FIV cu ovocite donate Cap. 42
Raspunsuri - Pagina 19
amaliaro spune:
Fetelor daca pana acum stateam 85%-90% de azi sunt 100% consemnata la pat am coborat pana jos la farmacie si m au luat contractiile si dureri am luat no spa si l am sunat pe medic de azi 100% pat doar la toaleta
amalia tsakoniati
24+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .
speranta2 spune:
Sandy, te inteleg perfect. Si eu am facut mutatiile de capul meu pentru ca doctorii ziceau ca nu trebuie facute daca n-am avut avorturi. Ei na!
Si eu ajunsesem la un moment dat cand nu stiam ce sa mai fac, incotro sa o iau. Lumea ma intreba ce facem, ce mai avem de gand si eu le ziceam ca iau o pauza. Chiar nu vroiam sa ma mai gandesc.
Pana la urma am zis hai sa incercam si cu donate. Eu am AMH foarte mic si am raspuns foarte slab la stimulari.
Intr-adevar daca la primul FIV faceam tot ce trebuia facut poate reuseam. Dar acum e tardiv si trebuie sa nu ne mai gandim la ce a fost, ci ce avem de facut de acum incolo.
Wish, am vorbit si eu cu o fosta luptatoare, care acum are tripleti de aproape 2 ani. Ea a avut hematom in sarcina, la inceput, si i s-a scos Clexane de tot, a luat o perioada doar Aspenter. La momentul cand n-a mai sangerat si ecografic nu s-a mai vazut(nu am inteles exact daca tu mai sangerezi), a reintrodus Clexane.
Sandy2707 spune:
Amalia te pupam si ai mare grija de voi, stai cumintica, nu fa nimic, nimic! Ca trebuie sa mai tii puiutele acolo ceva timp ca sa fie totul bine. Doamne ajuta
Speranta eu ma uit in spate doar incercand sa conving fetele noi sa isi faca toate analizele si testele inainte sa nu constate dupa unu sau doua esecuri ca puteau sa fie cu reusita din prima daca stiau de ele..altfel privesc inainte la ce va veni
Eu o astept cu drag
amaliaro spune:
PT fetele interesate a postat o fata la odisea mea
Mamele sunt avantajate la locul de munca. Afla ce drepturi ai daca esti insarcinata sau daca ai nascut si te-ai intors la serviciu
Viitoarele mame au numeroase privilegii la serviciu pe timpul sarcinii. Dupa aceasta perioada, mamele care se intorc la munca sunt resurse valoroase intr-o companie, deoarece sunt loiale si interesate de cresterea performantei profesionale. in plus, sunt rezistente la stres, au abilitati multi-tasking si o buna organizare. Consutantii Accace, unul dintre liderii din Europa Centrala si de Est in zona serviciilor de outsourcing si consultanta, spun ca angajatorii trebuie sa le respecte drepturile speciale, caci legislatia in vigoare este favorabila acestei categorii de personal.
Din punct de vedere legal, protectia maternitatii inseamna protectia sanatatii si a securitatii salariatelor gravide sau mame la locul de munca, asa cum o defineste ordonanta 96/2003. Pentru a beneficia de aceasta protectie, angajata are obligatia de a anunta angajatorul asupra starii sale de graviditate, printr-o declaratie scrisa de mana si sa dovedeasca acest lucru prin adeverinta eliberata de medicul specialist.
La randul lui, angajatorul trebuie sa semneze de luare la cunostinta, prin inregistrarea declaratiei. De asemenea, acesta nu are voie sa comunice faptul celorlalti angajati fara acordul scris al angajatei.
„in cazul in care angajata insarcinata nu indeplineste aceasta obligatie, angajatorul nu ii poate respecta drepturile speciale pe aceasta perioada”, explica Ana-Maria Vicol, Payroll Accountant in cadrul Accace.
Program redus si dispensa pentru analize
La solicitarea salariatei insarcinate, precum si dupa evaluarea locului de munca de catre medicul de medicina muncii, se poate acorda un program de lucru redus cu o patrime din durata normala, si cu mentinerea drepturilor salariale.
De asemenea, salariata are dreptul la o dispensa lunara de maximum 16 ore libere platite pentru a efectua controale medicale de rutina. Angajata este obligata sa aduca adeverinta de la medicul specialist, pentru a dovedi efectuarea controlului.
In timpul sarcinii, salariata nu poate sa primeasca program de noapte, ore suplimentare, nu poate fi detasata si nici trimisa in deplasare. Angajatorul este obligat sa ofere un loc de munca mai bun, cu pastrarea aceluiasi nivel salarial, in cazul in care activitatea se desfasoara in conditii necorespunzatoare ce pot afecta sarcina salariatei.
De asemenea, angajatorului ii este interzis sa concedieze o salariata insarcinata, lauza sau care se afla in concediu pentru ingrijirea si cresterea copilului sau in perioada acordarii stimulentului de insertie.
Pauze pentru alaptat
in cazul mamelor care se reintorc la serviciu si inca alapteaza, angajatorul este obligat sa ofere pauze de alaptat, maximum doua ore din timpul total de lucru sau sa-i amenajeze un loc special de alaptat la serviciu. „Cum in practica aceste variante nu se aplica, in general mamele solicita reducerea timpului de lucru corespunzator pentru alaptarea copilului. Acest program redus nu va afecta drepturile salariale”, explica Ana-Maria Vicol.
Concediul de risc maternal
Legislatia medicala are un sector dedicat exclusiv drepturilor femeilor insarcinate la locul de munca, exemplu fiind legea nr. 25/2004, privind protectia maternitatii la locul de munca.
Printre drepturile prevazute de aceasta lege se numara concediul de risc maternal si conditiile in care acesta poate fi acordat. De asemenea, ordonanta 158/2005 prevede acordarea concediilor medicale pe perioada sarcinii, respectiv concediul prenatal si cel postnatal, cu precizarea ca cele 126 de zile se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului post natal sa fie de 42 de zile.
Indemnizatia pentru concediul de risc maternal reprezinta 75% din media veniturilor aferente ultimelor 6 luni, iar cea pentru sarcina si lauzie reprezinta 85% din aceeasi medie de calcul.
„Un aspect benefic in plata acestei indemnizatii este faptul ca salariatei nu i se retine decat contributia de asigurari sociale calculata la minimul prevazut de lege, ceea ce avantajeaza venitul net platit angajatei”, spune consultantul Accace.
Calculul si plata aferente acestor indemnizatii se fac lunar de catre angajator la data lichidarii drepturilor salariale pentru luna in care se acorda concediul medical.
amalia tsakoniati
24+ Maria-Anastasia Irini-Ioanna
DOAMNE ITI MULTUMESC!
FactotII in stare heterozigota Pai1 4g/4g homozigot glicoproteina IA C807T in stare heterozigota .
Wish42 spune:
Va multumesc tutror pentru sustinerea acordata !!!
Am vorbit cu medicul meu hematolog si mi-a recomandat scaderea dozei la 0.4.
Am reusit sa vorbesc cu dna Viorica de la Fundeni.Mi-a raspuns ca incearca dimineata sa vorbeasca cu dna dr Uscatescu si maine o sa am un raspuns.
In seara asta voi merge pe doza de 0.4.
speranta daca nu iti este foarte greu intreab-o te rog pe prietena ta ce doza de clexane avea,cand a inceput si cand a oprit pt hematom.
Si dr-ul meu ginecolog mi-a spus sa reduc la 0.2 sau sa opresc clexanele.
Eu nu mai am sangerari acum exterioare,presupun ca hematomul asta este o sangerare dar interioara.
amaliaro o sa te regasesti in rugaciunile mele.
Te rog sa stai la pat,scopul e nobil,Doamne Ajuta!!
Acum va pup pe toate,dau fuguta in pat,mi-am propus sa nu ma ridic nici macar sa merg sa mananc,decat la baie.Poate o data pe zi sau la 2 zile 1 ora la calculator (nu am laptop) sa va citesc.
8+
ITI MULTUMESC DOAMNE !
MTHFR ambele gene pozitive heterozigote,ATPO pozitivi
miracol11 spune:
Buna fetelor..
amaliaro, stai la bat ca daca nu vin si iti dau !!printesa aia de jos e mai smechera si face pe grozava si o sperie pe mami!stai cuminte in pat, si ai sa vezi ca trece si episodul asta!pana vin eu garantat totul va fi ok...dupa ce vin eu...tot ce e posibil sa devina fetele mai agitate ca nu o sa le las in pace DELOC!!
wish, imi pare rau ca te confrunti cu asemenea problema...cred ca e f stresant...liniste-te si asculta sfatul fetelor...sigur tre sa reduci clexanele...ai grija de minunile tale din burtica!te pup
o_luptatoare, felicitari pt data!!pana in august trece asa de repede timpu...si ai de lucru...tre sa faci neaparat analizele si histero inainte cu o luna....eu am facut histero in 13 februarie si am transferul in 20 aprilie...deci la mine sunt 2 luni...asa a fost si la matusica amalia si a fost totul ok!...invata din greselile nastre si incearca sa faci totul!crede-ma iti spun din experienta, am 27 de ani si un medic inteligent mi-a zis sa u fac asemenea analize ca eu sunt tanara nu am cum sa am asemena bazaconii...si uite ce semnatura frumoasa am!!fapt pt care am avut un esec groaznic s-a prins sarcina si s-a oprit din evolutie pe urma un chiuretaj...f dureros...si uite ma pregatesc pt al doilea fiv de data asta pregatita 100% si convinsa ca totul va fi ok!!
teli, felicitari mamicuto!!!sa creasca minunile tale mari, sanatosi si sa fiti fericiti!!
amaliaro, vroiam sa iti spun sa ma treci si pe mine pe prima pagina, dar vad ca mi-ai citit deja gandul...multumesc
fetele va pupicesc fara exceptie pe toate!!!
speranta2 spune:
Wish,
prietena mea a avut 0.4 pe toata sarcina. A intrerupt pentru cateva sapatamani pana s-a eliminat hematomul si n-a mai avut sangerari.
enique spune:
Mirivili eu iau utrogestan in doua transe, prima inainte de CM si a doua, incepand din ziua punctiei donatoarei, dar nu stiu pana cand pentru ca nu am inca acea schema. Doar estrofem iau in prima sau a doua zi a CM.
Fetelor, sa aveti o seara buna!