Samburei si dovlecei de Sept-Oct 2013 (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdalogos spune:

Mihaela,
eu cred ca iei interviul!
Tin pumnii...

Eu am un baiat de 7 ani si o donsoara de 5. Praslea nu stim daca e la feminin ori la masculin, inca. Tata banuieste un baiat, nasa copilului o fetita. Eu doar sper sa fie sanatos tun, caci si eu am vreo 37 de toamne la bord, uf si riscuri inerente... Am colege care numara anii pana la pensia anticipata si io fac copilul 3!

joyjoy, multumesc de info. pe 1 aprilie serios ca o sa ma gandesc la tine!

Maria Magda, mama de 2 pitici voinici + Praslea on bord

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luanambro spune:

Salutari tuturor,

Eu tocmai ce am aterizat pe acasa dupa vizita la doctor "la vreme de seara-noapte"...am fost amanata de la pranz la ora 18:00 si abia am ajuns sa il vad pe la vreo 10 seara, ca de', saracu om, dupa 3 nasteri azi, m-a luat si pe mine in primire. Aici programarile sunt sfinte si se fac cu cel putin o luna jumate inainte si doar in caz de urgente majore se poate avansa sau devansa rendez-vous-ul.

Vestile bune sunt ca BB e ok, bine dezvoltat conform cu cele 13 saptamani de sarcina, cred ca l-am prins la orele de samba pt ca dadea din picioare si fundulet non-stop

Vestea proasta
pentru mine este ca am diagnosticul de "decolare de placenta" cu tratament de repaus total la pat cel putin o luna.

Avand in vedere ca la Darius se faceau pariuri daca nasc la birou sau in piscina, de unde chiar am plecat spre spital pentru travaliu, pot spune ca diagnosticul asta imi rapeste iluzia si bucuriile unei vieti de gravidutza pe care mi-o doream cu totul altfel! Pot sa inteleg pe multe dintre voi care isi doresc atat in sarcina cat si dupa nastere sa stea cat mai mult acasa, eu insa fac parte din categoria celor care isi doresc o viata cat mai activa social si stimulenta intelectual pentru a putea darui familei un "eu" implinit si fericit.

Insa se pare ca "norocul" mi-a mers doar pana aici si ca va trebui sa ma "conformez" medicamentatiei si interdictiilor (uff, sunt asa multe!!).

Va doresc tuturor celor care isi revad comorile zilele astea o intalnire cat mai frumoasa si numai cu vesti bune, iar celorlalte, poate mai "linistite"ca mine, sa se rasfete in fiecare zi cu ce le place mai tare (munca, relax, SPA, bucatareala, filme, dragoste....etc)

Luana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Luana, imi pare tare rau sa aud despre diagnosticul tau. Asculta sfatul medicului si stai la pat, sigur va fi bine. Cred ca nu e comod, mai ales ca ai un copil mic pe langa tine, dar incearca sa nu te abati de la programul de odihna. Eu mai citesc cateodata la odiseea fetelor un pic mai avansate (sa stiu ce ma asteapta ) si era o fata acolo cu placenta dezlipita in 2 locuri care tot asa a stat la pat o perioada si acuma e bine, s-a lipit la loc si nu mai are atatea interdictii. Ai grija de tine si o sa fie bine

Oricum ma bucur ca bebe e bine. Ai fost haioasa cu programul de samba hahah Dansator il faci

Da, te inteleg cu partea activa si stimulatia intelectuala. Si eu sunt o carierista convinsa si ma simt mai bine cu mine insami si simt ca am un rost zi de zi la munca. Am stat 4 luni acasa intre mutari de orase si joburi si am zis ca o iau razna. Bine, cu bebe va fi diferit, dar sigur voi fi pregatita sa ma intorc la lucru dupa 3-4 luni de concediu de maternitate (ca mai mult oricum nu am)

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Luana, am uitat sa te intreb, din ce cauza ai patit asta? Ai avut ceva simptome?

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vi4i spune:

Buna dimineta mamici cu burtici!

noi suntem bine.... maine mergem la 17.00 sa facem bitestul! abia astept sa vedm bb si ca totul e bine....ca asa vreau sa strig in gura mare la restul ca asteptam bb2!

Sotul meu drag in sfarsit si-a gasit de lucru dupa 7 luni de stat acasa..aici in Grecia situatia economica este urata de tot...si in sfarsit putem rasufla si noi mai usor..ca chiar a fost greu fara bani si sa traiesti pe minimul posibil si imposibil...sa fie sanatosi parintii lui ca ne-au ajutat mult tot acest timp!

cam asta despre noi.... ma duc sa citesc din urma si revin

daca imi permiteti pot incerca sa fac niste schimbari pe prima pagina.

I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!

Mami de Dionisios-Ionas 03.02.2010 si 12+

Mergi la inceput

JoyJoy si eu iti tin pumnii pe 1! sa stii ca totul v-a fi bine! si eu sunt de parere ca mai bine faci si te convingi ca totul e bine decat sa nu dormi noptile.. si eu cu sotul ne-am hotarat ca daca este nevoie facem amniocenteza si daca iese urat nu pastram sarcina! o prietena de a mea a nascut de curand...dar bitestul a iesit 1:127 p-u Down Syndrom si nu a mai astepat sa faca amniocenteza...a facut ceva asemanator dar mai riscant,care se face intre 11-13 sapt. daca nu ma gresesc... si totul a iesit bine si a putut sa se bucure de sarcina fara sa aiba griji!

I would never look back on life and say "what if" because any path that doesn't include my son just doesn't make any sense!!

Mergi la inceput

Mihaela ma bucur ca te-ai petrecut frumos la botez...
si felicitari p-u postul primit..si succes la interviul de azi..sper sa faci totusi ceea ce iti place tie..si sa gasesti jobul perfect cat mai repede posibil!

atat cat despre fetita de la noi in odisee...care a plecat la ingerasi ai dreptate nici un copil nu merita sa moara atat de devreme dar asa a vrut DD sa o ia mai repede la el. ea sa nascut cu niste afectiuni la inima..parintii au luptat mult si chiar au reusit acum ce axact s-a intamplat eu nu stiu! dar una stiu ca mami a ei a stiut ca Maria are probleme la inima inca din burtica dar a ales sa lupte si sa pastreze sarcina chiar daca medicii nu erau asa de increzuti! si totusi, stiu ca suna crud dar macar au putut sa se bucure de ea fie si numai 3 anisori cum se zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Buna dimineata, Doamnelor!

Mira, si care ati mai intrebat asta, clar burtica pare mai mare seara fiindca intervine oboseala muschilor, balonarea, etc. Nu e o problema.

Bendis, sunt un pic mai bine, mercic de intrebare, numa ca n-am avut de lucru si am iesit ieri din casa si vantul de primavara m-a cam dat peste cap. Eu-s si alergica si am nasul prastie fara sa pot lua nici un antihistaminic si deja simt ca ma doare nasul pana in creier. Azi si maine nu scot nasul nici in balcon, sa-i dau timp sa se refaca.

Elena, bafta la dublu test! Nu-ti mai fa griji ca nu te ingrasi, cata vreme organismul e ok si bebe se dezvolta bine, e in regula, sarcina isi ia cat ii trebuie.

Mira, pentru vergeturi eu am inceput sa dau cu ulei de masline, unt de cocos, ulei de macadamia, ulei de migdale dulci...cam toate unsorile naturiste de le am prin casa. Eu cu majoritatea dintre cele mentionate ma dau si pe par, ca am o claie ondulata si rebela de nu ma pot pieptana uneori decat uleiata inainte de baie. Iar de cand am ramas insarcinata parca si mai maciuca s-a facut.... Insa vis a vis de vergeturi is tare pesimista ca si la prima sarcina m-am dat cu de toate, pielea a aratat bine pana in ultimul moment insa am facut vergeturi....dupa ce am nascut. Jur, in prima noapte dupa cezariana, probabil cand a inceput pielea sa se stranga, m-am umplut! Imi venea sa plang, asa de mandra eram de burtica mea frumoasa... Asa ca acum astept cu emotie sa vad cum o fi, ca evident ca ce-am obtinut la prima sarcina nu s-a estompat decat in mica masura. Incerc sa dau cu de toate sa mentin pielea hidratata si sa nu ma deranjeze, dar in rest om vedea.

Hai, mai Magda, nu mai gandi asa, ca altii numara pensia si tu faci puiul. Gandeste-te si la partea super buna: copilul facut la o varsta mai matura te constrange sa te mentii tanara cat mai mult timp. E? Cu siguranta totul va fi bine!

Luana, imi pare f rau pentru vestea rea. Tu fa bine si stai cuminte in pat ca sigur se va rezolva. Stiu ca e greu sa stai, ca sunt cam in aceeasi situatie, dar incearca sa-ti gasesti ceva de facut. Spre ex eu ieri am reusit sa savurez o dupa amiaza de stat in pat si citit (re-citit) cartile lui Isabel Allende. M-am incurajat cu ideea ca nu se stie cand mai prind atata timp doar pt mine si cartea mea ;). Si eu sunt frustrata fiindca imi propusesem sa savurez la maxim aceasta sarcina si deocamdata is intoxicata cu griji si stress, dar iesim noi si dintr-asta.

Nu va mai zic ca aseara a vazut sotul la tv, la Masterchef, ca noi suntem fani, o fata cu sindrom down, si s-a declansat sindromul paranoia la el. Da o sa fie bine bebe? Da faci teste pt sindromul asta? Da cand il faci? Da cat e de sigur? Si daca nu iese bine testul ce facem? Da testul pe care o sa-l faci e ccel mai bun? De unde stii?

... nici nu m-am apucat sa detaliez cum e cu testele ca la ce crizat era cre ca ma ducea de mana la amniocenteza cat mai repede sa fie el sigur :)).

Vi4i, ma bucur pentru jobul sotului. Stiu cat este de frustrant sa nu gasesti o lunga perioada de timp. Tinem pumnii pt bitest si asteptam vesti.

Eu azi fac 12 saptamani, sambata merg la eco pt bitest, abia astept sa vad minunea ca am realizat ca nu ne-am mai vazut de o luna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Neata fetelor,

Eu sunt aeriana rau de tot, am intrat in 10 sapatamani si nici n-am bagat de seama. Vineri ma duc la medic.

Din pacate sangerez iarasi, dupa fiecare , ecografie sau control, din fericire se opreste de la sine. Am ajuns sa fiu refractara la orice avans desi nu e deloc stilul meu. Dar ma sacaie faptul ca vad sange si ma sperii, chiar daca stiu ce este si nu are legatura cu bebe.

Aaaaa, aseara ma bag pe net si sa mor de inima ce frumuseti vad: Noppies si Love2Wait intr-un pachet ametitor de jerse-uri, pantaloni de stofa si jeansi, rochite, longsleeves si fustite. Imi venea sa le mamanc. Trebuie sa dau niste telefoane sa vad cum le aduc incoace pentru ca, evident, sunt tocmai in Olanda.

Dupa care fac niste poze sa vedeti ca eu conduc detasat, seara am burtoi de 6 luni cu acte in regula !

Mami de Matei Cazimir

Mergi la inceput

am vazut ca vorbiti despre ... hmmm eu am si uitat ce inseamna asta... noi nu am facut de cand am conceput bb2 .la inceput cand inca nu stiam ca sunt gravida treceam pintr-o perioada mai urata dupa asta pur si simplu eu chef nu am mai avut...desi interdictie de la medic nu avem nu vrem sa ne riscam... ca la prima sarcina am avut si eu dezlipire de sac..si cred ca a fost de la un asa mai salbatic

Mergi la inceput