humex la bb

humex la bb | Autor: ita2v

Link direct la acest mesaj

fetita mea tuseste de cateva saptamani si eu ingrijorata ma duc la dr pediatru ne face reteta cu augmentin si humex pana acum toate bune doar ca pe prospectul de humex expenctorant zice ca nu e recomandat celor sub 2 anifetita mea are 11 luniasa ca acum sunt la fel de ingrijorata cu toate ca dr spune ca pot sa ii dau ca daca nu se putea nu imi prescria medicamentulacum va rog pe voi sa ma ajutati cu experienta voastra ca stau cu sticluta in mana si nu stiu ce sa fac

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Si eu am avut aceeasi dilema cu ceva timp in urma. Baietelul meu avea atunci vreo 10 luni. Initial nu i-am dat, insa tusea a continuat si in cele din urma am facut cum a zis doctorita. I-a trecut destul de repede si a fost ok, nu au fost efecte secundare.

Fascinatie

Un an cat o clipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

augumentin pentru tuse?
humex am folosit si noi,avea in jur de 1 an cand ni l-a prescris doctorul de fam.,dar sa ai grija de care ii dai,ca sunt 2 feluri,noi foloseam pe cel expectorant,ca sa rupa tusea.
in prezent,pentru curatarea cailor aeriene,folosim eurespal.
in tratamentul cu antibiotic e indicat un probiotic,ca sa nu-i distrugi sistemul digestiv lui bb.
am patit-o cu fetita,la primul(si singurul,pana acum,cu toate ca,ulterior,ne-a mai fost prescris) tratament cu antibiotic,in care,nu ne-a fost recomandat si nu am stiut ca e indicat un probiotic,iar copilul s-a ales cu probleme digestive cu care ne luptam si acum.
sanatate multa puiului si cat mai putine antibiotice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ita2v spune:

la augmentin nu ne-a dat probiotic si nici eu nu am stiut ca trebuie asa ca am facut o iritatie la fundic de toata frumusetea abia am reusit sa scapam de ea si dr si-a motivat decizia de a ne prescrie antibiotic deoarece nu scapam nicicum de mucozitatile din gat dar nici cu antibiotic nu au trecut ii voi da cam 5 zile humex si da e expectorant si daca nu trec pe sirop de ceapa si acum vine intrebarea ati folosit sirop de ceapa(nu ceai)la copii de 1 an ?nu e prea tare pt ficatul lor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu m-as ingriora mai degraba pentru antibiotic decat pentru siropul de tuse.
Antibioticul trateaza infectii bacteriene. Ai facut exsudat copilului si a iesit ca are ceva in gat? I-a facut analize la sange din care a reiesit ca are infectie in organism? Sau a recomandat antibioticul asa preventiv ca sa nu se infecteze mucozitatile?
Iti pun toate aceste intrebari pentru ca si eu la primul copil luam de bun tot ce-mi spunea prima noastra pediatra si uite asa dadeam la copil Panadol si Nurofen preventiv cand faceam vaccinurile, anibiotic la tuse si mucusori, o gramada de siropuri de tuse. Din fericire, m-am trezit la realitate si am reusit sa gasesc un pediatru care nu se arunca la a da medicamente preventiv si antibuiotic dupa ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu as incerca cu Stodal (sirop de tuse homeopat) sau Prospan (sirop naturist). E posibil ca ceaiul de ceapa sa nu-l ia pentru ca are un gust ciudat. Amestecat cu miere devine mai ok, dar mi-aduc aminte ca nu poti folosi miere pana la varsta de 1 anisor.

Mergi la inceput