Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (9)
Raspunsuri - Pagina 19
pastilutza spune:
Buna seara ,
Am ajuns si eu acasa dupa o limonada cu cea mai buna prietena, cu care nu m-am mai vazut de anul trecut, din n motive :(.
Virgo, acum cum se mai simte Mathias? Apropo de metoda -covrig-pentru a simti bebelusul-precis am sa incerc, dar mor de ras de una singura prin casa.
Eu stiu ca bitestul se poate face la maxim 13 sapt si 4 zile cu un anumit tip de interpretare.
Alinabold & Misandra , apropo de mancare si mai ales de cartofi prajiti....sa stit ca eu nu am mai mancat. cartofi prajiti de 4 ani, insa de cand sunt insarcinata deja am devorat 3 portii. Si desi nu mi- e foame, parca as manca tot timpul.....asa ca sa am o activitate si pentru ca mancarea e buna.
Eu mai am un pic si intru in sapt 15 , si mi se pare ca azi brusc burtica a crescut foarte vizibil. La fel se intampla si la voi, se observa diferente de la o zi la alta?
Vi4i, tocmai am aflat ca cea mI buna prietena a mea te cunoaste si chiar v- ati vazut in grecia. Yannis cel mic te pupiceste.
mina spune:
Am facut programare la amniocenteza pentru 1 Aprilie. Of, mai am de asteptat o saptamana.
Da, Elena, cu siguranta Vizigotul va fi un fratior mai mare de nota 10. Mi se rupe inima ca nu-i pot spune inca. Mai ales ca, desi a zis ca lui ii este indierent de va fi fetita sau baiat, am tot gasit din cand in cand prin caietele de romana, cand era vorba de alcatuit propozitii, "eu am o surioara". Chiar radeam cu sotul ca o sti copilul ceva ce nu stim nici noi inca. Mi se pare fascinant ca s-a adeverit. Ii promisesem ca-l iau si la ecografia de triplu test, dar in conditiile date am decis sa nu-l mai fac si, oricum, nu vreau sa creeze inca o relatie cu bebe. Dar si dupa amnio, cine se duce cu fi-su la eco 4D la Iosup, sa asiguram o vizionare ca la carte?
Ooooof, ca tare-mi oscileaza starea de spirit. Aseara eram euforica si stabileam cu tati numele fetii prin e-mail si azi dimineata imi venea sa ma bag sub pat sa plang vro 2 zile. Nici acu nu-s mai vioaie....
JoyJoy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Am facut programare la amniocenteza pentru 1 Aprilie. Of, mai am de asteptat o saptamana. |
Coincidenta draguta. Tot pe 1 aprilie ma duc si eu .
Ceea ce ma mira este faptul ca eu am DPN 3 septembrie si totusi am fost programate in aceeasi zi.
Observ din ce aflu de pe aici ca lucrurile difera destul de mult de la un doctor la altul, de la o clinica la alta, m-am convins de asta cand a fost vorba de bitest.
Oricum tin pumnii pe 1 aprilie. Eu ma duc la ora 13. Deja am anuntat sa nu cumva sa vad vreun ac atunci cand intru in cabinet, lol. Cu optimism inainte!
Jo 16+
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
danyce spune:
Mina, si eu am stari de spirit opuse in perioada asta, dar la mine se manifesta altfel. Ori sunt extrem de pasnica si impaciuitoare, ori sunt razboinica si-mi vine sa-i dau cuiva peste cap.. La Alma eram plangacioasa si sensibila, insa acum parca sunt setata altfel.
Acum sunt singura in birou si am reusit totusi sa ma conectez la forum:). Directoarea are liber. Ies insa repede ca am o droaie de treaba pana la 14, cand plec.
Daniela Veuger 13+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
alinabold spune:
Am obervat ca sunt ft plangacioasa. Plang si de fericire si de bucurie, plang la filme stupide, am plans la toate botezurile, am plans cand m-am desparit de toate rudele in parte.. ma intreb cum o sa fiu dupa nastere. Pur si simplu nu ma pot abtine.
mina spune:
Joy, chiar coincidenta. Tu unde faci? Mie dr mi-a zis ca trebe facuta incepand cu sapt 16, ceea ce ar fi insemnat dupa 3 aprilie. Iar singura zi disponibila dupa 3 apr era pe 15, ceea ce era cam tarziu. Insa, la ultimele ecografii, varsta ecografica era cu 2-3 zile peste cea ...teoretica, deci sper ca e ok pe 1 apr. Inca n-am sunat la dr mea ginecolog sa vad daca e ok, dar eu cred ca e ok.
Daniela, in mod normal nu-s asa, de marti de cand cu saracia aia de bitest mi-au sarit in aer dispozitiile. Pe undeva e bine ca-s doar eu cu Vizigotul acasa, ca vrand-nevrand ma tin intr-un comportament normal. Abia astept sa trec de amnio si sa-mi revin la starea zen.
mina spune:
citat din mesajul lui alinabold Am obervat ca sunt ft plangacioasa. Plang si de fericire si de bucurie, plang la filme stupide, am plans la toate botezurile, am plans cand m-am desparit de toate rudele in parte.. ma intreb cum o sa fiu dupa nastere. Pur si simplu nu ma pot abtine. |
Asa a patit o prietena de-a mea la ambii copii, numai ca dupa ce a nascut. Cat era acasa cu primul, a murit Papa Ioan Paul al IIlea, l-a bocit prietena mea mai ceva ca toti credinciosii la un loc. Si la cel de-al doilea copil a beneficiat de un debuseu, era in perioada aceea cu handbalistul roman omorat prin strainatate (parca, n-am retinut bine). Si p-asta l-a bocit cu nadejde zile la rand, ca era si sadica si dadea drumul la televizor. A ramas de circ povestea ei.
virgo spune:
citat din mesajul lui danyce Roxana si Mina, felicitari din suflet pentru fetite! Flavia, parca il aud pe sotul meu vorbind cand citesc randurile tale...El vrea 2 fete gemene, daca poti sa crezi, doar pe principiul ca acum stie sigur ca se descurca cu fetele. Eu acum sunt fixata pe combinatia fata + baiat. Sa vedem cine castiga! Pe 3 aprilie am urmatoarea eco! Virgo, stiu ca pentru multi pare de necrezut ca mi se acorda atat credit si uneori chiar pe mine ma surprinde. Am ajuns in firma la care sunt tocmai skill-urilor mele lingvistice, mai ales datorita cunostintelor de limba franceza. Din 1500 de oameni, doar 2 persoane(prietena mea cea mai buna din NL, o frantuzoaica si moi-meme), stim fluent limba franceza (scris/vorbit). Cand imi cautam eu job, le scrisesem o scrisoare de intentie open si am atasat un CV, iar directorul ce m-a chemat la interviu a fost curios, in primul rand, sa stie care allochtoon ( strain) (ca pe atunci aveam doar nationalitate romana, inca nu aveam pass-ul olandez, iar asta figura pe CV) a fost in stare sa scrie respectiva scrisoare. Era curios sa vada persoana respectiva la fata. Am avut atunci un interviu foarte distractiv si pentru ca d-nul acela era foarte mirat de ce scria la mine in CV, am continuat interviul in trei limbi (olandeza, engleza si franceza) si a ramas ff impresionat. Olandezii cam exagereaza cu ce scriu in CV-uri, eu nu am facut-o si am demonstrat-o live. In 3 zile a trebuit sa rezolv cresa pentru Alma si sa ma prezint la job (deja cand eram in drum spre casa ma sunase respectivul domn sa negocieze salariul). De atunci au trecut 6 ani si jumatate si am reusit, in timp, sa sparg tipare si sa refac procedurile de lucru, sa scriu manuale pentru altii si sa "scolesc" noi angajati. Asta pe langa cunostintele de limba. Toti clientii de pana acum au fost extrem de incantati de colaborare (indiferent de nationalitatea lor: francezi, belgieni, olandezi, englezi, nemti, danezi, etc) si directia a auzit doar complimente la adresa mea. De fapt si eu am tot primit complimente de la directorii cu pricina, asta in auzul colegilor. Normal ca am colege invidioase. De fapt, doar femeile sunt invidioase, mai ales daca sunt olandeze (de mentionat ca am colege de diverse nationalitati, in general) si nu au multa initiativa. Trebuie sa si recunosc ca nu m-am simtit niciodata discriminata sau nedreptatita de superiori, din contra..Doar persoanele feminine (olandeze) cu un nivel mai slab de pregatire si gandire ma invidiaza. Eu ador sa colaborez cu barbatii olandezi pentru ca eu cu ei ma inteleg perfect. Mereu am fost pe aceeasi lungime de unda cu sefii mei barbati. Nu mai spun ca in fiecare an mi-a crescut salariul datorita bunei functionari, ca ma trimiti la plimbare. Daniela Veuger 13+ si Alma Bianca 21 octombrie 2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei |
Aaaa, pai cum vrei tu sa nu te manance olandeza daca tu ai venit direct in varful piramidei, "al naibii romanca aia tanara si fara riduri, care comenteaza la trei maini in trei limbi straine, mai are si familie acasa si rupe cratita la bucatarie de bunatati, la job se are bine cu sefii barbati si incaseaza mai mult ca mine ! O omor !" Pai tu trebuia sa-i faci ei pantofii si sa nu ridici ochii din pamant. Vezi, de aia n-are ursul coada.
Sa stii ca si pentru noi e un pic la fel, pasarile rare si afurisite care vorbesc dutch. Si pe care le suna head-hunterii saptamanal, poate-poate dezerteaza si se duc in alta breasla. De lenea ce ma caracterizeaza nu am aprofundat si franceza, pe care am studiat-o intensiv in liceu si din care imi amintesc o creasta. In rest, engleza-i brici, olandeza nivel C1. Marfa.
Si eu as vrea un loc unde sa cresc, dar din pacate sunt un om usor de intimidat si un prea bun executant. Fac si tac si prefer ritmul meu, asa cum consider ca e potrivit. Turez si motoare cand nu ma bati la cap, iar sefii panicarzi si care vor sa rupa usa cu mine n-au sanse de izbanda. Hai sa spunem ca sunt omul la care nu te astepti sa faca ce face, si iti cam cade fata cand vezi rapoartele, gen "I didn't see that coming".
Nah, am scris romane. Bottom line, bravo tie ca faci cinste romanilor! Ma enerveaza la culme ca asta nu se vede, se vede doar tiganul cu mana intinsa.
Mami de Matei Cazimir si 12+
virgo spune:
citat din mesajul lui pastilutza Buna seara , Am ajuns si eu acasa dupa o limonada cu cea mai buna prietena, cu care nu m-am mai vazut de anul trecut, din n motive :(. Virgo, acum cum se mai simte Mathias? Apropo de metoda -covrig-pentru a simti bebelusul-precis am sa incerc, dar mor de ras de una singura prin casa. |
Mathias e bine, a scapat si de tuse si fara pic de antibiotic. Este foarte rezistent la boli, asa l-am crescut si va sfatuiesc sa nu va infofoliti bebeii. L-am nascut in ianuarie si in casa l-am tinut fara caciulita, la maxim 21 de grade, afara l-am scos fara fular la gura.
Mami de Matei Cazimir si 12+
Vi4i spune:
Salutare mamici cu burtici!!!
scuzati lipsa nemotivata,da chiar nu am avut chef mai de nimic.....
noi suntem bine....bb bine..il tot simt mai mult si mai mult...mai in spre seara.
noi am luat rezultatele le bitest sunt foarte bune,Slava Domnului!...risc mic.... deci urmatorul eco tocmai la mijlocul lui mai cand facem morfologia fetala de trim. 2. offf ce dor mi se va face mie de el pana atunci! eu m-am decis si la nume,sotul nu prea dar nu alege el Ii spun Leonidas... este un nume antic ca si Dionisi! dar pana atunci mai este si poate imi mai schimb parerea!
V-am citit din umbra...
mina sa vezi cum amnio iti va arata ca totul e bine si ai o frumoasa sanatoasa
JoyJoy si Mina va tin pumnii p-u 1 aprilie!!!
Pastilutza ce m-am bucurat sa primisc pupici de la Yannis mic!!! este ceva timp de cand nu am auzit de A. ca nu mai este pe FB. cand o mai vezi sau vorbesti cu ea,sa-i transmiti salutari si pupice de la noi!
virgo ma bucur ca Mathias a trecut de raceala fara antibiotic si ca e mai bine acum! si eu sunt o mama care nu infofolesc copilu la prima adiere de vant! tin minte ce mi-a zis cand a venit p-u prima data pediatru la control de 7 zile, copilu il imbraci asa cum esti tu imbracata plus o paturica sau o bluza in plus!
am intrat in sapt. 15, merg sa-mi schimb semnatura
va pup pe toate si sa aveti o dupa amiaza frumoasa!
I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!
Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 12+