Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (8)
Raspunsuri - Pagina 6
pastilutza spune:
buna tuturor,
Apropo de burtici. Iata cum arata burtica mea dimineata si cum arata seara, in albumul meu de pe odisee https://plus.google.com/photos/116926563278738195575/albums/5843606478190579393?banner=pwa
Azi merg si eu la eco morfologica pentru bitest, iar maine dimineata la sange.
Miralexia- eu in sapt 6-10 ma dadeam zilnic cu creme. Acum am cam uitat :)) . Mi-e lene,sau sunt obosita.
Ieri am umblat toata dupa amiaza dupa mobila pentru camera copilului, ca la noi camera alocata copilului era goala, o foloseam eu pe post de dressing - birou.
Luana- sunt sigura ca vei reusi sa stai cuminte acasa. Daca vrei poti sa socializezi mai mult cu noi pe forum, sa rascolesti internetul de exemplu , ne mai pui linkuri interesante despre sarcian si bebei, diverse. :)
Si ai sa vezi ca intr-un timp scurt o sa fie totul bine si vei putea reveni la activitatile tale obisnuite.
JoyJoy spune:
Buna dimineata la orele amiezii
De cateva zile nodul din gat s-a mai 'micsorat', asa ca imi savurez laptele cu un strop de ness si ma bucur de gustul licorii, care mi se pare desprins din rai .
Referitor la DPN, al meu a devenit 03.09, insa sufletul meu 'simte' ca va avea doi lei paralei sau doua leoaice scumpe... gemenii nu prea stau la caldurica 40 de saptamani :-).
In alta ordine de idei va rog sa nu pierdeti din vedere ca 2 mai 1973 a fost inainte de 1974, 1975 samd, asa ca 'mai subtire' cu cine e veterana :)))))))).
Referitor la ceea ce a spus danyce, e o poveste trista cea a prietenilor tai, si fara sa intru prea mult in detalii si sa va plictisesc cu parerile mele despre anumite obiceiuri si traditii ortodoxe, despre 'lepadarea de Satana' a copilasilor la botez...
Fosta mea colega de banca si-a pierdut copilasul perfect sanatos la cateva ore de la nastere. Un caz oribil de nepasare si malpraxis. Si ca sa fie durerea si mai mare (daca poate fi durere mai mare), niciun preot nu a vrut sa ii faca slujba micutului care nici macar nu a avut dreptul la un loc de veci si o cruce la cap... de ce? Fiindca Biserica Ortodoxa NU PERMITE INMORMANTAREA CRESTINEASCA A COPILASILOR NEBOTEZATI.
Citez: "Slujbele bisericesti - Sf. Liturghie, Sf. Taine si ierurgiile - se pot oficia doar celor care sunt membri ai Bisericii, adica; persoanelor carora li s-au administrat Sfintele Taine ale Botezului, Mirungerii si Sf. Euharistii. Deci, slujba înmormântarii nu se poate oficia copiilor care au decedat nebotezati. Potrivit canonului 14 al Sf. Timotei al Alexandriei, înmormântarea este interzisa; necrestinilor, ereticilor, schismaticilor, celor excomunicati, anatematizati, precum si sinucigasilor. Rugaciuni de pomenire se pot face doar pentru cei care faceau parte din comunitatea bisericeasca, în momentul plecarii la Domnul.
Copiii decedati si nebotezati nu pot fi considerati membri ai Bisericii, chiar daca parintii lor sunt crestini. Calitatea de membru deplin al Bisericii lui Hristos se dobândeste în urma administrarii tainelor de initiere (Botez, Mirungere, Euharistie). Daca copilul este bolnav si în pericol de moarte se face botezul de necesitate pe care-l poate savârsi orice crestin, stropind copilul cu apa si rostind formula: „Se boteaza robul lui Dumnezeu (N), în numele Tatalui. Amin. Si al Fiului. Amin. Si al Sfântului Duh. Amin.“.
Pentru copiii care au murit nebotezati exista practica traditionala ca preotii doar sa binecuvânteze groapa, care, de obicei, se face la marginea cimitirului, si sa permita a se cânta „Sfinte Dumnezeule“ în timpul coborârii în groapa a sicriului.
Nefiind botezati, acesti copii nu au primit nume si nici nu pot fi cuprinsi în rugaciunile Bisericii. La slujba Proscomidiei exista o rugaciune care se rosteste la scoaterea meridelor pentru cei adormiti. Preotul rosteste: „si pe toata vârsta: batrâni, tineri, voinici, copilandri, copii, prunci fara de vreme, parte barbateasca si femeiasca...“. Aceste cuvinte nu se refera si la copii decedati si nebotezati sau la cei avortati, ci doar la copii botezati si plecati la Domnul la vârste foarte fragede."
Intr-un final insa, s-a putut. Dar nu pentru ca vreunui preot i s-a inmuiat inima in fata suferintei si a incercat sa aline macar cu atat durerea mamei, sa stie ca are unde aprinde o lumanare... NU! A fost posibil dupa ce s-a indesat o suma enorma in buzunarul unei "fete bisericesti"! No comment!
...Dar sa lasam lucrurile triste si sa revenim la 'burticile' noastre ...
In ordine aleatoare sau a numerelor de pe tricou:
Miha bafta cu jobul! Sa iasa totul exact asa cum iti doresti!
Luanambro, iti doresc multa multa sanatate. Cumintica si cu incredere!
Vi4i Investigatia care se poate face mai devreme de amnio este biopsia de vilozitati coriale.
Dupa intrebari in stanga si in dreapta se pare ca pentru vergeturi cel mai eficient ar fi ULEIUL DE COCOS.
In rest, va multumesc mult tuturor pentru sustinere si pentru gandurile frumoase. Va doresc tot binele din lume! Va pup cu drag!
Jo 13+
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
JoyJoy spune:
Sorry pentru mesajul atat de stufos, insa mi-am amintit de suferinta Luminitei, colega mea... si m-a 'luat valul' aceleiasi revolte pe care am simtit-o si cu 8 ani in urma...
Jo 13+
Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it.
The time will pass anyway.
Mihaelafalt spune:
Buna iubitelor.
M-am hotarat si eu sa mai scriu ceva, sa nu ma dati disparuta ca eu va citesc zilnic si cand zic ca scriu ma iau cu altele si uit ce am citit si apoi renunt.
Luana stai linistita ca placenta se prinde inapoi.
Vi4 bine ai zis de copii facuti la batranete si eu sunt un caz de ala, fratele meu cel mai mic dintre ei este cu 10 ani mai mare decat mine, ca ai mei au zis ca au urcat sculele in pod si uite asa am venit si eu de pe un sfarsit de teava pe la 40 si ceva de ani ai parintilor, tata i-a fost rusine cand a auzit ca mama e insarcinata dar cand m-a luat in brate am fost iubirea lui, mai ales ca sora mea era casatosita deja, apoi au urmat 7 baieti si la urma ia venit printesa o fetita.
Mihaela ma bucur ca a fost frumos la botez, ca vorbeati de injectii si eu ma injectez zilnic in burtica singura dar e o placere sa stiu ca puiutul meu creste.
Astept cu nerabdare rezultatul la dublu test, cei de la sinevo au zis ca pe 8 e gata dar eu incepand de azi ii stresez cu cate un telefon in fiecare zi ca sunt tare curioasa.
O sa vedeti ca in timp cand inaintati in sarcina raul de la inceput se micsoreaza, eu acum nu mai sunt asa somnoroasa ziua, burtica nu mai doare asa tare, mai merg cu arefamul 3 pe zi dar nospa am rarit la 2 pe zi ca nu mai am durerile pe care le aveam, deja e mult mai bine, ies zilnic la o plimbare scurta prin oras in timpul amiezii ceea ce la inceput nu eram in stare, am inceput sa mananc mai mult poate se depune si la mine putin ca nu se vede nimic si lumea ma intreaba unde e burtica.
fetelor care aveti indicatii de la doctori ascultatii si o sa fie bine.
Voi v-ati gandit faceti triplu test? Eu asa nu as face, cand stiu ca e tot o statistica parca as sari peste, ca eu oricum analize tot am de facut si parca as opta pentru morfologia de trimestru 2 la 2 pareri, as vrea sa merg la 2 doctori chiar daca costa dar as taia putin de la triplu.Acum sa vad cum iese dublu si ce zice doctorita mea.
Va pup si va doresc rezultate cat mai bune la eco, dublu si analize.
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
13+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
Mihaelafalt spune:
Vi4i imi place cum arata prima pagina, dar daca vrei si sunt de acord si celelalte fete am vazut la odiseea de fluturasi de martie aprilie de unde ai pus linkul cu ce trebuie pentru mama si copil si o listuta cum se citeste un eco, eu zic ca ne-ar pride bine sa fie trecuta si la noi si tot acolo am vazut filmuletele in pantec si alea ar merge, ca poate sunt persoane care vor sa se uite si nu le gasesc.
Asta e strict parerea mea, hotararea o ia majoritatea.
oricum prima pagina acum arata foarte frumos, multumim
Doamne ajuta-ma sa trec peste pierderea suferita si da-mi bucuria ca intr-o zi sa-mi tin copilul in brate.
MTHR C677T homozigot, Mutatia factorului XIII heterozigot, proteina c si s marite
Un avort spontan la 6 saptamani, o sarcina extrauterina tratata medicamentos, o sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani sub tratament cu clexane.
13+ Multumim Doamne si ajuta-ne sa avem o sarcina usoara si la termen.
Elena_R spune:
Vi4i, felicitari sotului tau pt job!! Mult succes maine la bitest, sa ne povestesti cum a fost! Si mercic pt completarile la prima pagina, sunt foarte utile si binevenite! M-am mai linistit sa aud ca la prima ta sarcina de-abia pe la 5 saptamani s-a vazut... mai am de asteptat ca vad ca nu da semne sa se arate decat balonarea haha
Mina, felicitari pt 12 saptamani. Ai grija de tine si nu mai iesi afara! Zic si eu ca si Vi4i, si pe mine m-a ajutat neti pot-ul cu sare de mare, nu trebuie sa fie infundat nasul, chiar daca curge rau, sarea aia actioneaza ca un pansament si opreste robinetul Eu eram total contra si nu percepeam sa trag apa pe nas, dar de voie de nevoie am incercat odata si tare bine mi-a facut.
Pastilutza, faine pozele inainte si dupa hahaha Trebuie sa imi fac si eu. Parca dintr-o parte e cum e, dar eu de sus parca o vad si mai mare seara. Ai fost la bitest, cum a fost?
Wow, Mihaelafalt, ce familie numeroasa ai! Cred ca ai fost foarte rasfatata de toti (in sensul bun al cuvantului). Succes la rezultatele bitestului, sunt sigura ca va fi bine
Ca tot vorbiti despre lotiuni pt burtica, eu am acasa unt de cocos si ulei de argan. Oare sunt bune astea impotriva vergeturilor?
Da chiar, pe unde o fi Laura??? Nici Modima nu a mai scris de mult..Sper ca totul e ok
11+
Vi4i spune:
a venit sotul de la noul job...una s-au discutat altele v-or fi! va lucra 7 zile in saptamana cu doar 40 eu pe zi...fara bonusuri si vacanta platita, plus si asigurare doar pe jumatate! sotul meu este bucatar si unul foarte bun,nu merita asa un job cu asa putini bani si asa o calareala. dar asta e situatia in tara asta a minunilor.... toti vin acum cu scuza ca este criza economica... ca nu sunt locuri de munca(adica isi bat joc de tine indirect cu scuze si saracia de aici si se folosesc de situatie) si inca si iti zic ca daca nu iti place dute in alta parte! pai cum un chef-bucatar cu atata exeperienta (sotul meu are 40 ani)care a lucrat in restaurante sa ajunga sa lucreze cu asa bani si fara timp de ati trai viata SCLAVI VOR SA FACA DIN NOI! nu va mai spun ca Grecia e una din cele mai scumpe tari din EU. P-u noi supermarketul a devenit o sarbatoare... caldura in casa ceva ce nu mai stim ce este si hainele le spal la programe mici caci si curentul electric s-a dublat MIZERIE TOTALA! 1000 si ceva de euro nu-ti ajung mai de nimic! unde te mai tii ca sunt si oameni care primesc cu putin peste 400 euro aici in zilele astea.. hahahaha bataie de joc nu alta
imi cer scuze ca m-am descarcat aici..dar chiar sunt super suparata!
m-a mai inervat si piciul ala meu mic..care se tine numai de nazbatii si uita de bunele maniere...plus ca se incapatineaza sa vorbeasca cu mine in romana,mai bine zis nu vrea sa memoreze cuvintele noi..desi eu ii vorbesc numai in romana..asa mai stalcita, asa mai in "moldoveneasca", asa cum pot de dragul numai sa invete limba mea,limba buneilor... nu zic ca nu vorbeste dar se incapatineaza....
PS: si cat am scris acest mesaj,imi pare ca am simti broscuta dansand lin in burtic
I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!
Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 12+
mina spune:
Elena, da, asa e, ajuta apa de mare. Eu ma dau oricum cu f multa in nas cand simt ca-mi da tarcoale vreun puseu alergic. De data asta se pare ca pana nu si-a facut mendrele nu s-a lasat. Parca-parca de azi de la pranz e mai bine nasul meu. Acuma sa vedem maine, ca vreau nu vreau pe la 5 trebe sa duc Vizigotul la antrenamentul de tenis, ca are concurs in 16 si nu ma indur sa-i periclitez pregatirea. Mai ales ca isi dorea de fapt sa participe la un alt concurs, in 10, unde nu am reusit inscrierea, si tare s-a mai suparat. Trebe ca la asta din 16 sa fie totul ok sa-si revina la entuziasm .
Vi4i, imi pare rau pentru ce s-a intamplat sotului tau, e foarte frustrant sa-ti stii valoarea si sa vezi ca se asteapta sa muncesti prea mult pe bani prea putini. Tinem pumnii sa gasiti repede o solutie buna pentru voi.
Joy, gata, ne abtinem de la comentarii ca, ce e drept, noiembrie e dupa mai :). Sanatoase sa fim!
Zici ca uleiul de cocos ar fi mama lor, a vergeturilor? Eh, chiar de n-o functiona, macar miroase bine. V-am zis, eu ma dau in par cu el, asa ca trebe sa-mi fac provizii. Desi mi-am promis solemn ca de indata ce primesc liber la iesit din casa, merg sa ma tund un pic mai scurt ca nu se mai poate....
Va las si va doresc o noapte buna!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Miha, bine te-ai intors inapoi, ma bucur ca toate au iesit cum ai dorit. Ce zici tu acolo de prajituri, ai? Bafta la interviu si sa iasa cum vrei tu! |
Multumesc mult Mina.
Totul a mers exact cum mi am dorit!!!
Am luat postul de senior practitioner (adica senior social worker) si voi incepe pe data de 18 martie. Deci merg full time la servici si Imi full time la gradi.
Cred ca a fost cel mai slab interviu, in opinia mea si team manager a mi a zis ca o sa mi dea rezultatul pana vineri si m am trezit cu un telefon de la ea la doar 10 minute de la interviu ca vrea sa mi ofere job ul!! Am ramas socata pur si simplu. Si acum sunt inca foarte emotionata!!!
mihahegarty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pastilutza Miha- nu am gasit ingradientele alea, insa in cautarile mele tocmai ce am achizitionat niste paste de cartof dulce ( nu am mancat pana acum). Am sa caut eu pe net o reteta, pentru ca am de gand sa le gatesc diseara. |
Ma bucur Pastilutza si bafta la gatit!