Merita respect si cei buni si cei rai?
Raspunsuri - Pagina 4
sanziana27 spune:
Plec de la ideea respect pe ceilalti, dar astept la randul meu sa fiu respectata. Si pot sa va dau exemple din comportamentul meu. Ajut, respect, imi sacrific din timpul meu, dar....daca observ ca pt mine nu exista timp, ajutor, respect de la respectivele persoane, trec la indiferenta.
olympia spune:
Mi-amintesc acum un film foarte fain "Dead Man Walking" in care Susan Sarandon juca rolul unei maicute ce insoteste ultima perioada din viata unui criminal si violator jucat de Sean Penn. Acesta violase, chinuise si omorase impreuna cu prietenul sau un cuplu de tineri, abandonandu-i apoi in padure. Prins si intemnitat el asteapta condamnarea si executia iar Susann Sarandon, se apropie treptat de el, ajutandu-l pe el si familia lui, reusind sa-i salveze sufletul. Prin legatura cu ea si dragostea pe care ea din credinta o arata oricarui fiu al lui Dumnezeu, el intelege dimensiunea faptelor sale ingrozitoare si le recunoaste intr-un final, pocaindu-se.
saskia spune:
Deci la mine limita se trage la pedofili, violatori, criminali mai putin ca e foarte interpretabil, dar daca e crima cu premeditare, atunci si acolo.
Eu nu inteleg sincer cum sa avem respect (ca mame ma refer) pentru pedofili? Chiar exista persoane care au respect pentru asa ceva? Oamenii aia sunt defecti, au probleme grave, sunt niste monstrii. Punct. Daca propriul vostru copil ar fi fost abuzat de un asemenea monstru si distrus pe viata tot asa ati gandi? Aici au fost nenumarate scandaluri cu pedofili. Ce anume din ei va trezeste sentimentul de respect, sunt socata recunosc, dar mintea mea are o limita care se trage in momentul in care un monstru abuzeaza copii de nici 1 an, bebelusi. Ca si in cazul copiii abuzati de preotii catolici, tot asa ce respect sa fie? ce mama ma'sii a adus omul ala societatii ca sa fie respectat?
Oare a ajuns corectitudinea asta politica si toleranta in halul in care sa nu mai discernem raul de bine. Pentru mine asta e raul pur si nu sunt credincioasa si totusi exista niste limite ale convietuirii intre oameni. Nu luam o viata si nu o distrugem dupa bunul nostru plac.
saskia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Cine a spus ca respecta pedofilii? |
Pai tu, Ana stroe, voi ati zis ca oricine merita respect, deci oricine asta ce inseamna pentru tine?
Pentru mine ultima oara cand am vorbit si scris romaneste oricine, inseamna absolut orice persoana care trece pe strada sau citesc de ea in ziar.
Definitie luata din dex: Indiferent care persoan#259;; cineva, ori#537;icine.
andacos spune:
Eu cred ca notziunea de respect nu are acelasi sens ,aceasi valoare pentru totzi si de aici diferentzierea,neintzelegerile.
A avea respect pentru un pedofil de exemplu,nu e acelasi lucru cu a avea respect pentru mama.
Daca te intilnesti cu Roman Polanski(un exemplu vehiculat pe aici)si spui2Buna ziua"sau i te adresezi cu "D-l Polanski"e deja o forma de respect.
Insasi faptul ca nu- linsatzi pe strada sau nu datzi cu pietre ,iar e of forma de respect,insa repet...respectul are notziuni diferite ,pentru fiecare.
Dana
DarkBendis spune:
E vorba de diferenta dintre "a respecta" si "de a trata cu respect". Eu una consider ca ma respect pe mine insami tratand pe toata lumea cu respect.
Edit: Si da, profesional am avut de-a face si cu violatori, si cu pedofili, si cu persoane care si-au agresat partenera de viata sau copiii. Si am vorbit cu ei adresandu-ma "domnule X", nu "ba!" sau "violatorule!", sau "criminalule".
Dark Bendis 14+
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
saskia spune:
citat din mesajul lui andacos Eu cred ca notziunea de respect nu are acelasi sens ,aceasi valoare pentru totzi si de aici diferentzierea,neintzelegerile. A avea respect pentru un pedofil de exemplu,nu e acelasi lucru cu a avea respect pentru mama. Daca te intilnesti cu Roman Polanski(un exemplu vehiculat pe aici)si spui2Buna ziua"sau i te adresezi cu "D-l Polanski"e deja o forma de respect. Insasi faptul ca nu- linsatzi pe strada sau nu datzi cu pietre ,iar e of forma de respect,insa repet...respectul are notziuni diferite ,pentru fiecare. Dana |
Aici ai dreptate, eu n-as da buna ziua unui pedofil, daramite sa-mi inchipui ca umbla in libertate pe strada, poate pe una unde locuiesc copii.
Dar exista persoane care nu sunt deranjate de acesti indivizi...mare evolutie s-a intamplat in societatea noastra. S-au acceptat pedofilii in randul nostru, pentru ca dam dovada de respect, sigur, respectul asta nu e ca pentru mama.
saskia spune:
citat din mesajul lui DarkBendis E vorba de diferenta dintre "a respecta" si "de a trata cu respect". Eu una consider ca ma respect pe mine insami tratand pe toata lumea cu respect. Edit: Si da, profesional am avut de-a face si cu violatori, si cu pedofili, si cu persoane care si-au agresat partenera de viata sau copiii. Si am vorbit cu ei adresandu-ma "domnule X", nu "ba!" sau "violatorule!", sau "criminalule". Dark Bendis 14+ & The Goblin Prince (31.12.2008) "I dream of wolves. With them I run." "Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law" |
Ala nu e respect e codul bunelor maniere. Sau conduita profesionala. Dar daca tu ii respecti pe asemenea indivizi e dreptul tau, evident.
andacos spune:
Inca o adaugire si plec.
Cred ca in mintea unora respectul se asociaza cu adulatzia,sper ca asta sa fie cuvintul potrivit,daca nu...revin diseara!
Dana