yuppi!sweet_dreams,angy_angela,criss83,flowerbee
Raspunsuri - Pagina 11
angy_angela spune:
neata fetele
am si eu o rugaminte la voi. stiu k unele dintre voi ati aj pe la Uscatescu.. in afara de adeverinta ca lucrez si trimitere de la med ginecolog,mai treb ceva s de la med de familie? in ce zile o gasesc si cam in ce interval de ore ma sfatuiti sa fiu acolo? as vrea sa aj cat mai rpd pt a primi tratam sa nu cumva sa se intample alte episoade urate. dupa ce aj la ea cam in cat timp voi primi tratament? ma va sfstui ea sa fac si cele de mutatii genetice, in afara d cele de coagulare care le face ea?
a pup si va multumesc.
flowerbee spune:
Fetelor,
Am fost sa imi fac profilul de trombofilie si analizele de sarcina si, pentru ca medicul de familie mi-a spus ca nu mi le poate face gratuit pentru ca nu are plafon, a trebuit sa le fac la privat. Au costat enorm. Eu nu stiu pentru ce platim asigurari de sanatate daca tot nu beneficiem de ele. Acum am ramas fara bani...Dar, sanatosi sa fim, ca banii ii castigam daca putem munci.
In rest, astept ziua de maine, sper sa nu mai intervina nimic.
Caresse, o schimbare e intotdeauna binevenita! Eu iti doresc mult sucees si adaptare rapida!
Angy, cand am fost la dr. U, am avut adeverinta de salariat si trimitere de la medicul de familie. Ai grija de tine!
O zi buna!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) si 6+
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
corina.ion spune:
Buna dimineata fetelor, eu am facut aseara un test de ovulatie si a iesit pozitiv ( chiar foarte pozitiv :d)asa ca am . Speram sa fie un gigel mai voinic si sa ajunga unde trebuie.Programarea la dr. o am pe 28 ca e in concediu pana atunci si sa vedem ce tratament ii da sotului ( daca o exista ca din ce am citit se pare ca decat IA sau FIV au sanse de reusita) oricum speranta moare ultima
Caresse si mie imi place dar in ultimul timp am "pierdut" cam multe zile.
Oricum am inceput sa mergem la cumparaturi, sa iesim in weekend mai des,la film, excursii la munte, nasii, prieteni etc. Incercam sa ne pastram optimismul ca este tot ce ne-a mai ramas. pe toate.
MeAlex spune:
Angy, saptamana asta nu este dr. Uscatescu, din cate stiu vine luni.
Iti trebuie adeverinta de salariat, trimitere de la medicul de familie, nu stiu daca e ok si de la ginecolog, dar cred ca da. Oricum, iti poate zice sa duci ulterior. Iti mai trebuie si o copie CI.
Mergi acolo cat mai devreme daca poti, la 6.30 e liber. Cauta pe asisntenta Viorica Taru (e mai in varsta, micuta de inaltime si blonda) sau pe Claudia (bruneta, simpatica, tinerica). Ele iti recolteaza analiza, le spui ca nu poti sta, povestesti ce si cum si intrebi daca nu poti astepta rezultatele si sa vorbesti cu dr. U. Primesti pe loc tratament. Iti va recomanda ce analize sa faci. As zice sa le iei pe rand si sa incepi cu cele care se intalnesc cel mai des (mutatiile MTHFR, genei PAI si Factorului XIII)...dar daca ai banii acum, cel mai bine e sa le faci pe toate. La Synevo te costa cam 1000-1200 lei, poate confirma fetele care au facut recent analizele.
Daca iti activezi PM sau imi dai o adresa de mail, iti mai scriu detalii importante.
iarina_r spune:
Analizele la Synevo s-au scumpit din ianuarie.
Eu am facut mutatiile in doua reprize pentru ca e destul de piperat ca pret. Am facut in plus B12 si folatii serici, hemoleucograpa, TGP si TGO, TSH si inca ceva si am platit per total in jur de 1900, prima data aproape 1100 si in a doua etapa vreo 800 si ceva nu mai tin minte.
Angy ar trebui sa faci mutatiile asa cum zice si MeAlex, dar daca poti sa le faci in Bucuresti urmareste si preturile la laboratoare, ca sunt destul de scumpe si daca poti scoate mai ieftin ar trebui sa o faci.
Edit: Prima runda de analize am facut-o la jumatatea lui decembrie, urmatoarea la jumatatea lui ianuarie, cand am constatat si scumpirile.
mamica de ingeras Eva 38 s
MTHFR - C677T heterozigot; Factorul XIII - V34L heterozigot; tiroidita Hashimoto
We don't see things as they are, we see them as we are.
iarina_r spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corina.ion Buna dimineata fetelor, eu am facut aseara un test de ovulatie si a iesit pozitiv ( chiar foarte pozitiv :d)asa ca am . Speram sa fie un gigel mai voinic si sa ajunga unde trebuie.Programarea la dr. o am pe 28 ca e in concediu pana atunci si sa vedem ce tratament ii da sotului ( daca o exista ca din ce am citit se pare ca decat IA sau FIV au sanse de reusita) oricum speranta moare ultima Caresse si mie imi place dar in ultimul timp am "pierdut" cam multe zile. Oricum am inceput sa mergem la cumparaturi, sa iesim in weekend mai des,la film, excursii la munte, nasii, prieteni etc. Incercam sa ne pastram optimismul ca este tot ce ne-a mai ramas. pe toate. Dintre toate zilele, pierduta este aceea in care n-ai ras! |
Corina sa fie cu II
MTHFR - C677T heterozigot; Factorul XIII - V34L heterozigot; tiroidita Hashimoto
iarina_r spune:
Flowerbee e o prostie ce ti-a spus medicul de familie, stii ca gravidele au prioritate la analize si trebuia sa iti fi dat trimitere, apoi cu ea te duci la un laborator si te programezi.
O intrebi din timp cand trebuiesc facute analizele, in ce saptamani si contactezi un laborator care are contract cu casa de asigurari de sanatate si iti va spune de la receptie cand incep sa faca programarile pentru gratuitati.
Daca te refuza te sfatuiesc sa faci cere in scris prin care sa iti indice si motivul refuzului. Te sfatuiesc asa pentru ca si mie mi s-a intamplat si cand am solicitat mai multe informatii inclusiv refuzul in scris brusc au gasit loc.
E inuman ce se intampla, insa pe toata sarcina te costa ceva analizele si vizitele la medici si nu mi se pare normal sa nu poti beneficia de analize gratuite mai ales cand si platesti din salariu o gramada catre casa de asig de sanat. Astfel ca daca trebuie sa te lupti cu ei fa-o!
carin1974 spune:
Fetele care sunteti din Bucuresti sau Cluj (din pacate nu au in alte localitati), faceti o incercare la Genetic Center. Au preturi foarte ok pentru mutatii si e pacat sa platiti o caruta de bani la alte laboratoare. O sa coste oricum destul restul de analiza care mai trebuie facute.
-------------------------------------------------
AMH=0.02
PAI-1 heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot
FIV1 septembrie 2012 Athena Timisoara- reusit dar sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani
flowerbee spune:
Va spun eu preturile:
De dimineata, la Synevo, am facut urmatoarele analize pentru profilul de trombofilie:
antitrombina III
anticoagulant lupic
proteina C
proteina S
mutatia factorului V Leiden
gena MTHFR (mutatii C677T; A1298)
gena PAI (polimorfism 675 4G/5G)
timp Quick/CP
Total profil trombofilie: 1.140 lei
Cele pentru sindrom antifosfolipidic le aveam deja facute, deci nu a trebuit sa le repet.
E bine de pus niste banuti deoparte pentru asa ceva, ca sunt f scumpe. Eu asa am facut. Pentru ca apoi mai trebuie profilul Torch, Lysteria, analizele hepatice, pentru tiroida, hemograma etc etc. Eu am avut ghinionul ca medicul de familie nu mai avea plafon pt ca unele analize sunt gratuite pentru gravide.
Vineri ma duc si la Institutul de Hematologie Transfruzionala pentru monitorizarea titrului de anticorpi anti Rh.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009) si 6+
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!