un sfat va rog!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

De la 2 la 3,5 ani! Nici macar nu stiu ce ma asteapta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela88 spune:

mda,asa auzisem si eu,ca,abia in jur de 3-4 ani,copii invata sa se joace impreuna,impartind locatia(camera) si jucariile,fara sa se mai paruie atat de des,le mai scade si din egoism(nu la toti)...
deocamdata,cat mai departe(camere diferite) ar fi indicat,dupa ceea ce spui)
intre mine si sora mea sunt 11 ani,deci,e clar "cine paruia pe cine" si "cine era paruita pentru cine"...doamne,ce rasfatata era,incercam sa o disciplinez,de multe ori sa nu faca prostii care,ulterior,tot mie imi erau imputate,iar cum vorba buna si explicatiile nu erau bagate in seama...
in schimb,intre mine si cea mai mica dintre verisoarele mele,e diferenta de 11 luni(eu mai mare),in vacante eram ca doua surori...
mai exact,abia asteptam sa ne vedem,cateva zile ne intelegeam suuuuper,iar restul vacantei se declansa razboiul,castigat de ea,era mai rasfatata si nu ceda nimic,ba chiar vroia si ce nu era al ei,in schimb eu eram mai pacifista si mi-am luat-o in freza(care se rarea considerabil) de multe ori,chiar eram certata pentru prostiile facute si de ea,ca,cica eram mai mare si trebuia sa o opresc
cu toate astea,ne iubeam muuult,dupa cum spuneam,ca doua surori
deci e ceva normal,atata timp cat nu se spitalizeaza(la urgente) unul pe altul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ai mei au 10 si 7 ani si tot se bat. Eu m-am batut cu frate-meu pana am ajuns in liceu. Sa nu credeti ca scapati prea repede.
Daca atunci cand sunt mici exista perioada distructiva la unul si constructiva la cel mai mare, mai tarziu, cand construiesc amandoi va incepe batalia pe aceeasi piesa. Spre exemplu la lego. Desi au o lada plina se gasesc sa se ciorovaie pe aceeasi "maruntica". Daca nu negociaza si nu se inteleg, vine mama rea si confisca piesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

zilele astea a fost ceva mai bine. daca cel mic nu incepe sa loveasca este liniste.....

intr-adevar dupa 3,5-4 ani si mie mi s a parut multtttt mai usor cu fetita. sa nu mai spun acum la 5 ani jumatate ..nici nu simt ca am copil, in conditiile in care a fost exagerat de neastamparata si nazdravana cat a fost micuta (perioada 11 luni-3 ani). deci tot raul spre bine copiii "agitati" cat sunt mai mici sunt cuminte cand cresc cu asta ma incurajez eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu le-am gasit o pedeapsa potrivita pentru ei ,desi daca se cearta in secunda urmatoare sunt cei mai buni prieteni :) ,
de exemplu sa nu le mai dai voie la desene sau sa le confisti jucariile care le vor etc
insa iti spun ca functioneaza pentru putin timp :)

Mergi la inceput

oana, cel mic nici nu este curios nici de desene, nici de jucarii....de obicei isi gaseste de joaca cu te miri ce...baterii, caserole, cutii, etc etc deci la noi nu ar tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

la noi, ana (8 ani) si tea (15 ani) nu se bat.... dar tb sa maninca separat, sa nu stea una linga cealalta ca iese harmalaie. se siciie reciproc continuuuu.. ma mir cum de nu au obosit in atitia ani, as inclina sa cred ca deja a devenit "sport familial" la ele...
ana o iubeste mult pe teda, orice face ea ana ocopiaza: gesturi, mimica, hobby uri, etc. dar pt ca sora sa este atit de "rea" cu ea si ea contraataca. citeodata ma intreaba "oare teda ma iubeste?"

uneori intervin, dar pe cit posibil le tin la distanta. stiu ca se iubesc, dar este dragoste cu nabadai

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Incearca sa nu intervii pana nu e nevoie.

Din ce am observat la ai mei cearta/hart(z)a dintre ei are un singur scop sa atraga (si sa pastreze) atentia noastra (a unuia dintre parinti), chiar daca atentia respectiva este una negativa.
Am observat ca daca ii las 5 minute in pace cand se cearta (adica daca nu intervin imediat) isi gasesc un echilibru si se joaca foarte frumos, ii gasesc razand de mama focului.

Daca tot intervii intre ei nu vor reusi sa se cunoasca, sa se inteleaga, sa-si gaseasca metode de rezolvare a conflictelor.

E mult mai usor de spus decat de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

bb-yasmi, da-le pace (oarecum ) si nu interveni decit atunci cind e grav, si trebuie scuturati amindoi.
Ce mai poti face pentru linistea ta e activitati individuale cu fiecare, citeva minute, cind cu unul cind cu altul, chiar daca e ceva de tip : imi dai cirligele sa prind rufele.
Cind incepe vremea buna, musai ii scoti la plimbare cit poti de des.

E normal ceea ce ce intimpla.

Mergi la inceput

mah parca copii mei simt cand sunt parati si se cumintesc sa nu zic hop inca de cateva zile juniorul s a mai calmat cu lovitul/batutul si atunci implicit s au linistit si lucrurile. se mai lovesc dar mult mai rar si mai "frumos" cred ca a vazut si cel mic ca fetita nu mai sta sa fie lovita si il loveste si ea si doare si atunci s a mai potolit
acum daca vrea sa lovesasca , se uita la mine si face "mai, mai, mai, gata.....pusi" :)))

Mergi la inceput