ultimele 3 zile alegem o data pt cezariana, parca nu-mi vine sa cred ca va scriu despre mine...
va imbratisez pe toate PRIETENELE mele dragi (gata ca devin tare sentimentala si mai nou plang din orice)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wish42 spune:

ivisor
iti multumim din suflet draga mea pentru informatiile puse la dispozitie,ne sunt de un real folos.
Doamne,ce repede a trecut timpul,36 saptamani are bebelina ta!!
Sunt sigura ca marea intalnire care se va intampla la sfarsitul lunii va fi emotionanta,noi suntem cu sufletul si pumnii stransi alaturi de tine si te asteptam cu cele mai bune si proaspete vesti.
Doamne Ajuta draga mea !!!! Este emotionant.

8+
ITI MULTUMESC DOAMNE !


MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns O_luptatoare spune:

Cat de placut este cand citesti despre reusitele altora. Stiu ca o sa vina si ziua in care voi fi privita si eu la fel. Cam in 2 saptamani trimit toate analizele la Reprofit. Dupa lungi analize si dezbateri cu al meu, ne-am hotarat si e batut in cuie. Cu siguranta voi sta pe ghimpi dupa Paste. Pana atunci incerc sa fac lucruri frumoase si sa ma bucur de viata. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sandy2707 spune:

Fetele va pe toate cu drag

Ivisor insemana ca te asteptam cat de curand cu vesti despre marea intalnire
Doamne ajuta sa fie totul peste asteptari

O luptatoare Doamne ajuta sa ajungi curand in locul lui Ivisor si tu si alte luptatoare ca Miracol si Daniela si Speranta si alte fete care doar mai citesc sau intra fff rar...

Sa aveti o saptamana minunata

Eu tin post...si cred ca asa DD m-a ajutata sa ies din butoi...



Eu o astept cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta2 spune:

Sandy,

sunt cu ochii pe voi!
Daca ma credeti, de abia acum am reusit sa intru sa vad ce ati mai scris.
Am anuntat si eu la Brno ca azi a venit CM si cand va fi urmatorul si am convenit sa le trimit analizele de sange in aprilie.
Parca n-a mentionat nimic de spermograma. Voi ziceti ca o fac acolo in ziua punctiei?!
Sa vedem, ne mai gandim, in aprilie facem calupul de analize.
Fetelor, deocamdata nu am ce sa va zic mai mult. Cand oi intra in focuri, sa vedeti atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela74 spune:

Speranta mie mi-a cerut spermograma ``daca o am``,deci cu siguranta o sa o faca in ziua punctiei.
Ivisor eu m-as inscrie,dar o las pe Miracol,ea e prima si apoi eu,poat se mai elibereaza vre-un loc pana atunci,Tusferi,Smaik????



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enique spune:

Buna seara,

Desi n-am mai scris de ceva vreme, am continuat sa citesc ce ati postat si vreau sa le felicit pe viitoarele mamici.

Cand am scris ultima data nu stiam ce clinica sa aleg. In final am ales Reprofit Brno. Am luat legatura cu ei si intre timp am primit un plan de tratament care include si Estrofem. De cateva zile il caut si se pare ca in tara e de negasit. Timpul este destul de scurt pentru ca de joia viitoare trebuie sa incep sa-l iau. As vrea sa va rog sa-mi spuneti, daca stiti, de unde as putea sa-l procur.

Va multumesc!

Mergi la inceput